Teodor-Mircea Pop (Bahnea): ”Mesajul meu pentru locuitori este să fie încrezători în ei” Comune
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 558 Vizualizări

Teodor-Mircea Pop (Bahnea): ”Mesajul meu pentru locuitori este să fie încrezători în ei”

Social-democrații din comuna Bahnea participă la alegerile locale din acest an cu o listă de candidați pentru Consiliul Local, alcătuită din localnici destoinici și gospodari care doresc să fie alături de problemele din comunitate și, mai ales, să găsească soluțiile și pârghiile necesare pentru soluționarea acestora și pentru dezvoltarea armonioasă a așezării.

”PSD reprezintă toate segmentele de populație”

Echipa PSD din Bahnea este condusă de Teodor-Mircea Pop, un nume cu rezonanță în politica și administrația mureșeană, fost consilier județean, precum și fost primar al comunei Bahnea.

”Sunt absolvent de Jurnalism, sunt căsătorit, am vârsta de 63 de ani, am profesat de-a lungul timpului multe genuri de activități, printre care în administrație vreo 20 de ani. Am fost primar în Bahnea un mandat, consilier județean, consilier local două mandate, secretar general la organizația județeană PSD, editor. Am ales să fac politică în Partidul Social Democrat deoarece am o afinitate pentru oameni, iar PSD, cu predilecție, se ocupă de oameni, îi sprijină, îi pune în valoare. Sunt aproape 20 de ani de când sunt membru al PSD, și printre altele, Partidul Social Democrat întotdeauna a avut valori în toate domeniile, este un partid care, dacă îl analizezi cu atenție, observi că reprezintă toate segmentele de populație. Printre altele, social democrații sunt oameni care își asumă răspunderi pe perioade grele, iar, dacă ne uităm pe activitatea acestui partid, nu au fost puține perioade de acest tip. Sigur, mai sunt și alte atuuri, dar acestea sunt cele mai importante. M-au convins și sunt compatibil cu ele”, a declarat Teodor-Mircea Pop.

Cetățeanul, în centrul actului administrativ

Seniorul de la cârma organizației PSD din Bahnea își dorește ca locuitorii din Bahnea și din satele aparținătoare să beneficieze de servicii de calitate atunci când apelează la administrația locală.

”Au fost multe lucruri pe care le-am realizat în Bahnea. Când m-am mutat de la Târgu Mureș în Bahnea am găsit o comună destul de dezorganizată și mi-am propus să așez lucrurile pe un făgaș normal. De exemplu, am mutat Primăria într-o nouă locație, într-o altă organizare și dotare, am adus angajați inclusiv de la Târgu Mureș și Târnăveni și am încercat să creez un alt tip de management, care să răspundă în principal la două imperative: deservirea  cetățeanului prompt și recuperarea decalajului privind stadiul în care era comuna. Sigur că pe lângă aceste chestiuni am dat o atenție și învățământului pentru că nu poți să nu observi că, dacă vrei să te dezvolți ca națiune, trebuie să ai un popor educat, sănătos și care să aibă și chef de muncă și de viață. Sunt lucruri care, din păcate, la ora actuală nu prea sunt luate în serios, privind modul de acțiune nu de vorbit. De vorbit parcă nu e așa de greu”, a punctat fostul consilier județean PSD.

Atmosferă constructivă în Consiliul Local

Cu perseverență, seriozitate și respect la doleanțele cetățenilor, rezultatele nu au întârziat să apară, iar atmosfera de lucru din Consiliul Local al comunei Bahnea este constructivă, benefică pentru demararea unor proiecte utile adresate comunității.

”Au fost multe lucruri care s-au întâmplat în Bahnea, deoarece comuna e mare, are șapte sate aparținătoare. Iluminatul public în Bahnea era inexistent, școlile nu aveau nici măcar igienizare făcută de mai mulți ani și așa mai departe. Și în calitate de consilier mi-am adus contribuția deoarece, prin experiența pe care am dobândit-o, poate am limpezit unele lucruri în luarea hotărârilor. Sunt un om de echipă căruia îi place să participe la realizarea unor lucruri, nu am urmărit contradicțiile fără motivație, fără sens, care nu duc nicăieri. De această dată este o atmosferă destul de firească în Consiliul Local, ceea ce e meritul mai multor consilieri, însă printre cei care au contribuit la realizarea acestui echilibru pot spune, fără lipsă de modestie, că mă aflu și eu”, a subliniat Teodor-Mircea Pop.

Muzeu al tradițiilor multietnice

Pe plan cultural, candidatul social-democrat își dorește ca locuitorii din Bahnea, Bernadea, Cund, Daia, Gogan, Idiciu și Lepindea să aibă un muzeu al tradițiilor multietnice, astfel încât acestea să poată fi lăsate moștenire generațiilor care vor urma.

”La această dată, în comună sunt foarte multe lucruri care se dezvoltă. Putem spune că Bahnea este într-un șantier, se fac reparații capitale la trei școli, s-a făcut un cămin cultural nou la Idiciu, reparații capitale la alte două cămine culturale, asfaltarea străduțelor, trotuare etc. Aceste realizări sunt indiscutabil și meritul primarului care este un om de echipă, care muncește și cu care ne-am propus, eu și echipa mea, să ne preocupăm de ridicarea calității învățământului, iar în acest sens fac parte și din Consiliul de Administrație al școlii. Dorim, totodată, realizarea unui muzeu local, a unei monografii, a unei biblioteci, dar și organizarea de evenimente culturale. Interesul unui astfel de muzeu este de a recupera din cultura multietnică, deoarece în comuna Bahnea au conviețuit români, maghiari, sași și romi. Din păcate, au conviețuit pentru că se știe că sași nu mai sunt în comună. În mandatul de primar, când am organizat evenimente de genul Fiii Satului sau Zilele Comunei, am descoperit foarte multe lucruri privind trecutul, portul, obiceiurile locale care cred că trebuie puse în valoare pentru a le lăsa moștenire generațiilor care vin. E important ca fiecare să știe de unde vine, de  exemplu în comuna noastră există vestigii de pe vremea dacilor, chiar și mai vechi. Am scris și o monografie despre acel sit dacic, e o preocupare mai veche de-a mea pentru evidențierea lucrurilor care ne definesc ca popor. Din nefericire, am constatat că  oamenii nu își cunosc nici tradițiile, uneori nici măcar familiile. Sper ca proiectul muzeului să prindă contur deoarece, indiferent de cât asfalt sau de câte zugrăveli se fac, dacă în partea spirituală nu se întâmplă nimic, atunci nu există și satisfacția că ai făcut ceva util pentru oameni”, a arătat Teodor-Mircea Pop.

Sprijin pentru toate cultele

În timpul liber, Teodor-Mircea Pop este și epitropul unei parohii locale, implicându-se astfel în rezolvarea unor probleme de ordin administrativ.

”Anul trecut s-au făcut reparații capitale la biserica din sat. Am adunat 5-6 ani sponsorizări, deoarece populația satului este îmbătrânită și cu posibilități financiare mai reduse, și am reușit să realizăm reparațiile. Mă preocupă sprijinirea cultelor, am fost primul primar care a acordat sprijin parohiilor pentru că Învățământul, Biserica și Sănătatea sunt domenii care ar trebui să ne preocupe pe toți, precum și stimularea celor care au inițiative, pentru că fără economie nu se poate crea mare lucru. Din nefericire, comuna Bahnea este văduvită de acest fapt și nu sunt foarte mulți tineri care să aibă inițiative antreprenoriale. Desigur, în comună își desfășoară activitatea fermieri cu activitate agricolă și legumicolă. Din păcate, populația tânără este puțină în Bahnea”, a menționat liderul PSD Bahnea.

Mesaj către comunitatea locală

În perspectiva alegerilor din 27 septembrie, mesajul lui Teodor-Mircea Pop către comunitatea din Bahnea este unul de încredere reciprocă în dezvoltarea localității.

”Mesajul meu pentru locuitorii comunei este să fie încrezători în ei, să dezvolte orice inițiativă care cred că li se potrivește, să își afirme personalitatea pentru că din nefericire aceasta este o realitate a societății românești: așteptăm întotdeauna de la alții. E momentul să facem noi primul pas și să nu arătăm atât de mult spre ceilalți care greșesc și mai mult spre noi, care vrem să construim ceva. Dacă tot așteptăm, mare lucru nu se va întâmpla, iar dacă ar fi să mă refer la ceva foarte concret e bine ca în 27 septembrie să participe la vot pentru că am sesizat că oamenilor le e foarte frică de COVID-19. Desigur, respectând regulile, pot merge la vot, deoarece și în condiții de pandemie trebuie să existe democrație și trebuie să ne exprimăm opțiunile”, a transmis seniorul social-democrat din Bahnea.

Cea mai bună alegere la CJ Mureș

Totodată, Teodor-Mircea Pop a transmis un mesaj de susținere atât pentru echipa de candidați ai Partidului Social Democrat pentru Consiliul Județean Mureș, cât și pentru colegii care candidează pentru Consiliul Local al comunei Bahnea.

”Echipa de consilieri pe care o propunem la Bahnea este alcătuită, pe de o parte, din oameni care au experiență, dar și din tineri întreprinzători, profesori. Am încercat să cuprindem tot spectrul populației, inclusiv pe naționalități pentru că Partidul Social Democrat este un partid în care își pot găsi locul toți oamenii care simt ceva pentru social-democrație. Îi îndemn pe cetățeni să o voteze la președinția Consiliului Județean Mureș pe candidatul PSD, Dumitrița Gliga. Am observat că există interes mare pentru Partidul Social Democrat și în zona Târnăveniului, am discutat cu cetățeni care s-au declarat mulțumiți de candidații propuși de noi. Le-am recomandat oamenilor să o voteze pe Dumitrița – îmi permit să îi spun așa pentru că ne cunoaștem de mult timp – deoarece are experiență și poate aduce un plus de valoare, este un om care știe să conducă și cred că este cea mai bună alegere”, a încheiat Teodor-Mircea Pop.

(Material comandat de: Partidul Social Democrat- Filiala Mureș / Cod unic de autentificare AEP: 21200019 / Executat de Zi de Zi Events SRL prin www.zi-de-zi.ro)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE