Home / Invatamant / Digitaliada continuă în două școli din Mureș

Digitaliada continuă în două școli din Mureș

Reprezentanții Fundației Orange au transmis marți, 15 septembrie, prin intermediul unui comunicat de presă, faptul că peste 357 de elevi de la Școlile Gimnaziale Acățari și Sâncraiu de Mureș continuă programul Digitaliada în anul școlar 2020 – 2021, în laboratoare digitale complet echipate cu tablete pentru ca fiecare elev să poată lucra individual, cu laptop pentru profesor și videoproiector pentru clasă.

,,Digitaliada este un program de educație digitală care se desfășoară cu avizul Ministerului Educației Naționale și care își propune încurajarea folosirii tehnologiei la clasă pentru îmbunătățirea performanței școlare în învățământul preuniversitar. 6000 elevi, din cele 50 de școli din mediul rural incluse în program învăță în laboratoare digitale complet echipate cu peste 1900 de tablete și alte 120 de echipamente IT. Oricine este interesat de predarea și învățarea cu ajutorul tehnologiei digitale are la dispoziție, în mod gratuit, platforma online www.digitaliada.ro și poate aplica la concursul de materiale digitale #Digitaliada, care încurajează dezvoltarea de materiale educaționale în limba română”, se menționează în comunicat.

Datorită familiarizării cu instrumentele digitale, școlile din Acățari și Sâncraiu de Mureș au putut implementa încă din prima zi a suspendării cursurilor, învățarea la distanță prin intermediul platformei Digitaliada ,,Învățare și testare online”, iar elevii defavorizați au primit din partea fundației Orange tablete utilizate.

,,În noul an școlar le vom oferi, în continuare, tot sprijinul elevilor, părinților, profesorilor și directorilor prin resursele, echipamentele și formările Digitaliada, pentru ca educația să continue la clasă sau la distanță. În județul Mureș am organizat deja webinarii pentru profesori de diferite discipline, pentru utilizarea platformei Digitaliada Învățare și testare online și pregătim alte noutăți și resurse pentru anul care abia începe”, a declarat Amalia Fodor, directorul Fundației Orange.

Clienții Orange beneficiază de trafic de date gratui pe tot parcursul anului școlar 2020 – 2021, pentru a accesa platforma interactivă ,,Învățare și testare online”, dar și a celor peste 2000 de resurse educaționale de pe www.digitaliada.ro, iar webinariile dedicate platformei vor continua pe tot parcursul acestui an școlar. Până acum, fundația Orange a investit 2,6 milioane de euro în cele cinci ediții Digitaliada.

Andreea ȚIȚIU

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Comuna Aluniș își păstrează primarul

Kristof Jozsef, candidatul UDMR pentru primăria Alinuș a obținut un nou mandat de primar, prilej …