Debut de școală în condiții de siguranță la Iernut Iernut
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 1391 Vizualizări

Debut de școală în condiții de siguranță la Iernut

După o perioadă lungă de așteptare, elevii iernuțeni se reîntorc la școală, fiind asigurate toate condițiile în ceea ce privește siguranța elevilor și accesul acestora la învățământ. Școala Gimnazială Iernut reunește un număr de 919 de elevi, care sunt dispuși în 43 de clase/grupe, iar orele de curs din această instituție se vor desfășura după scenariul verde, toți elevii urmând să meargă fizic la școală, întrucât orașul Iernut se află într-o incidență pandemică redusă. În interviul următor, directorul Școlii Gimnaziale Iernut, Horațiu Moldovan, ne împărtășește măsurile care s-au implementat pentru siguranța elevilor în cadrul instituției.

Reporter: Dispune școala de dotările necesare realizării procesului de învățământ?

Horațiu Moldovan: Investițiile din ultimii ani din infrastructura educațională iernuțeană ne fac să ne mândrim cu una dintre cele mai moderne școli din județul Mureș, mai exact școala primară Iernut, în care elevii claselor 0 – IV beneficiază de condiții extraordinare de învățare. De asemenea, și clădirea școlii gimnaziale Iernut se află într-o dezvoltare continuă, având în dotare un laborator de chimie și unul de informatică la cele mai înalte standarde, săli de clasă cu mobilier modern și internet wireless în toate sălile de clasă.

Rep.: Ce măsuri s-au luat pentru siguranța elevilor?

H.M.: Distanțarea fizică în sălile de clasă s-a realizat prin dispunerea băncilor la o distanță care să respecte toate procedurile în vederea prevenirii răspândirii virusului COVID-19, în toate sălile de clasă s-au montat dispensere cu dezinfectant, se vor dezinfecta toate spațiile cu substanțe biocide, s-au realizat marcaje interioare pentru a se respecta circuitul la intrare și ieșire din sălile de clasă, iar cu ajutorul Primăriei Orașului Iernut, s-a achiziționat un număr de aproximativ 26.000 de măști, astfel încât fiecare elev al școlii va primi la intrarea în școală un număr de două măști pe zi.

Rep.: Cum veți încuraja elevii să respecte aceste norme de protecție?

H.M.: Au avut loc discuții cu elevii și părinții lor, prin grupurile de comunicare a fiecărei clase, iar cadrele didactice au pus la dispoziția elevilor materiale în care le sunt aduse la cunoștință toate regulile pe care trebuie să le respecte odată cu întoarcerea lor la școală. De asemenea, pe zonele de afișaj ale școlilor, au fost afișate mesaje de încurajare pentru elevi, mesaje animate și adaptate vârstei elevilor noștri.

Rep.: Care este situația școlilor din satele aparținătoare orașului Iernut? Cum sunt dotările acolo?

H.M.: Structurile școlare arondate școlii noastre, Școala primară Cipău, Lechința, Sălcud și Sfântu Gheorghe beneficiază de mobilier școlar modern, grupuri sanitare interioare cu apă curentă care sunt avizate din punct de vedere sanitar și în fiecare unitate de învățământ s-au asigurat aceleași condiții de învățare, de respectare a distanțării fizice dintre elevi, dar și de dezinfecție.

Rep.: Dacă se va reveni la învățământul online are școala facilitățile necesare pentru acest scenariu? Iar în această situație, cum se vor gestiona cazurile elevilor care provin din familii defavorizate?

H.M.: În situația în care vom trece la scenariul hibrid, școala dispune de sistem wireless în toate sălile și avem încheiat un contract pe o durată de 18 luni cu o platformă educațională care să permită desfășurarea lecțiilor în mediul online în cele mai bune condiții. Avem depus un referat la Primăria Orașului Iernut pentru achiziția a 747 de tablete, dintre care cu prioritate sunt un număr de 189 de tablete pentru elevii care nu dețin niciun mijloc de comunicare și sperăm ca în cel mai scurt timp să le putem asigura tuturor elevilor cele mai bune condiții în cazul în care vom trece la următoarele scenarii de desfășurare a orelor de curs. De asemenea, suntem în procedura de achiziție de laptopuri pentru cadrele didactice astfel încât să asigurăm în fiecare clasă facilitățile necesare atât pentru învățământul clasic, cât și pentru cel online.

A consemnat Andreea ȚIȚIU

 

 

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE