Péter Ferenc: ”Avem mulți agricultori și producători locali valoroși, trebuie să le oferim mai mult sprijin” Politic
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 199 Vizualizări

Péter Ferenc: ”Avem mulți agricultori și producători locali valoroși, trebuie să le oferim mai mult sprijin”

În perioada următoare, Consiliul Județean Mureș va acorda mai multă atenție pentru redresarea zonelor rurale și sprijinirea agricultorilor și producătorilor locali, acesta fiind unul dintre obiectivele următorilor 4 ani pentru Péter Ferenc, președintele Consiliului Județean, care intră în cursă pentru un nou mandat la alegerile din 27 septembrie.

Zilele trecute, Péter Ferenc s-a întâlnit cu agricultorii din mai multe localități de pe Valea Nirajului, Valea Târnavelor și pe Câmpie, unde a vorbit despre problemele întâmpinate de producătorii locali. Totodată s-a consultat cu aceștia despre tipul programelor și al activităților prin care autoritatea județeană ar putea să ajute producătorii primari și întreprinderile din domeniul agricol din județ.

Județul Mureș dispune de cel mai mare potențial agricol în Regiunea Centru și sunt în județ mai multe zeci de mii de oameni care trăiesc din agricultură.

„Cu toate că avem rezultate bune în acest domeniu, trebuie să depunem un efort pentru ca agricultorii noștri să fie bine pregătiți și să rămână competitivi atât la nivel național, cât și la nivelul Uniunii Europene”, a spus Péter Ferenc, care a anunțat că unul dintre planurile importante din perioada următoare este înființarea unei Asociații de Dezvoltare Rurală Județeană, care va avea principalul scop asistarea producătorilor prin formare și consultanță.  

Producătorii locali ar fi ajutați prin organizarea de piețe și târguri

La întâlnirile cu fermierii s-a menționat cât de importante sunt piețele și târgurile. În prezent în multe localități nu sunt piețe, astfel producătorii au propus înființarea a mai multor piețe și organizarea a mai multor târguri pentru a avea mai multe ocazii pentru comercializarea produselor.

„Aș dori să continuăm organizarea târgurilor pentru producătorii locali din județul Mureș și, în cazul în care, după alegerile locale, va exista o relație bună între Primăria Târgu Mureș și conducerea Consiliului Județean, am putea organiza târguri lunare printr-un efort comun”, a menționat Péter Ferenc.

Construirea unui brand județean

Președintele Consiliului Județean a anunțat că se va crea o marcă înregistrată pentru evidențierea produselor de calitate din județul Mureș, sporind și în acest fel valoarea adăugată a produselor locale.

”Prin crearea unei mărci locale, ne propunem, pe de o parte să promovăm produsele locale, pe de alte parte să consolidăm patriotismul local și să încurajăm mureșenii să consume cât mai multe produse locale și sănătoase”, a subliniat Péter Ferenc, președintele Consiliului Județean Mureș.

(Material comandat de UDMR Mureș/ Cod unic de autentificare AEP: 23200009 / Executat de Zi de Zi Events SRL prin www.zi-de-zi.ro)

 

 

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE