Home / Comune / Debut de an școlar în condiții sigure la Ibănești

Debut de an școlar în condiții sigure la Ibănești

Distribuie

453 de copii din Ibănești vor păși în noul an școlar după un scenariu verde, după cum anunță reprezentanții Primăriei comunei Ibănești prin intermediul paginii web www. ibanesti.ro.

„Întrucât nu sunt cazuri de infectări cu SARSCoV-2 în comună, începerea școlii se face după scenariul verde, cu prezența fizică a elevilor și a profesorilor în toate cele patru școli – Ibănești, Isticeu, Ibănești Pădure și Dulcea și cu respectarea tuturor normelor de protecție impuse de această perioadă”, au transmis reprezenentanții Primăriei comunei Ibănești.

Școala Gimnazială Ibănești și Primăria Ibănești au luat măsurile care se impun atât pentru revenirea fizică a elevilor în școli, cât și pentru trecerea în cel mai scurt timp, dacă va fi cazul, la predarea online.

”Este un început de an școlar excepțional, care impune măsuri excepționale. Organizarea și coordonarea sunt esențiale în această perioadă, pentru că fiecare dintre noi are nevoie să își știe copilul într-un mediu sigur”, a precizat Dan Vasile Dumitru, primarul comunei Ibănești.Potrivit primarului Dan Vasile Dumitru, Școala Gimnazială Ibănești și Primăria Ibănești au acționat cu prioritate pe trei direcții: siguranța copiilor, a tuturor celor care își desfășoară activitatea în școli și, mai departe, a familiilor acestora, mediu primitor și vesel pentru copii, cadre didactice și pentru desfășurarea întregii activități didactice, și nu în ultimul rând pregătirea din timp pentru o predare online eficientă, pentru toți elevii din comună, deoarece situația se poate schimba de la o zi la alta.

Măsuri luate la nivelul Școlii Gimnaziale Ibănești

Fiecare elev din Ibănești va primi zilnic câte o mască de protecție de unică folosință cu trei pliuri și trei straturi. Primăria Ibănești furnizează, pe lângă măștile necesare elevilor, soluții dezinfectante pentru toate clasele, sălile profesorale, coridoarele și intrările. Dispensere (dozatoare) pentru dezinfectant și săpun cu acționare pe bază de senzor – la intrarea în școli – sau buton – în interiorul școlii – și pentru prosoape de hârtie pentru ștersul pe mâini. La intrările în școli sunt covorașe dezinfectante. Panouri separatoare din Plexiglas, furnizate de Primăria Ibănești, pentru bănci, care vor fi montate pe trei laturi, la clasele pregătitoare și clasa întâi și pentru toate catedrele. S-au stabilit și marcat circuitele de deplasare în școală. La sosirea la școală, elevii vor preluați de la intrare de către cadrele didactice și conduși în sălile de curs. Părinților nu li se permite accesul în incinta școlii. Orele încep decalat, la diferență de 10 minute, pentru a se evita întâlnirea copiilor din clase diferite în pauze și pe coridoare. Sălile de clasă, suficient de mari, au permis rearanjarea băncilor cu respectarea distanței obligatorii între elevi (un metru – față, spate, lateral). Unde a fost necesar, mobilierul suplimentar a fost scos și unele clase și-au schimbat sălile. Transportul școlar este asigurat de către microbuzul școlii și de un microbuz suplimentar închiriat, cu sumă alocată de Primăria Ibănești, cu capacitate de 20 de locuri. Orarul transportului, conform orarului cursurilor, va fi transmis părinților de către învățători și diriginți. Dezinfecție, dezinsecție și deratizare efectuate în toate școlile cu firmă specializată autorizată, cu produse avizate de Ministerul Sănătăți. Produse de curățenie profesionale avizate în toate școlile. Comunicare permanentă cu Direcția de Sănătate Publică Mureș. Amenajarea unor spații prietenoase pentru elevi, prin amplasarea unor butuci de lemn în curtea școlilor, cu distanțarea de rigoare, pe care copii se vor putea așeza.

„Cu toate acestea, situația este dinamică, se poate schimba de la o zi la alta. Desfășurarea cursurilor este direct influențată de evoluția situației epidemiologice de la nivelul comunei și al populației școlare, care poate impune inclusiv scenariile de predare online. În acest context, trecerea la un scenariu de predare la altul trebuie să se facă în cel mai scurt timp și s-au luat în avans măsurile pe care le-ar impune predarea în sistem online”, au menționat reprezentanții Primăriei comunei Ibănești.

Foto: www.ibanesti.ro


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Raportul anual al rectorului UMFST ”George Emil Palade” Târgu Mureș

Distribuie Prezentarea Raportului anual al Rectorului Leonard Azamfirei privind starea Universității de Medicină, Farmacie, Științe …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.