Emil Bendriș (Vătava): “Cred că oamenii știu că sunt apropiat de ei, îi susțin și îi respect” Comune
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 1314 Vizualizări

Emil Bendriș (Vătava): “Cred că oamenii știu că sunt apropiat de ei, îi susțin și îi respect”

„Suntem bogați, dar nu se vede”, spune Emil Bendriș, candidatul Partidului Social Democrat la funcția de primar al comunei Vătava, în timpul discuției. E o constatare, ca o sentință, care ne arată că în comună e nevoie de atragere de fonduri, de o gestionare mai bună a bogățiilor comunei – pădurile și pășunile – și de mai multă implicare pentru că la câte interviuri am participat nu ne-a fost dat să auzim atât de des “a fost desființat(ă)”.

Comunei Vătava i s-ar potrivi parafrazarea unui titlu de film și să o numim “săracă bogata comună”.

“Trebuie o colectare mult mai exigentă a veniturilor, să atragem investitori, plus o gestionare mai bună a banilor care intră din exploatarea pădurii, a celor 6.000 de hectare și a 1.000 de hectare de pășune. Suntem bogați, dar nu se vede”, recunoaște Emil Bendriș, candidatul Partidului Social Democrat la Primăria Vătava, și continuă: “Avem o lipsă a firmelor în exploatarea lemnului, momentan avem 20.000 de metri cubi căzuți. Numai la 100 de lei să îl valorifici și înseamnă 2 milioane de lei”.

Fiul al satului Dumbrava, de profesie operator produse finite din lemn, în prezent asistent-manager la o firmă privată, Emil Bendriș consideră că la cei 46 de ani ai săi a venit vremea să se gândească nu doar la soție și cei doi copii, ci mult mai serios la comunitate. Cochetarea cu administrația publică e mai veche, căci din 2008 până în 2012 a fost consilier local, apoi alți patru ani a fost viceprimar, iar în prezent deține un mandat de consilier local. Însă acum e conștient că localitățile din comună au rămas în urma altora din împrejurimi, noroc că drumul județean este asfaltat și drumul Morăreni – Vătava este executat 70%.

“Îmi iubesc foarte mult comuna, oamenii sunt foarte harnici, dar suntem în urma celorlalte comune cu foarte mulți ani, vreau să atragem fonduri europene pentru că nu s-au prea atras finanțări. Avem o investiție pe PNDL, program dezvoltat și susținut de guvernarea PSD, investiție începută de acum 2 ani, apă și canal, care e realizată cam 50%”, susține Emil Bendriș atunci când îl întrebăm de proiecte. După aceea povestim despre ce s-ar putea face. Un proiect ar putea fi cel de amenajare a cabinetelor medicale, pentru că sunt spații, respectiv dotarea lor cu aparatură pentru că în prezent cea care e utilizată e cam învechită. Școlile – gimnazială la Vătava și clasele I-IV la Dumbrava – au fost reabilitate între 2012-2014. Însă ar fi util un teren sintetic la nivel de comună.

Turism de obiceiuri

Comuna nu duce lipsă de investiții în pensiuni, mai ales că pe raza sa se află cătunul Herța, o zonă foarte frumoasă, și, de asemenea, Vârful Poiana Tomii, însă, neavând infrastructură, nu se dezvoltă. De asemenea, comuna ar putea valorifica tradițiile, pentru că aici e leagănul unor jocuri, cum e învârtita.

“Noi avem foarte mulți interpreți de muzică populară originari în comună, Dorina Oprea, Livia Sorlea, Cioată Arghir, Mircea Simionca. Și am putea să ieșim și să promovăm comuna și cultura”, propune Emil Bendriș.

“Cred că oamenii din comună, după două mandate de consilier și unul de viceprimar, știu că sunt apropiat de ei, îi susțin și îi respect”, a declarat Emil Bendriș.

(Material comandat de: Partidul Social Democrat – Organizația Județeană Mureș / Cod unic de autentificare AEP: 21200019 / Executat de Zi de Zi Events SRL prin www.zi-de-zi.ro)

 

 

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE