Home / Politic / Márk Endre și-a prezentat oferta electorală la Reghin

Márk Endre și-a prezentat oferta electorală la Reghin

Distribuie

Însoțit de o parte din colegii de partid care se regăsesc și pe lista propusă pentru Consiliul Local Reghin, Bodó Zoltán, Nagy András, Tudor Veronka și Zsigmond Szolt, candidatul UDMR la funcție de primar al municipiului Reghin, Márk Endre și-a prezentat luni, 7 septembrie oferta electorală pentru alegerile din 27 septembrie inclusă în programul intitulat „2020 #RestartReghin”.

30 de puncte de redresare a Reghinului

Programul prezentat de candidatul UDMR la fotoliul de primar al municipiului Reghin cuprinde 30 de puncte, repartizate pe șapte capitole. Primul capitol, „Un Reghin în dezvoltare”, are în vedere construirea șoselei de centură a Reghinului, dezvoltarea serviciului public de transport în comun, consolidarea ordinii publice, asfaltarea drumurilor, extinderea și dezvoltarea periferiei orașului precum și reabilitarea rețelei de alimentare cu apă a orașului. Al doilea capitol din programul „2020 #RestartReghin”, intitulat „Un Reghin viabil”, are în vedere refacerea imaginii orașului, reabilitarea unităților de învățământ, construirea de locuri de joacă moderne, construirea unui bazin de înot didactic (în zona ștrandului vechi al Reghinului), reamenajarea cantinelor școlare și digitalizarea completă a administrației publice. Programul prezentat mai cuprinde soluții privind sectorul ecologic și cel al sănătății care fac obiectul capitolelor „Un Reghin ecologic”, respectiv „Un Reghin sănătos”, precum și un capitol destinat banilor, „Un Reghin prosper”. Aici, Mark Endre a punctat necesitatea unui management transparent în ce privește cheltuirea banului public, scutirea de taxe pentru investitorii și antreprenorii tineri precum și elaborarea PUZ-urilor în funcție de zonele de interes.

„În ultimii patru ani am fost extrem de exigent și vor fi și mai exigent dacă voi fi ales primar în ce privește transparența cheltuirii banilor. Banul public pentru mine este sfânt, fiecare leu cheltuit va avea parte de o transparență totală, prin toate demersurile legale și cerințele care există la ora actuală. Vom informa cetățeanul despre orice achiziție care va fi făcută, lumea va acea acces liber la orice informație de acest gen, tocmai pentru a putea vedea cum vor fi gestionați banii publici. Nu vom cheltui bani pe lucruri mai puțin importante, ne vom axa pe investiții, fapt pentru care vom forța bugetul în acest sens. Banul public va fi extrem de riguros și transparent cheltuit”, a precizat Mark Endre.

Ultimele capitole prezentate au în vedere revitalizarea turismului („Să revitalizăm turismul în Reghin”), respectiv punerea în evidență a multiculturalismul orașului, dezvoltarea posibilităților de distracție pentru tineri și finalizarea proiectelor Muzeul Kohl Istvan și Parcul Tineretului („Un Reghin plin de viață”).

„Prin acest program am acoperit un spectru larg de probleme pe care vom încerca să le rezolvăm. Nimeni nu garantează că le vom putea rezolva pe toate, dar pentru o mare parte din acestea avem fonduri garantate. Aici, vreau să spun că 70% sunt fonduri europene. Sperăm ca centura Reghinului să fie realizată din fonduri guvernamentale. Am speranța că indiferent cine va guverna țara, Reghinul va beneficia de fondurile necesare acestei centuri. Aici se adaugă și fondurile proprii unde voi fi extrem de sever în ce privește cheltuielile. În primul rând, impozitele colectate se vor regăsi în investiții, nu în borduri vopsite, nu în lucruri neimportante, ci în lucruri de importanță majoră. Avem un plan bine stabilit, avem oameni bine pregătiți pentru a realiza ce ne-am propus. E nevoie de o altă viziune, de mult curaj. Sperăm să avem și un Consiliu Local cu care să putem colabora, urmează să vedem care va fi componența acestuia. Ne vom da toată puterea și silința să putem ieși cu capul sus după un eventual mandat”, a precizat Márk Endre.

Cum va arătă prima zi de muncă din postura de primar?

„În prima mea zi de muncă ca și primar aș lua programul nostru pentru următorii patru ani, l-aș mări și l-aș pune pe perete, să pot să-l văd zilnic, după care urmează un audit, să văd ce preiau, precum și formarea echipei cu care să lucrez”, a spus Márk Endre.

Care va fi relația cu persoanele incompetente din cadrul primăriei ?

„Dacă voi afla că sunt persoane care nu își fac cum trebuie datoria din cvarii motive, vor avea mari probleme.Vor exista referate la toți angajații din primărie care nu își fac treaba. Sunt cetățeni nemulțumiți de anumite birouri din primărie pe care sper să le putem elimina. Angajații vor trebui să aleagă, ori respectă meseria pe care au ales-o și se comportă în consecință cu cetățeanul, în caz contrar vor începe referatele și sancționarea acestora. Nu există pardon, în alte orașe cetățeanul este purtat pe pălmi, în schimb,  la noi, cetățeanul este umilit în anumite situații. Acest lucru trebuie să se termine”, a subliniat candidatul UDMR pentru funcția de primar al municipiului Reghin.


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Márk Endre (UDMR) candidează pentru un nou mandat la Reghin

Distribuie După candidaturile anunțate de Stelian Doru Cătană din partea PNL și Vasile Oprea din …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.