Studiu de fezabilitate pentru ”Complex Corecțional Penitenciar Târgu Mureș” Administratie
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 324 Vizualizări

Studiu de fezabilitate pentru ”Complex Corecțional Penitenciar Târgu Mureș”

Conducerea Penitenciarului Târgu Mureș și reprezentanții SC Atlas Consulting & Proiect SRL au semnat joi, 10 septe,brie, un contract în valoare de 227.357 de lei, cu TVA inclus, privind studiul de fezabilitate pentru obiectivul de investiții „Complex Corecțional Penitenciar Târgu Mureș”.

Potrivit informațiilor furnizate de Biroul de presă al Penitenciarului Târgu Mureș, contractul are ca obiect realizarea unui studiu de fezabilitate pentru construirea unui nou pavilion de deținere cu 210 locuri.

”Camerele de detenție vor îndeplini standardele europene în domeniu. În plus, se va construi și un pavilion multifuncțional de 250 de metri pătrați, în care se vor desfășura diverse activități corecționale, în colaborare cu angajații sistemului de probațiune, atât cu persoanele condamnate definitiv la sancțiuni privative de libertate, cât și cu persoanele condamnate la sancțiuni neprivative de libertate sau aflate în perioada de monitorizare, după liberarea condiționată”, se menționează în comunicat.

Investiția este finanțată prin Mecanismul Financiar Norvegian 2014-2021, programul „Justiție”, proiectul Correctional, în care Penitenciarul Târgu Mureș are rolul de partener. Proiectul Correctional are un buget de 31 de milioane de euro și este gestionat de Administrația Națională a Penitenciarelor, în parteneriat cu șase instituții din România și cinci entități norvegiene, în perioada 2019 – 2024. În domeniul infrastructurii, unul dintre obiectivele proiectului este construirea a 1.160 locuri noi de deținere prin înființarea a patru centre corecționale pilot în penitenciarele Baia Mare (420), Botoșani (320), Vaslui (210) și Târgu Mureș (210).

(Redacția)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE