Nicolae Banea (Iclănzel): ”Voi continua proiectele începute de Ionuț  Ciprian Sand și voi demara altele noi, toate pentru comunitate” Comune
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 1235 Vizualizări

Nicolae Banea (Iclănzel): ”Voi continua proiectele începute de Ionuț Ciprian Sand și voi demara altele noi, toate pentru comunitate”

În localitatea Iclănzel, Partidul Social Democrat îl susține pentru funcția de primar pe actualul viceprimar al comunei, Nicolae Banea, care și-a propus să continue proiectele începute de regretatul primar Ionuț Ciprian Sand, care s-a stins neașteptat din viață, la vârsta de doar 38 de ani, în luna mai a acestui an.

Ales în anul 2016 pe lista de candidați ai ALDE pentru Consiliul Local, viceprimarul Nicolae Banea are numai cuvinte de apreciere pentru cel care a fost Ionuț Ciprian Sand.

”Întreaga comunitate știe că Ionuț Ciprian Sand a făcut foarte multe pentru Iclănzel. Îmi doresc să îi continui proiectele și să le duc la bun sfârșit, ar fi cea mai bună modalitate de a-i cinsti memoria, știind cât de mult l-a preocupat soarta oamenilor din Iclănzel”, a declarat Nicolae Banea.

Între agricultură și administrația locală

Candidatul susținut de Partidul Social Democrat este un familist convins care a găsit, se pare, echilibrul profesional între agricultură și administrația publică.

”Am vârsta de 39 de ani, sunt din comuna Iclănzel, de profesie agricultor, sunt căsătorit, avem doi copii, o fată de 13 ani și un băiat de 10 ani. Am intrat în politică în anul 2012, din dorința de a dezvolta comuna Iclănzel”, a afirmat Nicolae Banea.

Proiecte moștenite de la Ionuț Ciprian Sand

Propunerea social-democraților la funcția de edil șef al comunei Iclănzel a trecut în revistă câteva din inițiativele lui Ionuț Ciprian Sand care au nevoie să fie duse la bun sfârșit în perioada următoare.

”Regretatul Ionuț Ciprian Sand a început mai multe proiecte dintre care cel mai important se referă la asfaltarea unor drumuri din comună. Proiectul se află în derulare și are ca obiectiv asfaltarea a 9 kilometri. Mi-am propus și sunt sigur că voi reuși să finalizez proiectul și, mai mult decât atât, să îl extind în mandatul 2020-2024. În acest sens, vom depune un proiect în care vor fi incluse și satele Iclandu Mare, Căpușu de Câmpie, până la ieșirea spre Fânațele Căpușului, unde sunt și câteva cătune. Sunt destul de mulți kilometri de asfaltat, dar trebuie să avem încredere că vom reuși să realizăm ceea ce ne propunem să facem. Totodată, Ionuț Ciprian Sand a mai demarat un proiect de reabilitare a școlii și a grădiniței, iar pe perioada mandatului său de primar căminul cultural din Căpușu de Câmpie a fost reabilitat și modernizat. În stadiu de documentație mai avem un proiect pentru reabilitarea Primăriei printr-un Grup de Acțiune Locală, în valoare de 40.000 de euro, plus TVA. Renovarea grădiniței din Căpușu de Câmpie este un alt proiect lăsat moștenire de Ionuț Ciprian Sand, care a reușit să obțină o finanțare în valoare de 20.000 de euro. Proiectul este câștigat, urmează să fie demarate lucrările, să fie renovate încăperile, să se schimbe ușile și geamurile, pentru a asigura condiții mai bune copiilor noștri”, a menționat Nicolae Banea.

Soluție pentru rețeaua de apă

Viceprimarul susținut de Partidul Social Democrat își dorește ca viitoarea echipă de la conducerea Primăriei să soluționeze cu succes problema rețelei de apă potabilă.

”Sunt foarte multe lucruri de făcut în comună, iar principala problemă care trebuie rezolvată este rețeaua de apă potabilă. Avem o rețea care e mai mult goală decât plină. Lucrările au început în 2006. În perioada 2016-2020 conducerea Primăriei a căutat permanent soluții, la Aquaserv, la diverși specialiști, și am primit o soluție tehnică, respectiv să montăm un ”bazin tampon” în satul vecin, Lechința, și de acolo cu un grup de pompe să repompăm apa la bazinul care este situat în comuna Iclănzel, lângă Primărie. Distanța e de 9-10 kilometri și apa rămâne fără presiune, de aceea această problemă va fi una din prioritățile mandatului meu de primar”, a punctat Nicolae Banea.

Proiect pentru extinderea canalizării

Totodată, candidatul din partea PSD are încă un obiectiv îndrăzneț, extinderea rețelei de canalizare, idee care l-a preocupat și pe fostul primar al comunei, Ionuț Ciprian Sand.

”Lucrările de canalizare au fost începute în 2009 pentru o parte din comună, tot pe un mandat PSD. Proiectul și lucrarea s-au făcut în 2009, dar rețeaua nu a fost finalizată, ea oricum acoperă maxim 30%. Nu avem astfel canalizare în toată comuna, cea mai mare parte din Căpușu de Câmpie, Iclănzel și Iclandu Mare. Mi-am propus să identificăm surse de finanțare în viitorul exercițiu financiar 2021-2027, pentru a extinde rețeaua de canalizare, inclusiv să continuăm asfaltarea, acestea sunt cele trei lucruri importante care trebuie realizate”, a declarat Nicolae Banea.

”Ar mai fi școala din Căpușu de Câmpie pentru care trebuie făcut un proiect de reabilitare, precum și pentru dispensarul uman din Căpușu de Câmpie. La cererea comunității, va trebui să construim și trei capele, în Căpușu de Câmpie, Iclănzel și Iclandu Mare, deoarece în prezent nu avem capele mortuare în comună”, a adăugat viceprimarul comunei Iclănzel.

Referindu-se la relația pe care și-o dorește cu fermierii locali, Nicolae Banea a declarat: ”Îmi propun să am o relație foarte bună și corectă de informare, pentru a le veni în sprijin. Până la urmă, rolul unei primării este și să informeze oamenii din localitate, în legătură cu ce fonduri ar putea accesa fermierii. Un alt obiectiv de viitor este să intabulăm toate drumurile pe care le avem, pentru asfaltare. Doar așa vom putea apoi accesa un proiect european.”

Mesaj de încredere pentru locuitori

”Echipa alături de care candidez este echipa fostului primar, Ionuț Ciprian Sand. Așa s-a considerat să mergem mai departe împreună, pentru a continua ce a început și, pe lângă acestea, să facem și alte lucruri de care este nevoie în Iclănzel. Mesajul meu pentru oameni este să aibă încredere în noi, deoarece ne dorim să îndeplinim toate așteptările lor. Totodată, le transmit cetățenilor din Iclănzel îndemnul ca la Consiliul Județean Mureș să voteze echipa Partidului Social Democrat. E normal să ne susținem colegii, e normal să susținem echipa condusă de domnul Vasile Gliga, care până acum s-a ținut de cuvânt de fiecare dată când ne-a făcut o promisiune. De asemenea, pentru președinţia Consiliului Judeţean Mureș, avem încredere în Dumitriţa Gliga, un OM în primul rând, un om bun, o doamnă care cunoaște și administraţie publică, și management privat, și diplomaţie. Mult succes, ai votul nostru, Dumitriţa!”

Finanțări pentru Iclănzel în guvernarea PSD (2016-2019):

– ”Canalizare menajeră și stație de epurare în Mădărășeni, Iclănzel, Iclandu Mare, Căpușu de Câmpie, comuna Iclănzel” (valoarea investiției: 2,9 milioane de lei; sursa de finanțare PNDL 1);

– ”Reabilitare cămin cultural Căpușu de Câmpie” (valoarea investiției: 1,3 milioane de lei; sursa de finanțare PNDR);

– ”Asfaltare drumuri comunale și de interes local în comuna Iclănzel” (valoarea investiției: 7 milioane de lei; sursa de finanțare PNDL 2);

– ”Reabilitare grădiniță Iclandu Mare” (valoarea investiției: 0,6 milioane de lei; sursa de finanțare PNDL 2);

– ”Reabilitare școală gimnazială Iclandu Mare” (valoarea investiției: 2,1 milioane de lei; sursa de finanțare PNDL 2).

(Material comandat de: PSD Mureș / Cod unic de autentificare AEP: 21200019 / Executat de Zi de Zi Events SRL prin www.zi-de-zi.ro)

 

 

 

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE