Trei focare de pestă porcină în apropiere de județul Mureș! Agricultura
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 677 Vizualizări

Trei focare de pestă porcină în apropiere de județul Mureș!

Potrivit www.agerpres.ro, prefectura județului Sibiu a anunțat miercuri, 16 septembrie, faptul că au apărut trei noi focare de pestă porcină africană în localitățile Noiștat, Mohu și Blăjel.

,,Vă informăm că în data de 14 septembrie, pe raza judeţului Sibiu au fost identificate 3 focare de Pestă Porcină Africană, mai exact în localitatea Noiştat – comuna Iacobeni, localitatea Mohu – comuna Şelimbăr, localitatea Blăjel – comuna Blăjel. Ca urmare a confirmării focarelor, astăzi, 16 septembrie, a avut loc şedinţa Centrului Local de Combatere a Bolilor Sibiu. În cadrul şedinţei s-a prezentat planul de măsuri aferent fiecărui focar şi de asemenea au fost adoptate deciziile privind Programele de măsuri pentru combaterea focarelor de Pestă Porcină Africană”, a anunțat Prefectura Sibiu.

În focarul din localitatea Mohu au fost ucise 14 suine, sub supraveghere veterinară oficială, iar în Noiștat și Blăjel au fost ucise câte 4 suine în fiecare localitate.

Localități mureșene aflate sub supraveghere

Pentru focarul identificat la Noiștat, s-a stabilit că în zona de supraveghere se află și localitatea mureșeană Apold, iar în cazul focarului de la Blăjel, localitățile din județul Mureș care se află în zona de supraveghere sunt: Botorca, Delenii și Băgaciu.

Andreea ȚIȚIU

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE