FOTO: Premierul României, impresionat de performanțele IRUM SA Administratie
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 802 Vizualizări

FOTO: Premierul României, impresionat de performanțele IRUM SA

Premierul României, Ludovic Orban, însoțit de ministrul Transporturilor, Lucian Bode, a fost prezent vineri 18 septembrie la Reghin, prilej cu care a vizitat compania IRUM SA. „Pentru noi contează foarte mult această vizită, ne ajută în felul cum vom gândi în viitor. De asemenea, ne ajută la faptul că și noi credem că suntem importanți dacă primul ministru al României și ministrul Transporturilor și-au făcut timp să ne viziteze. Le urez un bun venit la noi și sperăm să mai vină și cu alte ocazii”, a precizat ing. Mircea Oltean, managerul general IRUM SA Reghin.

Orban: „Sunt literalmente impresionat”

Premierul Ludovic Orban s-a declarat încântat de ce a văzut la compania reghineană, singura societate cu capital românesc producătoare de tractoare din România.„Sunt oarecum legat de producția de tractoare întrucât imediat după 1990, ca inginer TCM, în urma unui concurs am fost angajat ca inginer tehnolog la secția de montaj la fabrica de tractoare industriale din Brașov. Am văzut cu ochii mei cum a fost distrus Tractorul Brașov, cum, din păcate, un domeniu de activitate absolut necesar într-o ţară care este a cincea ţară ca potenţial agricol a fost pus pe butuci de nişte politruci şi de o directorime care a jefuit Tractorul Braşov şi până la urmă astăzi nu mai există Tractorul Braşov, astăzi există malluri, parcuri şi diferite alte suprafeţe. Ca atare, sunt literalmente impresionat de faptul că o companie cu capital românesc a reuşit această performanţă, să asigure renaşterea industriei producătoare de tractoare, o renaştere aşa, ca o pasăre Phoenix, şi să ajungă la un asemenea nivel tehnologic şi la o asemenea capacitate de a produce tractoare competitive”, a precizat Ludovic Orban.

Legat de succesul companiei condusă de familia Oltean din Reghin, premierul Orban a punctat câteva din componentele care au dus prezența pe piață a brandului IRUM.

„Românul este un om creativ, un om care are inițiativă, un om care știe să găsească soluții pentru orice problemă. Singurul lucru care ne lipsește este ca din ce în ce mai mulți români să aibă mai mult curaj, mai multă dorință dea transforma ideile în realitate. Azi, sunt de-a dreptul impresionat cum într-un loc care în 1990 părea că se duce spre dispariție, a renăscut o fabrică modernă care produce tractoare competitive. Prezenţa noastră aici este, evident, şi de a discuta de proiecte de viitor şi modalitatea în care putem să utilizăm toate pârghiile pe care Guvernul le are la dispoziţie pentru a putea sprijini industria românească şi companiile româneşti care vor să se dezvolte, vor să se internaţionalizeze, vor să genereze noi produse competitive. Practic, prezența noastră aici este începutul unui dialog constant pentru a putea sprijini astfel de proiecte”, a subliniat premierul României

Bode: „Sunt şi eu impresionat de acest brand”

La rândul său, ministrul Transporturilor, Lucian Bode, a lăuat brandul născut la Reghin grației strădaniei familiei Oltean.„Vreau să felicit familia Oltean pentru că este o afacere de succes, o afacere gestionată în principal de familia domniei sale. Îl felicit pentru tenacitate, pentru perseverenţă, pentru rezultate. Realmente sunt şi eu impresionat de acest brand construit aici, la Reghin. Este o mândrie pentru orice demnitar care vă calcă pragul să vadă ce aţi reuşit să faceţi”, a precizat ministrul Lucian Bode.

Dezvoltare pas cu pas

Gazda evenimentului, ing. Mircea Oltean, a punctat preocupările companiei pe care o conduce în găsirea de noi piețe de desfacere, în special în ce privește producția de tractoare.„Ca și abordare a afacerii, noi am făcut lucrurile pas cu pas. Legat de aceste utilaje, noi, care suntem lămuriți în ce privește piața românească, în sensul că sunt competitive și pot concura cu orice produs occidental, avem o abordare și pe zonele apropiate, ceea ce înseamnă Ungaria și Bulgaria. Deja am început, sunt tractoare în Ungaria pe care le promovăm, facem demonstrații la utilizatori, astfel ca cei de acolo să se poată lămuri în ce privește performanțele tractoarelor noastre. Sperăm ca ușor, ușor să intrăm în aceste piețe, iar pe măsură ce solicitările cresc putem extinde capacitățile de producție, putem să ne adaptăm. Având multe lucruri integrate aici, nu depindem de furnizor, astfel putem repede să reorganizăm producția, să regândim totul în funcție de solicitări”, a precizat ing. Mircea Oltean.

Alin ZAHARIE

 

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE