Elita intelectualilor români din Târgu Mureș consideră că Theodora Benedek poate deveni figura providențială pentru oraș Politic
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 4385 Vizualizări

Elita intelectualilor români din Târgu Mureș consideră că Theodora Benedek poate deveni figura providențială pentru oraș

Prof. univ. dr. CORNEL SIGMIREAN, directorul Institutul de Cercetări Socio-Umane „Gheorghe Șincai” al Academiei Române:

”Doamna Benedek este o reprezentantă a elitei Târgu Mureșului, a științei medicale din acest oraș, iar acum este momentul domniei sale. Theodora Benedek este figura care poate deveni providențială pentru acest oraș. Prin voința noastră, poate deveni providențială. Are toate atuurile, pentru că doamna profesoară Theodora Benedek este o persoanlitate puternică. Ca istoric vă pot spune că doamna Benedek vine dintr-o familie crescută în spiritul transilvan românesc, cu origini prin mamă în Banat, unde, nu exagerez, vine dintr-o familie nobiliară. Este o reprezentantă a spiritului transilvan și acest lucru este foarte important, pentru că doar prin spiritul transilvan putem să înțelegem ce înseamnă realitățile interetnice. Are și experiența familiei în acest sens, pentru că doar prin această experiență ea câștigă încrederea noastră, i se conferă o calitate în plus prin a înțelege relațiile dintre oameni și are capacitatea de a dezvolta acea terapie de a pune punct unei anumite istorii a acestui oraș, o istorie traumatizantă. Cetățenii acestui oraș trebuie să vadă altfel viitorul, concentrându-se pe ceea ce înseamnă progresul și bunăstarea. Și aici cred că doamna Benedek are toate atuurile prin programul domniei sale, prin capacitatea de a crea proiecte.

Știm foarte bine că sunt în jur de 80 de miliarde de euro propuși României. O parte din aceste miliarde trebuie să vină la Târgu Mureș și doamna Benedek poate să facă acest lucru, ca o parte din miliarde să vină aici, pentru a asigura orașului prosperitate. Târgu Mureșul, nu o spunem noi, este poate cel mai frumos oraș din România, dar el poate deveni și cel mai bogat oraș din România, prin proiectele pe care doamna Benedek le are la îndemână. De altfel, unul din curentele care a făcut carieră în liberalismul mondial se numește ”liberalismul bunăstării generale”. Așa se numește și eu identific în doamna Theodora Benedek persoana capabilă să dea conținut acestui liberalism aici, la Târgu Mureș, spre binele nostru, spre binefacerea noastră, inclusiv a oamenilor de știință și a cercetătorilor. Sunt convins că altfel va arăta orașul. Are minte suficientă, experiență, are bunătatea care conferă calitate oricărui demers, are lângă ea o echipă liberală minunată, prieteni frumoși și o familie extraordinară.”

(Material comandat de: Partidul Național Liberal – Filiala Mureș / Cod unic de autentificare AEP: 21200012 / Executat de Zi de Zi Events SRL prin www.zi-de-zi.ro)

 

 

 

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE