Distribuie

Tot mai mulți bucureșteni își deschid conturi de tranzacționare – de ce acum?

Bucureștenii erau familiarizați cu lumea tranzacționărilor online încă dinainte de pandemie. Aproape orice persoană dispusă să își asume riscuri a încercat să facă cel puțin o tranzacție online – fie ea chiar și prin intermediul unui cont demo de pe o platformă de investiții.

Totuși, din momentul în care au fost nevoiți să petreacă mai mult timp în casă și mai puțin timp în societate, se pare că bucureștenilor le-a crescut interesul față de investiții, tranzacții online și platforme de tranzacționare.

Conform statisticilor, de la începutul pandemiei, majoritatea platformelor de investiții au înregistrat o creștere de peste 50% a numărului de conectări zilnice. De asemenea, clienții fideli au devenit cu 56% mai activi în această perioadă!

De ce crește interesul pentru tranzacțiile online?

Numărul conturilor de tranzacționare nu este în continuă creștere doar în București sau doar în România. Din ce în ce mai mulți oameni, în special bărbații și investitorii cu experiență, au decis să ofere o șansă acestui tip de tranzacții.

Dar care este motivul?

În primul rând, din cauza plictiselii! La prima vedere, ar părea că bucureștenii nu-și asumă prea multe riscuri în domeniul investițiilor. Ei bine, ținând cont de faptul că platformele de investiții nu cer un depozit semnificativ, aproape orice român ar putea încerca o carieră de comerciant online.

Și nu doar ar putea – românii chiar fac acest lucru! Statisticile arată o creștere de 222% a numărului și a intensității tranzacțiilor în Europa.

Plictiseala este singurul motiv?

Desigur că nu. Dacă bucureștenii ar fi motivați doar de plictiseală, în câteva săptămâni și-ar pierde interesul față de conturile și portofoliile lor de tranzacționare.

În schimb, comercianții bucureșteni devin clienți fideli ai platformelor de investiții. Așadar, ce altceva îi motivează?

  • Accesibilitatea – este nevoie doar de un telefon mobil pentru a face tranzacții online – nu de cinci monitoare și de un computer deschis non-stop. De asemenea, comerciantul nu trebuie să-și piardă nopțile pentru a profita de tranzacția perfectă.
  • Raiul începătorilor – nu sunt necesare cunoștințe extreme în ceea ce privește tranzacțiile și platformele de tranzacționare. Multe platforme permit comerciantului să copieze strategia altor comercianți pentru a-și maximiza profitul.
  • Totul este extrem de sigur – fondurile comerciantului sunt sută la sută sigure din momentul în care acesta le depozitează în contul său de tranzacționare. Platformele de investiții sunt reglementate de instituțiile oficiale.

 

  • Libertate completă – în funcție de platforma de investiții pe care o alege comerciantul, acesta se bucură de libertate completă în tranzacții. Poate tranzacționa valută, criptomonede, fonduri tranzacționale la bursă, mărfuri și așa mai departe.

Care este totuși motivul principal?

Plictiseala este cauzată strict de pandemie și de restricțiile impuse de aceasta. În rest, toate celelalte motive care ar convinge bucureștenii să-și deschidă un cont de tranzacționare sunt aproape întotdeauna prezente în ecuație.

Așadar, există un motiv principal, deloc ascuns, care îndeamnă tot mai multă lume să folosească platformele online de investiții.

Riscul iminent de recesiune

În momentul de față, în jur de 30 de țări sunt afectate, mai mult sau mai puțin, de recesiune.

Recesiunea înseamnă o depreciere a bursei, a valutei unei țări și, în general, o scădere a valorii tuturor lucrurilor în care investesc comercianții.

De exemplu, înainte de pandemie, un comerciant a cumpărat anumite acțiuni ale unei companii dintr-o țară aflată în recesiune. Ca urmare, acesta va observa că valoarea acțiunilor va scădea și probabil nu va reuși să scoată profit.

Pe de altă parte, comercianții care au cumpărat acțiuni sau valută în timpul perioadei de recesiune au profitul oarecum asigurat. De ce? Pentru că o țară – și, desigur, o tranzacție – nu poate decât să crească în valoare după recesiune.

Popularitatea criptomonedelor

Trebuie menționată și popularitatea criptomonedelor în contextul investițiilor și tranzacțiilor online. Această popularitate este, în mare parte, motivul pentru care Bitcoin a crescut de la $7,179 în Decembrie 2019 la $11,643 în August 2020 – toate acestea în timpul unei pandemii care, fără îndoială, va cauza multiple crize economice.

Totuși, nu toți aleg să investească in Bitcoin. Ei bine, aceeași popularitate a făcut posibilă apariția altor criptomonede pe piață – precum Stellar, EOS, ZEC. Și acestea au crescut în valoare în timpul pandemiei.

Sunt conturile de tranzacționare o alegere inspirată?

Deschiderea unui cont de tranzacționare și folosirea constantă a unei platforme de investiții nu sunt niște alegeri greșite.

Mai mult, ținând cont de aspectele de mai sus, sunt niște alegeri chiar inspirate care indică faptul că bucureștenii, dar și românii în general, sunt pregătiți să încerce lucruri noi și, dacă este necesar, să exploateze piața de tranzacții online.

Până acum, tineretul era majoritar când venea vorba de tranzacții și investiții online, în special în ce privește criptomoneda. În prezent, oricui îi trece prin minte, cel puțin o dată, să devină investitor!

 


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Electrica Furnizare menține programul de lucru extins în punctele de prezență ale companiei

Distribuie Din grijă pentru clienții săi, Electrica Furnizare menține programul de lucru extins în punctele …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.