Centrul de Inovare Transilvania, pariu pentru dezvoltarea județului Mureș Business
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 353 Vizualizări

Centrul de Inovare Transilvania, pariu pentru dezvoltarea județului Mureș

Consiliul Județean Mureș are în plan construirea unui centru de evenimente multifuncțional și inovativ care va avea capacitatea de a găzdui evenimente cu mai multe mii de participanți, un proiect pentru a cărui realizare se dorește implicarea universităților și antreprenorilor din Târgu Mureș.

Potrivit Biroului de presă al Consiliului Județean Mureș, Centrul de Inovare Transilvania va fi construit în apropierea municipiului Târgu Mureș, în zona comunei Gheorghe Doja, pe o suprafață de circa 70 de hectare de teren, la intersecția aeroportului și a traseului autostrăzii.

Oportunități multiple

Astfel, Consiliul Județean va o solicitare de finanțare pentru fondurile europene alocate în scopuri de inovare în perioada 2021-2027 și dorește să atragă ca parteneri în proiect universitățile din Târgu Mureș, Universitatea Sapientia, Universitatea de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie, care au programe de formare IT, precum și să realizeze parteneriate cu societăți private.

„Județul Mureș, prin poziția geografică și prin infrastructura care se construiește, poate ajunge în fruntea județelor din regiune. Județul se află în zona centrală a țării, are un aeroport internațional, și în viitorul apropiat nu doar una, ci două autostrăzi vor străbate județul. Analizând oportunitățile rezultate din această poziție favorabilă, s-a născut ideea unui proiect, care va fi cea mai importantă investiție de inovare a județului în următorii zece ani”, a declarat Péter Ferenc, președintele Consiliului Județean Mureș, la prezentarea Centrului de Inovare Transilvania.

În incinta viitorului Centrului de Inovare Transilvania se vor putea organiza conferințe naționale și internaționale, precum și expoziții în interior și în aer liber, târguri, dar și evenimente culturale – de exemplu, concerte.

Totodată, Centrului de Inovare Transilvania i se va adăuga un centru de date de mare amploare, unic în Transilvania și un centru de cercetare, unde profesioniști și studenți în IT vor avea ocazia să lucreze la proiecte de dezvoltare IT.

„Scopul nostru este unul simplu: să menținem specialiști noștri acasă, să-i încurajăm să-și dezvolte afaceri acasă. Sunt convins că atât în domeniul științelor medicale cât și al tehnologiei informației vom putea să oferim o perspectivă amplă și condiții bune pentru cercetătorii autohtoni și, în același timp, să atragem aici și cercetători din străinătate”, a precizat Péter Ferenc.

(Redacția)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE