Apele Române continuă proiectul concurs „Descoperă Dunărea” cu o nouă provocare: „Descoperă Dunărea mea!” Administratie
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 181 Vizualizări

Apele Române continuă proiectul concurs „Descoperă Dunărea” cu o nouă provocare: „Descoperă Dunărea mea!”

În cadrul articolului postat astăzi pe pagina de socializare, Apele Române Mureș menționează că Administraţia Naţională ,,Apele Române” va continua proiectul concurs ”Descoperă Dunărea” cu un nou proiect, intitulat „Descoperă Dunărea mea!”. În comunicatul publicat pe pagina Facebook Apele Române Mureș, se arată:

„Dragii noștri,

Așa cum v-am promis, vom continua proiectul nostru, îl vom redimensiona și îl vom aduce în școală. De aceea, îl vom numi ”Descoperă Dunărea mea! „, dar nu ne vom referi doar la Dunăre, ci la toate apele României și nu numai. În fiecare săptămână, vom alege un curs de apă sau o familie și vom vorbi despre ea. Săptămâna aceasta, este despre Dunăre. Săptămâna viitoare, vom vorbi despre cele trei Crișuri.

De aceea, în aceste vremuri grele prin care trece învățământul românesc, Apele Române vin în sprijinul cadrelor didactice, a elevilor și a îndrumătorilor și vom oferi în fiecare săptămână câte o poveste frumoasă despre apă.

În cursul acestei săptămâni, vom crea pe site-ul www.apele-romane.ro, dar și pe site-urile celor 11 Administrații Bazinale de Apă, rubrica ”Cartea învățătorului” în care vom posta materiale didactice și povești, dar și experimente despre apă pe care copiii le pot efectua acasă sau la școală. Cu sprijinul partenerilor noștri, Asociația Learning by Teaching, vom susține sesiuni online în care lecțiile de științele mediului vor deveni niște activități de învățare prin joc și cunoaștere. În același timp, competiția noastră își va extinde abordarea și își va adapta cerințele la cele școlare. Astfel, vom avea 6 secțiuni, după cum urmează:

  1. Secțiunea „Ateliere” va fi dedicată cu preponderență copiilor proveniți din zone sărace, defavorizate. O parte importantă din acest proiect este dedicată acestor copii. Pe această cale, prin activitățile pe care le vom derula, ne dorim să venim în sprijinul lor pentru a preveni și pentru a combate pe această cale abandonul școlar.
  2. Secțiunea „Creație literară” – introducem această componentă pentru a stimula copiii să citească mai mult, să-și îmbogățească vocabularul, să își exerseze talentul de a vorbi, de a scrie și de a povesti despre apă. Proiectul nostru îi încurajează să creeze povești inedite despre ape, să caute și să descopere legende despre râuri sau să povestească/să creeze în mod inedit o întâmplare despre apă.
  3. Secțiunea „Colaj” din materiale reciclate în care copiii sunt încurajați să nu arunce materialele pe care le folosesc la școală și să își creeze propriile tablouri de artă reprezentând o apă sau o amenajare a apelor.
  4. Secțiunea „Amenajări hidrotehnice” se adresează studenților, liceenilor, masteranzilor, dar și oricărui copil talentat și pasionat de știință care poate realiza din lemn sau din alte elemente o creație „arhitecturala” inedită.
  5. Secțiunea „Colecționarul meu” își propune să încurajeze copiii să colecționeze lucruri sau obiecte care au legătură cu natura sau în mod special cu apele. Lăsăm la latitudinea participanților să ne dezvăluie la ce colecții s-au gândit.
  6. Secțiunea „Experimentul meu” în care copiii sunt încurajați în clasă sau acasă să facă experimente cu apă și să ne povestească explicându-ne sau prezentându-ne prin fotografii/clip video etapele prin care a trecut apa.

Creațiile pot fi trimise ca și până acum pe descoperadunarea@gmail.com sau pe grupul Descoperă Dunărea.

Fiecare secțiune va avea dedicată câte un album. La prima și ultimele trei secțiuni, vom dedica câte un album participanților, astfel încât fiecare copil să se simtă important și unic. Juriul din prima ediție va reevalua și lucrările din Albumul nostru „Concurs”, o parte din ele având o șansă în plus de a fi premiate în a doua ediție.

A doua ediție a concursului se va extinde până în data de 1 decembrie, de Ziua României, când vom anunța premiile pentru ca, în preajma zilei de Moș Nicolae, copiii să primească în ghetuțele lor cadourile noastre.

Pe lângă premiile în rechizite școlare, intenționăm să realizăm kituri de învățare pentru copii și truse de experimente care să vină în sprijinul actului educațional.

În funcție de resursele de care vom dispune, dar și a creațiilor pe care le vom primi la secțiunile 3, 4 și 5 intenționăm să realizăm o mini-expoziție cu exponatele copiilor, pe care să o păstrăm, inclusiv în perspectiva realizării unui Muzeu al Apelor, inspirat din inițiative mai vechi și încurajați și de colegii noștri de la Apele Române Crișuri.

„Descoperă Dunărea mea!” este continuarea proiectului „Descoperă Dunărea” și reprezintă adaptarea lui la nevoile școlii românești de astăzi. În același timp, el rămâne un proiect de implicare și conștientizare socială, derulat la nivel online, care înglobează o serie de activități didactice și educaționale multiple.

Pe de o parte, proiectul își propune să încurajeze participarea copiilor din zone defavorizate, din dorința de a preveni abandonul școlar. Pe de altă parte, organizează acțiunile derulate de-a lungul timpului de echipa de comunicare de la Apele Române a cărei muncă asiduă merită apreciată, promovată și recunoscută.

Proiectul promovează același valori, ale unui stil de viață sănătos, alimentație sănătoasă, înclinație spre lectură și spre natură, creativitate și ingeniozitate! Împreună, arătăm că se poate!”

Sursa: Apele Române Mureș

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE