Pompier mureșean decorat cu Emblema de Onoare IGSU Administratie
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 459 Vizualizări

Pompier mureșean decorat cu Emblema de Onoare IGSU

Reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență ,,Horea” al județului Mureș au transmis marți, 15 septembrie, prin intermediul unui comunicat de presă, faptul că în ziua precedentă, în fața sediului Ministerului Afacerilor Interne, a avut loc un eveniment dedicat Zilei Pompierilor Români, cu prilejul căruia, ministrul afacerilor interne, Ion Marcel Vela a acordat Emblema de Onoare a Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, pompierului de onoare al anului și salvatorului de onoare al anului, iar din cadrul ISU Mureș a fost ales plutonier adjutant șef Albu Nicolae, șef gardă intervenție la secția de pompieri Târnăveni.

Misiunea care l-a propus spre decorare

Intervenția care l-a propus pe pompierul mureșean pentru decorația cu Emblema de Onoare IGSU a avut loc la data de 14 februarie 2020, la ora 4.48, când subunitatea din Târnăveni a fost alertată cu privire la producerea unui incendiu într-un apartament din cartierul Viitorului.

,,În urma executării recunoașterii vizuale din exterior de către plt. adj. șef. Albu Nicolae, acesta a constatat că incendiul se manifestă violent, cu flăcări și degajări mari de fum la etajul I al unui bloc de garsoniere. Imediat a dispus ordine pentru echiparea cu aparate de respirat a unei echipe de recunoaștere/salvare pentru interior cu o țeavă de refulare și dispunerea unei țevi de refulare de pe sol pentru împiedicarea propagării incendiului pe exterior”, se menționează în comunicat.

După transmiterea ordinelor pentru realizarea dispozitivului premergător, plt. adj. șef Albu Nicolae, împreună cu plt. maj. Șandor Marius, au intervenit pentru salvarea a doi minori, cu vârste cuprinse între 4 și 6 ani, de la etajul al II-lea și care se aflau pe pervazul geamului de deasupra locului incendiului, prezentând arsuri la nivelul membrelor inferioare și plăgi deschise la nivelul membrelor superioare și feței, provenite în urma spargerii geamurilor de către locatari. După salvarea minorilor, din ordinul plt. adj. șef Albu Nicoale, s-au constituit încă două echipe de evacuare/ salvare a persoanelor care nu s-au putut evacua singure și s-a trecut la localizarea și lichidarea incendiului, dar și la protejarea căilor de evacuare, în total fiind salvate 25 de persoane adulte și 9 copii.

Andreea ȚIȚIU

 

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE