Home / Invatamant / ”Scenariul roșu”, activat în câteva școli din Mureș

”Scenariul roșu”, activat în câteva școli din Mureș

Conducerea Inspectoratului Școlar Județean Mureș a anunțat joi, 17 septembrie, prin intermediul unui comunicat de presă, că la data curentă 530 de unități de învățământ din Mureș își desfășoară activitatea în ”Scenariu verde”, care presupune ”participarea zilnică, față în față, a tuturor preșcolarilor și elevilor în unitățile de învățământ, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție sanitară.

Totodată, 56 de unități de învățământ din Mureș funcționează în ”Scenariu galben” care presupune ”participarea zilnică, față în față, a tuturor preșcolarilor și elevilor din învățământul primar, a elevilor din clasele a VIII-a și a XII-a, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție, respectiv revenirea parțială – prin rotație de una-două săptămâni – a elevilor din celelalte clase de gimnaziu și liceu, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție”, iar 3 unități de învățământ se află în ”Scenariu roșu”, cu participarea tuturor preșcolarilor și elevilor la activități/ lecții online.

”Consiliile de administrație de la nivelul fiecărei unități de învățământ adoptă propunerile de scenarii și, implicit, schimbarea acestora, în funcție de analiza situației epidemiologice efectuate de către direcțiile de sănătate publică și Institutul Național de Sănătate Publică, de infrastructura și de resursele existente în fiecare unitate de învățământ. Reamintim că, potrivit ordinului comun al ministrului educației și cercetării și al ministrului sănătății nr. 5.487/1494/1 septembrie 2020, criteriul epidemiologic în baza căruia unitățile/instituțiile de învățământ stabilesc unul dintre cele trei scenarii de funcționare este rata incidenței cumulate, respectiv: numărul total de cazuri noi din ultimele 14 zile raportat la 1.000 de locuitori”, a transmis conducerea Inspectoratului Școlar Județean Mureș.

Alex TOTH

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

”Resursa umană este cea mai prețioasă avuție a țării noastre și trebuie tratată corespunzător”

Prea mulți români consideră că țara se îndreaptă într-o direcție greșită, conform tuturor sondajelor. Eu …