Iernut: Proiect european în curs de implementare Administratie
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 407 Vizualizări

Iernut: Proiect european în curs de implementare

Reprezentanții Primăriei Orașului Iernut au transmis joi, 3 septembrie, prin intermediul unui comunicat de presă, faptul că Agenția pentru Dezvoltare Regională Centru a transmis orașului Iernut adresa 30.941/ 3 septembrie 2020, prin care orașul Iernut primește finanțare europeană pentru proiectul ,,Îmbunătățirea calității vieții populației în orașul Iernut și satele aparținătoare”, care are trei componente, după cum urmează: construirea a 3 blocuri sociale în Iernut pe strada Târgului, modernizarea străzii Gării din satul Cipău – tronson I și construirea căminului cultural și amenajarea unui loc de joacă pentru copii în satul Cipău. Valoare totală a finanțării este de 15.490.833.40 lei, respectiv 3,2 milioane de euro, contribuția orașului Iernut fiind de 2% din valoarea proiectului, iar pasul următor este reprezentat de semnarea contractului de finanțare din fonduri europene nerambursabile.

3 blocuri de locuințe sociale

Această componentă presupune construirea unui ansamblu de locuințe sociale compus din 3 blocuri, structurate pe 3 niveluri, tip P+E+M, fiecare cu o suprafață construită de 380,39 metri pătrați, o suprafață desfășurată de 1134,61 metri pătrați și o suprafață utilă de 944,78 metri pătrați.

Ca și structură, cele trei blocuri vor avea: la parter – 2 uscătorii, 2 case a scării, 2 apartamente cu două camere pentru persoane cu dizabilități și încă 2 apartamente cu două camere; la etajul 1 și la mansardă vor fi pe fiecare nivel: 2 casa scării, 2 apartamente cu 3 camere și 2 apartamente cu 2 camere.

Cei care vor locui în aceste blocuri sociale vor beneficia de mobilier în toate încăperile, dar și de electrocasnicele necesare, iar pentru o dezvoltare armonioasă vor fi construite un teren de sport multifuncțional și două locuri de joacă pentru copii, separate de o alee.

Modernizare Strada Gării, sat Cipău – Tronson I

Se va moderniza tronsonul I din strada Gării din satul Cipău, cu o lungime de 1 kilometru, prin realizarea a două benzi de circulație pe toată lungimea străzii, iar lățimea părții carosabile va fi de 5 metri cu înclinare transversală de 2,5% și pantă în formă de acoperiș, încadrată de acostamente pe ambele părți, având o lățime de 0,50 metri și panta transversală de 4%.

Această stradă a fost aleasă deoarece pe ea locuiesc 60 de familii, respectiv 305 persoane, dintre care prioritari sunt cei 170 de copii și adolescenți cu vârste între 0 – 18 ani, și care trebuie să dispună de o infrastructură rutieră care să le permită accesul facil la grădiniță, școală, activități culturale, instituțiile statului și la locurile de muncă.

Construirea căminului cultural și amenajarea locului de joacă pentru copii

Căminului cultural va avea rolul de a fi un centru multifuncțional în satul Cipău și va fi adaptat cerințelor, nevoilor și necesităților locale, respectând principiile egalității de șanse și a dezvoltării durabile. Căminul Cultural va avea o capacitate de 195 de persoane, cu o sală de spectacol cu 186 de locuri, cu anexele specifice cu o suprafață de maxim 600 metri pătrați pe un teren cu o suprafață de 3.201 metri pătrați, în care să fie asigurate un număr de 178 de locuri pe scaune și 8 locuri destinate persoanelor cu dizabilități motorii. În același timp, se urmărește și asigurarea accesului pentru persoanele cu dizabilități prin parcarea destinată special și prin accesele adaptate nevoilor acestor persoane.

Proiectul ,,Îmbunătățirea calității vieții populației în orașul Iernut și satele aparținătoare” a fost depus în data de 28 septembrie 2018 spre finanțare în cadrul Programului Operațional de Dezvoltare Regional 2014 – 2020, axa prioritară 13 – sprijinirea regenerării orașelor mici și mijlocii, Prioritatea de investiții 9b – oferirea de sprijin prin revitalizarea fizică, economică și socială a comunităților defavorizate din regiunile urbane și rurale și obiectivul specific 13.1 – îmbunătățirea calității vieții populației în orașele mici și mijlocii din România.

(Redacția)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE