Home / Stiri nationale / Mesaj de la personalități ale României pentru elevi înainte de începerea școlii

Mesaj de la personalități ale României pentru elevi înainte de începerea școlii

Distribuie

Ora de caligrafie este un proiect PiArt Vision și este organizat în parteneriat cu Muzeul Național Cotroceni și susținut de compania de curierat DPD România. Proiectul este un concept cultural – educațional și îndeamnă la educația sănătoasă, temeinică și dorește să transmită un mesaj de încurajare și responsabilitate copiilor, învățătorilor și părinților,

,,Este un proiect  lansat la Muzeul Național Cotroceni în anul 2017 pe care îl organizăm cu mare drag în fiecare an, deoarece am observat că mulți copii sunt pasionați de dimensiunea estetică a scrisului.  Creativitatea și educația se întâlnesc și de această dată sub forma unei îndeletniciri pe care nu dorim ca generațiile următoare să o dea uitării. De aceea, demersul nostru este mai mult decât un eveniment sau o manifestare punctuală, este o pledoarie pentru scrisul de mână, o campanie de sensibilizare în favoarea caligrafiei ca parte din dezvoltarea frumoasă a generației tinere și educate din România”, a precizat Liviu Jicman, directorul Muzeului Național Cotroceni.

În acest an școlar, în care multe lucruri sunt incerte și atipice, personalități cunoscute ale României au transmis un mesaj important elevilor, prin care îi îndeamnă să privească acest nou început ca pe o provocare și ca pe o lecție a curajului care îi va face mai puternici. Videoclipul reunește personalități precum: Ana Blandiana, Maia Morgenstern, Marian Preda, Melania Medeleanu, Medeea Marinescu, Amalia Enache, Ana – Maria Brânză și Cornel Ilie.

,,Chiar dacă vremurile sunt diferite, Educația copiilor nu trebuie să fie afectată în niciun fel. Cei mici au nevoie de încurajarea oamenilor mari, de repere adevărate care să le ghideze drumul”, a transmis Oana Ivan, co-fondator PiArt Vision.

https://youtu.be/eJXcDW0DOjE

Andreea ȚIȚIU

 

 


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Medicii avertizează: “Domnilor guvernanți, exodul medicilor va reîncepe!”

Distribuie În urma protestelor inițiate în data de 16 ianuarie de asociațiile reprezentative naționale ale …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.