ÎPS Irineu, slujire arhierească la hramul Mănăstirii Recea Religie
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 326 Vizualizări

ÎPS Irineu, slujire arhierească la hramul Mănăstirii Recea

Înaltpreasfințitul Părinte Irineu, Arhiepiscop al Alba Iuliei, a fost prezent marți, 8 septembrie, de praznicul Nașterii Maicii Domnului, la Mănăstirea Recea, protopopiatul Târgu-Mureș, cu prilejul hramului acestui așezământ monahal, informează www.reintregirea.ro

ÎPS Irineu  a oficiat slujba Vecerniei mari cu Litie, după care a rostit o meditație duhovnicească despre Născătoarea de Dumnezeu. În ziua Praznicului, Chiriarhul nostru, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi, a oficiat Dumnezeiasca Liturghie a Sfântului Ioan Gură de Aur și a rostit cuvântul de învățătură, în prezența a numeroși credincioși pelerini. În cadrul slujbei, la momentul rânduit, tânărul Adrian Lazăr a fost hirotonit diacon pe seama Catedralei arhiepiscopale din Alba Iulia.

„Precum a dovedit-o, de-a lungul veacurilor, Maica Domnului este un mare semn de biruinţă; Ea este Femeia biruitoare. La sfârşit, puterea Satanei va fi distrusă şi Ea însăşi o să-l lege cu lanţul ei şi o să-l închidă în împărăţia lui de moarte şi chin veşnic, de unde nu va mai putea ieşi. Atunci, în lume, va domni singurul Biruitor al iadului, păcatului şi morţii, Iisus Hristos, Împăratul întregului univers creat. De aceea, cunoscând puterea Maicii Preacurate, să trăim cu speranţă şi cu seninătate, în timp ce suntem luminaţi de Ea şi însemnaţi cu sigiliul iubirii sale materne”, a fost cuvântul rostit credincioșilor prezenți de Înaltpreasfințitul Părinte Irineu.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE