Home / Politic / #Primar NADIA = Vizionar + Strateg + Antreprenor

#Primar NADIA = Vizionar + Strateg + Antreprenor

Distribuie

„Lista de proiecte” – Cine are mai multe și mai exotice? – acesta este nivelul care definește actuala campanie electorală pentru Primăria Târgu Mureș.
Această inflație de proiecte create în afara unei VIZIUNI și a unei STRATEGII coerente, este expresia aceleiași GÂNDIRI TACTICE, PUNCTUALE, care ne-a limitat dezvoltarea reală a orașului în ultimii 30 de ani …
Eu cred că atunci când vorbim DOAR de niște idei și proiecte PUNCTUALE, cu cifre eventual pregătite de alții, noi SUBESTIMĂM inteligența nativă și bunul simţ al târgumureșenilor, care își doresc ACUM ceva mai mult decât această „competiție” de proiecte.
Oamenii vor pentru oraș o VIZIUNE care să-i inspire și să-i IMPLICE (adică o direcție EVOLUTIVĂ clară) și, mai ales, o STRATEGIE prin care primăria va obține, anual și la finalul unui ciclu electoral, un set de REZULTATE STRATEGICE.
Oamenii își doresc un PRIMAR care își înțelege adevărata menire de VIZIONAR, de STRATEG și, mai ales, de ANTREPRENOR SOCIAL.

De ce avem nevoie de VIZIUNE?
Să plecăm de la o întâmplare cu o semnificație foarte profundă.
Pe un șantier, 3 muncitori sunt întrebați ce construiesc acolo prin munca lor – primul a răspuns că lucrează la un perete, al doilea că trebuie să termine o cameră și al treilea a răspuns că el CONSTRUIEȘTE o casă …
Această pildă scurtă ne arată că proiectele cu care se lăudă cei mai mulți dintre candidații la funcția de primar sunt ca pereții și camerele unei construcții, care nu știm cum va arăta la final, pentru că lipsește VIZIUNEA, pentru că din cauza copacilor nu vedem pădurea.
Iată de ce spun constant celor cu care mă întâlnesc că este necesar să vorbim despre IMAGINEA DE ANSAMBLU a NOULUI TÂRGU MUREȘ.
Prin viziunea pe care am lansat-o, „BunăSTARE pentru FIECARE – Târgu Mureș INIMA ȚĂRII”, eu îmi propun să CONSTRUIESC UN ORAȘ cu toate componentele lui.
Marea majoritate a proiectelor propuse de ceilalți candidați sunt despre componenta materială a orașului, despre necesara lui propășire materială… orașul are însă și o minte a lui și o inimă a lui și este vremea să facem ceva consistent, credibil și de durată și cu sănătatea mental-emoțională a oamenilor și a orașului, adică – cu propășirea lui spirituală.

Această viziune s-a coagulat în timp, atât pe durata exercitării unor responsabilități publice, cât și ca năzuință a mea de locuitor al orașului.

M-am întrebat mereu dacă este cu putință să fac și să facem ceva pentru a percepe o realitate a orașului bazată pe armonie, cooperare, parteneriate, simplitate, rețele, sisteme sustenabile.
Ce s-ar putea face pentru a diminua / elimina manipularea, lăcomia, lupta pentru supraviețuire, clanurile de putere, poluarea, dizarmonia urbană?

În cariera mea de om politic m-a uimit și am tot reflectat la textul jurământului pe care îl depun demnitarii, conform Constituției României, art. 82 (2): „Jur să-mi dăruiesc toată puterea și priceperea pentru PROPĂȘIREA SPIRITUALĂ și materială a poporului român …”.
Cum pot și putem să acționăm simultan și în echilibru pentru „PROPĂȘIREA SPIRITUALĂ” și materială a comunității târgumureșene?

Recenta pandemie ne-a arătat că noi toți, comunitățile, țările și întreaga umanitate am întrat într-o altă etapă, în care viziunile, intențiile, afacerile, relațiile și instituțiile care încă mai operează cu frică și cu manipulare, cu energia luptei și a lipsurilor vor da faliment în perioada următoare – am înțeles că nu există alt drum decât EVOLUȚIA și că pandemia este un mesaj al viitorului din noi, care dorește să se nască acum.
Ce este esențial și urgent a face fiecare, și în comunitate, pentru a depăși conservatorismul și inerția și a întâmpina viitorul?

De ce avem nevoie de STRATEGIE?

O perspectivă lărgită (aș spune holistică) de administrare a orașului implică un set coerent de activități, care planificate în timp, pe mai multe paliere, vor conduce la REZULTATE STRATEGICE.
Rezultatele strategice nu se referă la finalizarea unei șosele, la amenajarea unui pârău, la inaugurarea unei parcări supraterane.
Rezultatele strategice vizează indicatori mult mai structurați, de esență, precum:
• nivelul de satisfacție și de încântare al populației în raport cu acțiunile primăriei
• eficiența și eficacitatea proceselor interne din primărie, cu accent pe managementul relației cu cetățenii, managementul proiectelor și atragerea de resurse
• calitatea capitalului uman din primărie, la nivel de cunoștințe, deprinderi și mai ales atitudinea față de cetățeni
• calitatea capitalului informațional din primărie, la nivel de sisteme informaționale, baze de date, rețele
• calitatea capitalului organizațional al administrației la nivel de valori, leadership, lucru în echipă
• nivelul de pregătire strategică al echipei de management din primărie

Despre acestea chiar nu vorbește nimeni dintre candidați și asta se întâmplă și în orașe mai avansate în practica managementului strategic. Un management strategic eficient generează TOATE PROIECTELE necesare și importante pentru oraș.
Pentru a avansa cifre concrete privind rezultatele pe care le doresc prin strategia mea, voi face în prima lună de mandat un audit intern – aceasta este prima mea prioritate strategică.
Ce pot să îmi asum acum?
Eu îmi propun ca, după un an de mandat, 7 din 10 târgumureșeni să fie încântați de activitatea administrației.

De ce avem nevoie de ANTREPRENORIAT?
Din perspectiva de PRIMAR GOSPODAR ȘI ANTREPRENOR SOCIAL a vorbi DOAR de niște idei și proiecte PUNCTUALE însemnă a rămâne în clasica atitudine – CUM ATRAGEM FONDURI EUROPENE ȘI PE CE CHELTUIM BANII?
Eu sunt preocupată de o întrebare mult mai importantă – CUM PRODUCEM LOCAL BANI ȘI BUNĂSTARE???
Eu îmi propun să fiu cel mai pro-business primar pe care l-a avut vreodată acest oraș.
În acest sens, susțin formarea și consolidarea micilor afaceri și lucrez în parteneriat cu toți antreprenorii locali pentru a genera infrastructura și creșterea Economiei locale a BunăSTĂRII.

Cu toții ne dorim o schimbare – și mulți dintre candidați vorbesc despre asta – însă adevărata schimbare începe de la CAP, începe cu transformarea MENTALITĂȚII …
Știm că „peștele de la cap se împute” – A VENIT VREMEA SĂ SCHIMBĂM „CAPUL” – la propriu și la figurat …
Mă refer deopotrivă la 2 aspecte simultan de rezolvat:
• schimbarea modului nostru de gândire – de la o gândire de lipsuri și de neajunsuri la MENTALITATEA BUNĂSTĂRII – abundența începe dintr-o BunăSTARE – să limităm sărăcia iubind BunăSTAREA, nu urând lipsurile!
• transformarea mentalității de administrare a orașului – de la „noi știm și facem ce vrem” la „noi suntem în serviciul vostru” – de la „pe cine știu” la „ce știe” – oamenii și orașul nu mai trebuie tratați ca pe niște bolnavi – oamenii trebuie împuterniciți să găsească în ei PUTEREA DE REGENERARE ȘI DE A-ȘI CONSTRUI UN VIITOR DEMN ȘI PROSPER

Noi, târgumureșenii, suntem o comunitate multietnică, multiculturală ÎN EVOLUȚIE.
BunăSTAREA noastră nu este generată din afara noastră.
BunăSTAREA noastră reprezintă ÎNFLORIREA propriei noastre puteri interioare.
Pentru asta este necesară o puternică UNDĂ de schimbare.
Această undă devine eficientă când ALEGEM IEȘIREA DIN TIPARE ȘI NOUL …
Asta va duce la o schimbare de direcție a mersului comunității.

Vă invit să ÎNCEPEM CONSTRUCȚIA unui oraș viu, inteligent și funcțional care să devină un brand de interes național și regional în noua Economie a BunăSTĂRII!

Fie ca BunăSTAREA să înflorească în Târgu Mureș și să ne aducă pe toți în unitate și armonie!

#BunăSTAREpentruFIECARE! ❤️
#PrimarNadia
Eu sunt VÂNTUL SCHIMBĂRII!

Material comandat de Partidul Alternativa pentru Demnitate Națională, Cod unic de autentificare 21200273/ Executat de Zi de Zi Events SRL prin www.zi-de-zi.ro)


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

”Pactul pentru Tineri” la Târgu Mureș, strategii de diminuare a abandonului școlar

Distribuie Confederația Națională pentru Antreprenoriat Feminin (CONAF) a organizat astăzi, 28 martie 2024, la Liceul …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.