Tronsonul de autostradă Iernut – Chețani, inaugurat Administratie
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 639 Vizualizări

Tronsonul de autostradă Iernut – Chețani, inaugurat

În cursul zilei de vineri, 18 septembrie, s-a inaugurat tronsonul Iernut – Chețani din cadrul Autostrăzii Transilvania, având o lungime de 17,9 kilometri și fiind construit de asocierea Astaldi – Max Boegl. La eveniment au participat președintele României, Klaus Iohannis, premierul Ludovic Orban și ministrul Transporturilor, Lucian Bode.

”Avem nevoie de infrastructură”

Președintele României, Klaus Iohannis a ținut să felicite constructorii, ministerul și compania pentru realizarea acestui tronson, apreciind mobilizarea de care s-a dat dovadă. De asemenea, președintele a punctat faptul că infrastructura României a rămas cu mult în urmă, iar prezența sa la acest eveniment, dorește să fie un semnal de alarmă pentru faptul că e nevoie să se lucreze mai repede, să fie respectate termenele și să se avanseze mult mai repede cu lucrările de infrastructură.

,,Acum câteva luni de zile, împreună cu Guvernul Orban, am lansat Planul de Relansare pentru Economia României. Un punct extrem de important, poate cel mai greu punct din acel plan, este infrastructura mare. Aici este nevoie de foarte multă implicare și aici am eu așteptări foarte mari de la Guvern și de la constructori, să facem pași importanți. Acest eveniment vrea să arate că ne dăm seama de importanța acestor lucrări și ne dăm seama că trebuie să schimbăm ritmul, trebuie să meargă totul mult, mult mai repede. Avem nevoie de infrastructură. Pentru asta, sigur, avem nevoie de finanțare, dar iată că deja fondurile europene sunt pregătite. Lucrările trebuie să fie pregătite și aceste proiecte de infrastructură mare vor fi imboldul cu care economia României se va relansa semnificativ. Prezența mea astăzi aici vrea să arate că mă interesează și voi rămâne conectat la aceste proiecte. Voi rămâne conectat fiindcă îmi dau seama de importanța lor. Dezvoltarea infrastructurii în România este nu doar o dorință politică de campanie, este o necesitate de bază”, a declarat președintele României.

”Tronson cu tronson prinde viață”

Premierul Ludovic Orban a informat că investițiile în infrastructură reprezintă o prioritate și se vor aloca toate fondurile necesare pentru realizarea principalelor obiective de infrastructură, ca suport al dezvoltării economice a României.

,,Ideea Autostrăzii Transilvania s-a născut în jurul anului 2002 și mă bucur să văd cum tronson cu tronson prinde viaţă. În curând de la Târgu Mureș se va putea ajunge la Borș pe autostradă și, de asemenea, pe noi ne interesează, în egală măsură, ca și frații noștri din Moldova și din Basarabia să poată să ajungă la infrastructura de transport europeană pe profil de autostradă. Din acest motiv acordăm o atenție deosebită și tronsoanelor Târgu Mureș – Târgu Neamț, care se află sub contract pentru realizarea studiului de fezabilitate, de asemenea, pe tronsonul Târgu Neamț – Iași – Ungheni, nu Ungheni de Târgu Mureș, ci Ungheni de Basarabia, e și o coincidență frumoasă aici că, practic, e o autostrada care leagă Ungheni de Ungheni”, a menționat premierul României.

De asemenea, premierul și-a arătat aprecierea pentru liderul consorțiului Astaldi, menționând că a realizat numeroase investiții care au fost finalizate de această grupare, fiind mereu mulțumit de rezultatele acestora.

,,E un constructor serios care și-a făcut treaba și care atunci când devine, practic, parte într-un contract își realizează obiectivele. De asemenea și cu partenerul dumneavoastră, am avut experienţe foarte bune, experienţe foarte serioase, cu Max Boegl, o companie, de asemenea, extrem de serioasă”, a adăugat premierul României.

”Este anul construcției Autostrăzii Transilvania”

Ministrul Transporturilor, Lucian Bode, a menționat că anul 2020 este anul dezvoltării infrastructurii în România, concentrându-se pe asigurarea finanțării proiectelor și monitorizarea profesionistă a acestora.

,,Anul 2020 este anul dezvoltării infrastructurii de transport în România. Este anul construcției Autostrăzii Transilvania. În noiembrie, anul trecut, se lucra timid pe două din cele 10 tronsoane rămase de executat din Autostrada Transilvania, iar după 10 luni de guvernare Ludovic Orban am reușit să dăm în trafic 25 de kilometri de autostradă. Se lucrează pe 110 kilometri de autostradă, de săptămâna viitoare, când vom semna contractul de proiectare și execuție pentru încă 31 de kilometri de autostradă, iar ultimele 2 tronsoane, cei 67 de kilometri din Autostrada Transilvania sunt în procedură de licitație , cu termen de depunere a ofertelor, noiembrie 2020”, a declarat Lucian Bode.

Andreea ȚIȚIU

 

 

 

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE