Cu cine va vota Ladislau Bölöni in 27 septembrie?  Se poate schimba sistemul? Cine? Administratie
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 572 Vizualizări

Cu cine va vota Ladislau Bölöni in 27 septembrie? Se poate schimba sistemul? Cine?

Interviu Ladislau Bölöni

  1. Domnul László Bölöni, orașul natal al dumneavoastră, Târgu-Mureș, ce se află în fața unui vot istoric, acum în 27 septembrie. În opinia dumneavoastră, se va schimba ceva sau totul va continua? Cum veți vota in 27 septembrie?

Vă opresc o clipă și doresc să răspund la întrebarea ce mi se pune frecvent, și anume ” Bine, dar de ce Bölöni vorbește despre asta, despre Târgu-Mureș, că doar trece  pe aici din când în când”.

Tocmai asta vreau să spun acum că, atunci când mă hotărăsc să vin pe acasă atunci chiar merg acasă.  Aici este locul meu, unde mă simt în siguranță, aici mă simt cel mai bine, aici îmi găsesc prietenii, aici am reflexul acela de a trăi liber.

Cine a părăsit Târgu-Mureșul de un anumit timp, nu definitiv, dar sunt absenți de mai bine de un timp din oraș,  când se întorc acasă poate văd mai bine câștigurile dar și văd mai ales lucrurile negative.

Fără dar și poate trebuie să spunem că Târgu-Mureș de astăzi are câteva locuri faine de agrement, spun eu, frumușele, ca platoul Cornești, Weekend, locurile unde cu toții ne plimbam pe vremuri.

Aș vrea să vă spun însă că aceste lucruri au fost făcute în timpul comunismului,  pentru cine nu știu. Ulterior,  au fost doar ameliorate, este adevărat.  Dar asta a fost în urmă cu 15 ani. De atunci nimic nu s-a mai schimbat.

  1. Ce părere aveți despre administrația orașului?

Aș vrea să vă rog să nu fim exigenți cu conducerea orașului totuși, deoarece nu au făcut prea multe. Tocmai ăsta este baiul, că nu au făcut nimic. Dacă vin dinspre Sighișoara văd mașinile parcate într-un șir de câte trei pe trotuar. Unde sunt parcările promise? Unde sunt parcările din Tudor, în care eu am locuit câțiva ani buni și unde mă plimb și acum de multe ori. Și ce văd? Nu s-a schimbat absolut nimic, din contră, singurul lucru ce îmi pare că s-a schimbat este că pomii au mai crescut. Însă nu există niciun parc, nu este un loc de joacă pentru copii, nimic nu s-a schimbat în atâția ani.

  1. Se poate compara Târgu-Mureș cu alte orașe?

Am citit undeva că Târgu-Mureș, din punct de vedere al calității vieții,  este undeva pe locul 18 sau pe 22, depinde de ce statistică se ia în evidență. Târgu-Mureșul a ajuns pe locul 22, da?

În Cluj, când am aterizat, m-am pierdut, atât de multe lucruri s-au schimbat! La Târgu-Mureș nu poți să te pierzi. La Sibiu același lucru mi s-a întâmplat, nu mai recunoșteam Sibiul, nu regăseam locurile unde mergeam cu ASA Târgu-Mureș când jucam fotbal.

În schimb, la Târgu-Mureș nu poți să te pierzi deoarece nu s-a schimbat absolut nimic. Praful care s-a depus acum 25 de ani, sau 15 ani, este același praf. Școlile, clădirile frumoase pe care le avem toate sunt într-un hal fără hal. Mă uit la Liceul Bolyai care se restaurează de atât de mult timp, mă uit la Liceul Al. Papiu, unde am fost elev,  unde există o sală de sport care arată vai de capul ei, curtea școlii este plină de același crăpături pe care le știu de când eram elev.

  1. Ce impresie vă fac oamenii atunci când sunteți acasă?

De fiecare dată când mă întâlnesc cu oamenii simt o apatie în ei, o tristețe că nu există în oraș nimic, nicio oportunitate. Am ajuns ca Bistrița să ne depășească, nici nu mai vorbesc despre Alba Iulia sau alte orașe. Cineva este vinovat pentru acest lucru, nu vreau neapărat să arăt cu degetul pentru că pe acești oameni îi cunosc foarte bine, dar sunt obligat să le spun că ”Ați pierdut meciul”. Demult!

Nu mai avem timp! Noi toți și, mai ales cei care vin după noi, nu mai au timp de așteptat.

De multe ori,  când sunt acasă, mă duc la piața de vechituri pentru că îmi place să mă plimb pe acolo,  și mă întâlnesc cu doamne foarte simpatice care îmi făceau aluzii că vin alegerile și sunt multe promisiuni care s-au făcut și nu au fost respectate. Și am întrebat ”Adică, ce fel de promisiuni?”

Același lucru pe care îl aud în cartierele  Tudor, de exemplu, unde am fost să mă întâlnesc cu vechii mei vecini care au ajuns pensionari ca mine, și îmi povestesc că acum, se bate la ușa lor și li se promit anumite lucruri. Stau și mă întreb, de ce acum? Cine le promite acest lucru?

Altă întrebare pe care vreau să o pun: unde sunt podurile peste Mureș? Am pierdut aeroportul, am pierdut autostrăzile, care încă nu au ajuns la Târgu-Mureș, nu avem poduri. Unde progresăm?

  1. Cum vedeți viața sportivă acum, în orașul nostru?

Spuneți-mi, târgumureșeanul, la sfârșitul săptămânii, ce primește?  Merge la vreun meci de fotbal? Merge la un meci de baschet sau handbal sau volei? Nimic din promisiunile făcute nu s-a realizat, din contră, este doar praf. Într-adevăr, praf!

Este o rușine unde a ajuns sportul târgumureșean: echipele s-au desființat,  oricine vrea să meargă la un meci de fotbal, deoarece aici am avut o echipă fantastică însă nu au unde să meargă oamenii aceștia.  De ce? Pentru că alții și-au bătut joc de sportul târgumureșean.

În Târgu-Mureș am avut o echipă minunată. Când veneam din București acasă, după un meci câștigător, pe la Ploiești,  Florică Ispir începea să cânte ”S-au scuturat toți trandafirii” și tot autobuzul nostru cânta. Eram fericiți! Mie îmi este absolut indiferent cine centrează mingea și cine o prinde și bagă golul, că e român sau ungur. Pe mine mă interesează performanța. Să trăim bine, mă interesează. Și eu cred asta, că este mult, mult de făcut.

  1. Cum arată viitorul pentru Târgu-Mureș?

Eu sunt convins că avem soluții, încă putem salva Târgu-Mureșul de la prăpăd. Vom rămâne un oraș de nimic, trist, modest, supărat tot timpul sau ne regăsim vivacitatea, bucuria, de a trăi în Târgu-Mureș?

Cu ocazia alegerilor eu știu că soluția este la Soós Zoltán!

În același timp știu că este delicată această întrebare, mulți spun ”Cum să votez eu pentru Soós Zoltán?” Dar eu răspund: Dar de ce să nu votezi? Este la fel cum am putut eu să fiu un căpitan bun la echipa națională și Ispir căpitan bun aici.

Oamenii din Târgu-Mureș, mai ales tinerii trebuie să fie capabili să se oprească o secundă și să se gândească și apoi să decidă și să meargă la vot! Pentru că doar așa Învingem împreună Acum!

Material comandat de Candidatul Independent SOOS ZOLTAN / Cod unic de autentificare AEP 24200171 / Executat de ZI de ZI EVENTS SRL prin www.zi-de-zi.ro

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE