Home / Politic / 100 de kilometri de piste de biciclete vor impulsiona turismul de-a lungul Văii Nirajului și în zona de Câmpie

100 de kilometri de piste de biciclete vor impulsiona turismul de-a lungul Văii Nirajului și în zona de Câmpie

Distribuie

Președintele Consiliul Județean Mureș, Péter Ferenc intenționează să realizeze cea mai lungă pistă pentru biciclete interconectată din Transilvania. Prin construirea pistei pentru biciclete se urmărește susținerea turismului activ în județul Mureș și crearea unei destinații turistice noi care va atrage mai mulți turiști în județ.

Consiliul Județean ar fi cel care ar realiza investiția, dar pentru ca acesta să fie un proiect de succes, este importantă cooperarea cu primăriile din localitățile de pe traseul pistei precum și cu societatea civilă, a spus Péter Ferenc, candidatul UDMR la președinția Consiliului Județean Mureș la conferința de presă organizată miercuri la Dumitrești, lângă șinele căii ferate înguste.

Ideea construirii unei piste de biciclete s-a concretizat deja în urmă cu câțiva ani, însă planul se blocase de mai multe ori din cauza diferitelor obstacole. Acum există posibilitatea accesării de fonduri europene de către Consiliul Județean, iar pasul cel mai important în acest sens este transferul traseului căii ferate înguste de la compania națională de căi ferate în posesia Consiliului Județean Mureș – a declarat Péter Ferenc.

Președintele Consiliului Județean a mai adăugat că este convins că turismul poate deveni unul dintre motoarele dezvoltării județului Mureș, și tocmai de aceea Consiliul Județean Mureș a luat mai multe măsuri pentru stimularea turismului. „Am înființat asociația turistică județeană ”Visit Mureș”, am deschis biroul turistic județean, am repus județul Mureș pe harta festivalurilor din țară, iar pasul următor este să dezvoltăm și infrastructura turistică. Prin construirea celei mai lungi piste asfaltate pentru biciclete din Transilvania nu numai că vom oferi un prilej de bucurie pentru cicliștii profesioniști și amatori, dar vom stimula și turismul din Valea Nirajului și Câmpia Transilvaniei, astfel întărind și economia regiunii” – a precizat președintele Consiliului Județean.

Péter Ferenc consideră că realizarea acestei investiții depinde și de rezultatul alegerilor locale din 27 septembrie. „Finalizarea proiectelor deja începute și realizarea noilor planuri, inclusiv cel pentru realizarea pistei de biciclete, se pot garanta doar dacă nu se va produce o schimbare în fruntea județului” – a punctat candidatul la președinția Consiliului Județean Mureș din partea UDMR.

Societatea civilă consideră binevenită această inițiativă. „Bicicliștii întâmpină cu mare bucurie această inițiativă. Mereu tânjim după pistele pentru biciclete construite în străinătate. Dacă s-ar construi această pistă pentru bicicliști aici, în județul Mureș, în Valea Nirajului și pe Câmpia Transilvaniei, atunci acesta ar fi un model care ar afirma că da, se poate face așa ceva și acasă, și merită efortul” a declarat  Jeszenszky Attila, președintele asociației Pro Biciclo Urbo.

Pista pentru biciclete planificată reprezintă o investiție importantă pentru județ, consideră specialistul în mobilitate Ungvári Csongor. „Această pistă va fi folosită  în primul rând în scop recreațional, însă ușurează și traficul între sate pentru cei care doresc să călătorească în siguranță. Sunt sigur că pista pentru biciclete din județul Mureș va fi folosită zi de zi de sute de oameni. Aceasta va atrage servicii și va întări economia regiunii.”

(Material comandat de UDMR Mureș/ Cod unic de autentificare AEP: 23200009 / Executat de Zi de Zi Events SRL prin www.zi-de-zi.ro)


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

LIVE: Raportul anual al rectorului UMFST ”George Emil Palade”

Distribuie Prof. univ. dr. Leonard Azamfirei, rectorul principalei universități mureșene, prezintă joi, 28 martie, Raportul …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.