Teodor Neacșa (Ogra): ”Îmi doresc să ajut oamenii!” Comune
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 3505 Vizualizări

Teodor Neacșa (Ogra): ”Îmi doresc să ajut oamenii!”

Adept al principiului biblic ”Iubește-ți aproapele ca pe tine însuți”, manager și un om cu suflet mare, social-democratul Teodor Neacșa s-a înscris în competiția electorală pentru funcția de primar al comunei Ogra cu speranța că va aduce plusvaloare în ceea ce privește modul de administrare a localității.

”Comuna este lăsată în paragină”

Candidatul social-democrat are vârsta de 54 de ani, este căsătorit, are doi băieți, e de profesie conducător auto și, în prezent, administrează o firmă de transport. Teodor Neacșa spune că vrea să ajungă primar deoarece vrea să schimbe în bine modul în care este condusă și gospodărită comuna Ogra.

”Candidez pentru că în ultimii ani nu s-a făcut nimic concret, comuna este lăsată în paragină. Sunt interesat să demarez proiecte pentru asfaltarea drumurilor, pentru extinderea rețelei de apă menajeră în Lăscud, Giuluș, Dileu, Vaideiu. La Ogra este apă, dar nu este canalizare. Un exemplu despre modul defectuos în care a fost administrată comuna este că s-a făcut un drum, Ogra – Lăscud, care s-a ”spart” după câteva luni, iar de atunci nimeni nu a făcut nimic. Impresia generală este că se dorește mușamalizarea problemei, iar Primăria va achita nota de plată pentru această pagubă. Așa ceva nu se poate deoarece lucrarea era în garanție! În calitate de primar al comunei Ogra voi demara un audit pentru a vedea exact ce s-a întâmplat și de ce drumul nu a fost reparat, potrivit prevederilor legale, iar cine e vinovat să plătească pentru reparații”, a declarat Teodor Neacșa.

”Școlile sunt în paragină, iar străzile din Ogra nu sunt asfaltate integral. Mai sunt șase străduțe din Ogra care nu sunt asfaltate. Mă interesează atât soarta școlilor, cât și asfaltarea completă a străzilor din comuna Ogra”, a completat aspirantul la funcția de primar al comunei Ogra.

Donator de teren pentru integrarea romilor

Candidatul social-democrat este foarte atent la nevoile comunității rome din Ogra, fiind dispus să doneze teren propriu pentru construirea de case, dar și să demareze proiecte care au în vedere reintegrarea școlară și, mai ales, profesională a locuitorilor de etnie romă.

”În Ogra sunt multe probleme, în special probleme sociale. Romii nu mai au unde să locuiască, stau chiar și câte 10 într-o cameră, motiv pentru care am decis să le ofer 1,7 hectare de teren intravilan propriu pentru a-și construi case pe o stradă care va fi nouă. Ideea acestei donații este ca locuitorii de etnie romă să aibă unde să își realizeze case și chiar locuri de joacă pentru copii. În comună nu sunt locuri de joacă pentru copii. Desigur, donația mea nu va fi de ajuns pentru integrarea socială a romilor. E nevoie de programe de reintegrare profesională și școlară care să aibă ca grup țintă populația romă din Ogra, după modelul de succes al altor comune care au atras finanțări pentru așa ceva prin Programul Operațional Capital Uman”, a subliniat Teodor Neașca.

Om de echipă

Propunerea PSD pentru funcția de primar al comunei Ogra este un om de echipă, conștient că doar alături de o echipă valoroasă și ambițioasă poate realiza obiectivele propuse.

”Doamna Dumitrița Gliga este sensibilă și atentă la problemele oamenilor, le ascultă ofurile și este un om de caracter. Sunt un om care, dimpotrivă, am încercat mereu să ajut oamenii. De exemplu, am contribuit cu bani din propriul buzunar la repararea acoperișului de la una din bisericile ortodoxe din comună, dar și la alte reparații și achiziții pentru biserică. Din echipa Partidului Social Democrat care candidează la Consiliul Local îi amintesc pe Valentin Suciu – acum pensionar, fost șef de post în Sânpaul și Ogra, un om de calitate, Laszlo Adrian – inginer la combinatul Azomureș, Gheorghiță Roiban – fost șef de post și el, în prezent angajat la o firmă privată și Vasile Stoica – un om care se implică în comunitate”, a conchis Teodor Neacșa.

Finanțări pentru comuna Ogra în guvernarea PSD (2016-2019):

– ”Modernizare străzi și drumuri de acces în localitățile Giuluș și Lăscud” (valoarea investiției: 13,2 milioane de lei; sursa de finanțare: PNDL 1);

– ”Investiții în căminele culturale din comuna Ogra” (valoarea investiției: 2,2 milioane de lei; sursa de finanțare: PNDR);

– ”Reabilitare școală generală cu 6 săli de clasă și grupuri sanitare în comuna Ogra” (valoarea investiției: 1,3 milioane de lei; sursa de finanțare: PNDL 2).

(Material comandat de: Partidul Social Democrat – Organizația Județeană Mureș / Cod unic de autentificare AEP: 21200019 / Executat de Zi de Zi Events SRL prin www.zi-de-zi.ro)

 

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE