Home / Sanatate / Informații despre campania anuală de vaccinare antigripală

Informații despre campania anuală de vaccinare antigripală

Reprezentanții Ministerului Sănătății au anunțat marți, 15 septembrie, prin intermediul unui comunicat de presă, faptul că s-a demarat campania anuală de vaccinare antigripală gratuită prin distribuirea primei tranșe de vaccin la nivel național, iar pentru sezonul 2020 – 2021, Ministerul Sănătății a achiziționat 3 milioane de doze de vaccin antigripal, în vederea imunizării unui număr cât mai mare de persoane cu risc ridicat de îmbolnăvire.

Prima repartiție a dozelor de vaccin a avut loc luni, 14 septembrie, distribuindu-se 330.000 de vaccinuri care vor fi livrate cabinetelor medicilor de familie și unităților sanitare, iar restul dozelor de vaccin vor fi distribuite la jumătatea lunii octombrie și în luna noiembrie.

,,Deși în această perioadă ne focusăm acțiunile în lupta cu noul coronavirus, anul acesta am reușit distribuția din timp, fără sincope de aprovizionare, a vaccinului gripal pentru demararea imunizării. Avem posibilitatea creșterii cantității de vaccin până la 4 milioane de doze, în funcție de evoluția epidemiologică și cerere”, a declarat ministrul sănătății, Nelu Tătaru.

În cadrul campaniei de vaccinare gratuită, vor avea prioritate persoanele cu vârsta peste 65 de ani, cu boli cronice, în special boli respiratorii și cardiovasculare, boli metabolice, copii și bătrâni instituționalizați, personal medical și gravide.

Campania se va derula prin cabinetele medicilor de familie și în unități sanitare cu paturi, iar Ministerul Sănătății, recomandă populației care nu intră în categoria de risc ridicat de îmbolnăvire, să achiziționeze vaccinul în vederea imunizării.

Andreea ȚIȚIU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

”Resursa umană este cea mai prețioasă avuție a țării noastre și trebuie tratată corespunzător”

Prea mulți români consideră că țara se îndreaptă într-o direcție greșită, conform tuturor sondajelor. Eu …