Theodora Benedek, unica șansă pentru revitalizarea Târgu Mureșului Politic
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 255 Vizualizări

Theodora Benedek, unica șansă pentru revitalizarea Târgu Mureșului

Theodora Benedek explică proiectul pentru Târgu Mureș

Îmi doresc ca în următorii ani Târgu Mureș să devină polul dezvoltării urbane din regiunea Centru. Îmi doresc un oraș curat, sănătos, inteligent, conectat și verde, un model de revitalizare urbană, de prosperitate economică, socială și culturală.

Îmi doresc un oraș în care copiii și tinerii să-și dorească să studieze, să lucreze și să locuiască și în care seniorii și categoriile defavorizate să se regăsească și să se simtă pe deplin parte din comunitate.

Candidez pentru că am expertiza necesară în management public și privat. Pentru că știu cum pot fi și trebuie accesate fondurile europene. Pentru că eu însămi am atras pentru Târgu Mureș milioane de euro din astfel de fonduri și știu cum trebuie utilizate aceste resurse pentru dezvoltarea orașului

În viziunea mea, Primăria nu este generator de privilegii! Primăria este motorul care generează dezvoltare și prosperitate pentru toți cei care plătesc taxe și impozite.

În viziunea mea, Primăria nu este izvor de dezbinare! Primăria este izvor de trai mai bun și civilizat pentru toți cetatenii, indiferent de etnie, religie, vârstă sau sex. În viziunea mea, Primăria nu este un trofeu al câștigătorului! Primăria este un vehicul pe care cel care îl conduce trebuie să-l pună în slujba oamenilor, pentru a le oferi un standard de viață mai bun.

Atragerea investitorilor strategici, atragerea de fonduri europene, încurajarea și susținerea antreprenoriatului și creșterea gradului de calificare a forței de muncă stau la baza strategiei noastre de dezvoltare economică a orașului.

DEZVOLTARE ECONOMICĂ

Pentru o economie locală și regională durabilă, am prevăzut proiecte de infrastructură privind extinderea Parcului Industrial Vidrasău, dar și crearea unor parcuri industriale, logistice și de cercetare noi.

De asemenea, vom demara o serie de măsuri active de integrare, tranziție și mobilitate pe piața muncii susținând integrarea femeilor și încurajând procesul de învățare pe tot parcursul vieții, formarea și reconversia profesională în rândul adulților.

Țintă:

  • 2.000 locuri de muncă create în parcurile industriale și de transfer tehnologic dezvoltate
  • 000 noi locuri de muncă create într-un nou spital municipal
  • Creștere cu 30% a numărului de întreprinderi mici din Târgu Mureș
  • La fiecare leu plătit ca taxe si impozite să se reîntoarcă minim 2 lei din fonduri europene
  • Minim 250 milioane de euro fonduri europene în primul mandat

MEDIU CURAT ȘI URBANISM MODERN

Pentru un oraș curat și sănătos, vom implementa un sistem subteran inteligent de colectare selectivă bazat pe carduri, care măsoară cantitatea de deșeuri depozitate. Acest sistem va duce la înlăturarea mirosurilor neplăcute, a riscului de răspândire de boli, rozătoare, și depozitarea neglijentă, dar va determina și creșterea ratei de colectare și valorificare a deșeurilor reciclabile.

Vom dezvolta o rețea de senzori omologați de măsurare și afișare stradală în timp real a calității aerului și factorilor de mediu relevanți, funcțională în toate cartierele municipiului și în aplicația de oraș.

În colaborare cu Sistemul de Gospodărire a Apelor Mureș și cu sprijinul comunităților locale situate de-a lungul cursului râului Mureș, vom amenaja zone sectoriale verzi de promenadă și agrement și zone de parcare, piste de biciclete și pietonale pe cursul pârâului- canalul Pocloș.

Vom iniția un program de revitalizare a zonelor verzi, a mobilierului urban, a operelor de artă din spațiul public, inclusiv prin accesibilizarea lor pentru persoanele cu dizabilități.

MOBILITATE

Autobuze nepoluante care vor avea locuri speciale pentru seniori, femei însărcinate și rampe de acces pentru persoane cu dizabilități.

Vom digitaliza stațiile de autobuz, prin care vom oferi călătorilor informații în timp real privind rutele, timpul de așteptare, temperatura, accesul la bilete și alte informații de interes public.

Pentru pietoni, am prevăzut îmbunătățirea aspectului și siguranței zonelor pietonale, a aleilor și promenadelor și creșterea numărului de treceri de pietoni semnalizate.

Pentru deținătorii de mașini personale, vom constitui un fond de investiții din taxele parcărilor municipale. Banii colectați se vor întoarce în cartierele de unde au fost colectați pentru lucrări și dotări necesare locuitorilor din cartiere.

Ca mijloace alternative de deplasare, vom încuraja ciclismul pentru uz personal sau comercial și trotinetele electrice prin crearea unei rețele etapizate unitare și coerente de piste care să conecteze toate zonele de locuire ale orașului cu zonele industriale, comerciale, instituțiile publice, instituțiile de învățământ și atracțiile turistice.

Vom reconsidera importanța traficului feroviar pentru accesul în oraș al forței de muncă și al turiștilor și vom facilita accesul elevilor la școli prin achiziția unei flote de autobuze școlare.

ADMINISTRAȚIE INTELIGENTĂ

Vom crea un sistem de guvernare metropolitană descentralizat cu manageri pentru fiecare cartier. însoțiți de consilii consultative. 

Vom redefini accesul cetățenilor la datele publice ale orașului. Târgu Mureș va deveni reperul serviciilor publice digitale atât pentru populație cât și pentru adminstrație.

Vom asigura acces la date interinstituționale pentru cei din administrația locală, iar cetățenii vor putea accesa informații și date cu caracter public privind proprietățile publice sau private, sistemul de utilități, patrimoniul construit, certificatele de urbanism sau autorizațiile de construcție și desființare.

Vom crea un instrument de bugetarea participativă prin care cetățenii din cartiere pot lua decizii de finanțare pentru proiecte utile cartierelor în care locuiesc.

Vom asigura internet de bandă largă inclusiv în zonele industriale, în toate instituțiile de învățământ și cercetare, în toate zonele comerciale și rezidențiale.

Vom sprijini operatorii telecom în implementarea tehnologiilor moderne și a internetului obiectelor la nivelul comunităților metropolitane, iar pentru furnizorii de servicii de educație, vom dezvolta o platformă digitală de învățământ multilingvă unică pentru toate instituțiile de învățământ preuniversitar, inclusiv vocațional și tehnologic.

DIVERSITATE

Vom avea o agendă culturală, civică, educațională, profesională care unește oameni și comunități;

Vom crea 2 centre comunitare pentru diversitate etnoculturală, cu acces la resurse de învățare, formare, dialog, schimburi culturale;

Vom celebra bogăția și diversitatea  gastronomiei locale prin proiectul Hala Comunităților Metropolitane #ProdusDeMureș, un centru agro-alimentar bazat pe specificitatea producției agricole din județul Mureș, dar și culinară a bucătăriei românești și maghiare, un spațiu ce va servi și ca loc de socializare și educație pentru comunitatea locală;

SENIORII NOȘTRII

  • Rețeaua locală de telemedicină. „De gardă online și telefon 24/24 ore, 7/7 zile”;
  • Parteneriat public – privat pentru dezvoltarea rețelei de îngrijire la domiciliu a seniorilor din toate cartierele municipiului
  • Îmbătrânire sănătoasă. Programe de socializare pentru seniori, suport pentru pensionari în vederea procurării de medicamente

INCLUZIUNE SOCIALĂ

Am prevăzut o serie de acțiuni concrete pentru incluziune socială:

  • combaterea șomajului, antreprenoriat și stimularea ocupării în cartierele municipiului;
  • rețeaua locală de telemedicină. „De gardă online și telefon 24/24 ore, 7/7 zile”;
  • rețeaua de asistență a familiilor și persoanelor defavorizate;
  • centre comunitare integrate – centre resursă de îngrijire socio-medicală, activități de consiliere și spații de întâlnire și spații de socializare;
  • call center pentru situațiile de urgență, brățările de monitorizare a stării de sănătate, dezvoltarea de programe intergenerationale;
  • ralierea la programele naționale de pachete de alimente de bază și obiecte de igienă;
  • un program social de alimentație în cartiere: cantina de cartier mobilă.

(Material comandat de: PNL Mureș / Cod unic de autentificare AEP: 21200012 / Executat de Zi de Zi Events SRL prin www.zi-de-zi.ro)

 

 

 

 

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE