Home / Politic / Mureș: Informații despre tragerea la sorți a președinților secțiilor de votare

Mureș: Informații despre tragerea la sorți a președinților secțiilor de votare

Biroul Electoral de Circumscripție Județeană (BECJ) nr. 28 Mureș și Autoritatea Electorală Permanentă au transmis miercuri, 9 septembrie, prin intermediul unui comunicat de presă, faptul că tragerea la sorți computerizată pentru desemnarea președinților birourilor electorale ale secțiilor de votare și a locțiitorilor acestora la alegerile pentru autoritățile administrației publice locale din 27 septembrie, va avea loc în data de 12 septembrie, ora 12.00, la sediul BECJ nr. 28 Mureș, din Târgu Mureș, strada Primăriei nr. 2.

,,Potrivit legislației în vigoare, președintele biroului electoral al secției de votare și locțiitorul acestuia sunt desemnați de către AEP, în ședință publică, anunțată cu 24 de ore înainte, prin tragere la sorți computerizată, organizată la nivel județean, pe funcții, dintre persoanele înscrise în Corpul Experților Electorali, cu domiciliul sau reședința în județul respectiv, pe baza criteriului aproprierii domiciliului sau reședinței de sediul secției de votare, precum și pe baza criteriului studiilor absolvite. În cazuri de forță majoră, înlocuirea președinților birourilor electorale ale secțiilor de votare sau a locțiitorilor acestora se realizează de AEP, prin tragere la sorți computerizată, dintre persoanele înscrise în corpul experților electorali, cu domiciliul sau reședința în județul respectiv, cu aplicarea corespunzătoare a criteriilor enunțate mai sus, doar la solicitarea Birourilor Electorale de Circumscripție”, se menționează în comunicat.

Rezultatul tragerilor la sorți se vor aduce la cunoștință publică prin afișarea pe site-ul AEP, dar și la sediile birourilor electorale de circumscripție și pe site-ul Instituției Prefectului – Județul  Mureș.

Andreea ȚIȚIU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

IMPORTANT! Rectorul UMFST Tîrgu Mureș, scrisoare deschisă către toți candidații la alegerile locale

Rectorul Universității de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie (UMFST) “George Emil Palade” din Tîrgu Mureș, …