Home / Agricultura / Trei focare de pestă porcină în apropiere de județul Mureș!

Trei focare de pestă porcină în apropiere de județul Mureș!

Potrivit www.agerpres.ro, prefectura județului Sibiu a anunțat miercuri, 16 septembrie, faptul că au apărut trei noi focare de pestă porcină africană în localitățile Noiștat, Mohu și Blăjel.

,,Vă informăm că în data de 14 septembrie, pe raza judeţului Sibiu au fost identificate 3 focare de Pestă Porcină Africană, mai exact în localitatea Noiştat – comuna Iacobeni, localitatea Mohu – comuna Şelimbăr, localitatea Blăjel – comuna Blăjel. Ca urmare a confirmării focarelor, astăzi, 16 septembrie, a avut loc şedinţa Centrului Local de Combatere a Bolilor Sibiu. În cadrul şedinţei s-a prezentat planul de măsuri aferent fiecărui focar şi de asemenea au fost adoptate deciziile privind Programele de măsuri pentru combaterea focarelor de Pestă Porcină Africană”, a anunțat Prefectura Sibiu.

În focarul din localitatea Mohu au fost ucise 14 suine, sub supraveghere veterinară oficială, iar în Noiștat și Blăjel au fost ucise câte 4 suine în fiecare localitate.

Localități mureșene aflate sub supraveghere

Pentru focarul identificat la Noiștat, s-a stabilit că în zona de supraveghere se află și localitatea mureșeană Apold, iar în cazul focarului de la Blăjel, localitățile din județul Mureș care se află în zona de supraveghere sunt: Botorca, Delenii și Băgaciu.

Andreea ȚIȚIU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

FOTO: Harmonia Cordis, singurul festival organizat la nivel mondial în condiții de pandemie

Festivalul Internaţional de Chitară Harmonia Cordis și-a derulat în perioada 8-13 septembrie,  cea de a …