Vasile Pop (Șincai): Am demonstrat că pot, așa vreau să fiu și în primărie” Comune
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 1533 Vizualizări

Vasile Pop (Șincai): Am demonstrat că pot, așa vreau să fiu și în primărie”

Comuna Șincai dă semne de bătrânețe pe alocuri, atunci când privești anumite clădiri atinse de patina timpului. De aceea, unul dintre cuvintele pe care Vasile Pop, candidatul Partidului Social Democrat (PSD) pentru funcția de primar al comunei Șincai, îl rostește des este: modernizare. Consilier local din partea PSD în prezent, Vasile Pop își asumă la alegerile locale din 27 septembrie să fie locomotiva Partidului Social Democrat în Șincai pentru că vine din mediul de privat și are o viziune despre cum ar trebui să arate localitățile care compun comuna.

De profesie tâmplar, Vasile Pop a decis în 1994 să meargă pe drumul propriu și s-a privatizat.

“Am un complex comercial în Șincai, în care am un magazin, un spațiu dat în chirie pentru o farmacie, o sală pentru evenimente”, ne spune candidatul în vârstă de 54 de ani, căsătorit și tată al unui tânăr de 24 de ani.

Social-democrat de când se știe, Vasile Pop are experiență în administrația publică, fiind consilier local din partea PSD, și își dorește să obțină mandatul de primar. În 2016 a pierdut la doar 36 de voturi. În 2020, are un scop clar: “În primul rând vreau să modernizez comuna, pentru că în 4 ani nu s-a făcut aproape nimic. Avem câștigat de trei ani un proiect pe PNDL 2, căminul cultural, și totuși nu s-a mișcat nimic. La Fânațe, exact același lucru, căminul cultural, nici aici nu s-a mișcat nimic. De vreo lună de zile, au început să lucreze la asfaltarea în Șincai, și acesta este tot un proiect câștigat pe PNDL”.

Ca primar, Vasile Pop spune că se va ocupa în primul rând de aceste proiecte care au finanțare. Apoi, prioritare ar fi racordarea la rețeaua de energie electrică, introducerea apei, construirea capelelor.

“În Șincai-Fânațe sunt oameni care nu au deloc apă, drumurile nu sunt pietruite toate, deci este urgentă întocmirea unor proiecte pentru apă și pentru drumuri. La Pusta nu toată lumea e racordată la rețeaua de apă care e introdusă doar până într-un punct. La Lechința este început un cămin de aproape de 2 ani de zile, sunt sistate lucrările, nu se lucrează”, explică Vasile Pop.

Acesta consideră că în Șincai poate fi dezvoltată o zonă de agrement, o mică stațiune, pentru că în comună există un puț de apă sărată, iar “dorința oamenilor ar fi să îl valorificăm”. De asemenea, pentru investitori, Vasile Pop recunoaște că va încerca să le asigure, teren, iar prin hotărâre de consiliu, “dacă se poate, să îi ajutăm să nu plătească taxe, dacă creează locuri de muncă”.

Programul lui Vasile Pop mai cuprinde: acordarea de teren tinerilor pentru construirea de case, reînființarea echipei de fotbal, care să fie susținută atât de privați, cât și din buget, în cuantumul permis de legislație, susținerea formațiilor de dansuri din comună.

“Simt că am reușit ca privat, am demonstrat că pot, că sunt bun gospodar, așa vreau să fiu și în primărie.”

Investiții în comuna Șincai în guvernarea PSD (2016-2019):

– Valoarea totală: 11.101.529,75 lei;

– Reabilitarea, modernizarea, dotarea și extinderea așezământului cultural Șincai și reabilitarea, modernizarea, dotarea și extinderea așezământului cultural Șincai – Fânațe; Valoarea investiției: 2.119.077,11 lei; Sursa de finanțare: PNDR;

– Modernizare drumuri comunale în comuna Șincai; Valoarea investiției: 7.160.814,00 lei; Sursa de finanțare: PNDL 2;

– Reabilitare și dotare dispensar uman în localitatea Șincai; Valoarea investiției: 295.543,64 lei; Sursa de finanțare: PNDL 2;

– Reabilitare, extindere și dotare școală gimnazială în localitatea Șincai; Valoarea investiției: 1.526.095,00 lei; Sursa de finanțare: PNDL 2.

(Material comandat de: PSD Mureș / Cod unic de autentificare AEP: 21200019 / Executat de Zi de Zi Events SRL prin www.zi-de-zi.ro)

 

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE