Troițe înălțate spre Slava lui Dumnezeu, în parohia Aluniș Religie
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 323 Vizualizări

Troițe înălțate spre Slava lui Dumnezeu, în parohia Aluniș

Credincioșii parohiei ortodoxe Aluniș păstorită de părintele Eugen Doroftei au trăit duminică, 6 septembrie un nou moment de suflet.

„Cu ajutorul lui Dumnezeu,  în Duminica a 13-a după Rusalii, credincioșii parohiei au marcat prăznuirea Minunii Arhanghelului Mihail în Colose. La Biserica ortodoxă „Sf. Arhangheli Mihail și Gavriil” din  localitatea Aluniș am săvârșit Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie. După acest moment înălțător ne-am deplasat pe „Deal” partea de sud-vest a satului unde am înălțat trei troițe spre slava lui Dumnezeu”, ne-a declarat părintele Eugen Doroftei.

La acest  moment de înălțare sufletească,  la care au participat aproximativ 50 de credincioși, preotul a cuvântat despre însemnătatea Sfintei Cruci, evidențiind faptul că  ” Sfânta Cruce este obiectul căruia creștinii îi aduc o cinste deosebită, considerându-l semnul lor distinctiv și simbol sfânt, simbolul dragostei divine și al împăcării, el a fost cunoscut de omenire cu mult timp înainte de apariția creștinismului”.

„Semnul crucii pentru creștini, de la Hristos și până astăzi,  este altarul mântuirii. Prin sângele Lui Hristos vărsat pe cruce, Mântuitorul a șters zapisul cu poruncile Lui, care stăteau împotriva noastră, așa cum arată Sfântul Apostol Pavel în epistola către Coloseni,  cap. 2, vers. 4. Crucea este simbolul lui Hristos de aceea  trebuie sa ne închinăm cu dragoste căci prin ea se prezintă chiar și cuvântul și fapta Mântuitorului precum și tot conținutul predicii apostolilor și este mândria lor. Moșii și strămoșii noștri ne-au predat prin Sfânta Tradiție până astăzi crucea, ca fiind mărturie și izbăvire pentru noi”, a  menționat în cuvântul său duhovnicul parohiei.

În final preotul paroh a adus mulțumire bunului Dumnezeu pentru toate troițele înălțate în decursul anilor 2018-2020 în localitățile care le păstorește Aluniș, Vălenii de Mureș și Fițcău.

„S-au ridicat 16 troițe în stil romanesc, sub culorile tricolorului amplasate la intrările, ieșirile și în mijlocul satului. Acestea trei fiind ultimele ridicate. Mulțumim celor ce le-au ridicat: Dănilă Rotund cu copii și nepoții, Francisc Lăcătuș, Petru Suciu cu soția Florentina, Ionel Precup și Floarea și Iacob Maier și Melania. Bunul Dumnezeu să le răsplătească jertfa și osteneala în Impărăția Cerurilor”, a spus părintele paroh Eugen Doroftei.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE