Home / Politic / Centura ocolitoare a Târgu Mureșului va fi realizată cu Theodora Benedek primar!

Centura ocolitoare a Târgu Mureșului va fi realizată cu Theodora Benedek primar!

Distribuie

După ce Victor Ponta (ProRomânia) a “inaugurat” în 2014 șantierul centurii municipiului Târgu Mureș și a mințit că o va finaliza în doi ani, au urmat 6 ani de amânări. Acum, soluția există!

Theodora Benedek a participat, vineri, la o întâlnire pe tema soluțiilor pentru Centura Târgu Mureșului cu premierul Ludovic Orban, cu ministrul Transporturilor, Lucian Bode și cu directorul Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), Mariana Ioniță.

SOLUȚIA ESTE URMĂTOAREA:

Începând din acest moment, construcția centurii poate fi preluată de Primăria Târgu Mureș, care va fi primi direct și finanțarea necesară. Practic, se elimină centralizarea și întârzierile cauzate de numărul mare de proiecte pe care trebuie să le gestioneze administrația centrală. Un primar cu experiență în fonduri europene poate trece proiectul centurii în administrarea Primăriei, primind și fondurile necesare și să îl demareze de urgență. Aceasta va fi prioritatea numărul 1 a mandatului primarului PNL la Primăria Târgu Mureș, Theodora Benedek.

Ordonanța de urgență nr. 156/2020 prevede că “unitățile administrativ-teritoriale cu statut de municipiu reședință de județ pot susține individual sau în parteneriat cu alte autorități publice locale, pe bază de acord de parteneriat, dezvoltarea urbană a localităților prin implementarea în cadrul programelor operaționale regionale, al programului operațional transport și/sau al programului operațional dezvoltare durabilă a următoarelor categorii de proiecte: dezvoltarea și implementarea de proiecte de infrastructură rutieră care privesc variantele ocolitoare la nivel de municipiu reședință de județ și/sau conectivitatea la rețeaua de transport transeuropeană TEN-T Centrală/Globală.

Candidatul PNL la Primăria municipiului Târgu Mureș a declarat: “L-am întrebat pe domnul Prim-ministru dacă vede posibilă trecerea acestui proiect la Primăria Târgu Mureș. Mi-a răspuns simplu: cu un primar ca Theodora Benedek, da!”

Conform aceleiași Ordonanțe de urgență nr. 156/2020, “Autoritățile de management ale programelor operaționale regionale, Programului operațional Transport și Programului operațional Dezvoltare durabilă sunt mandatate să ia toate măsurile procedurale ce se impun pentru introducerea la finanțare a categoriilor de beneficiari eligibili și proiecte prevăzute la alin. (1), cu respectarea prevederilor regulamentelor europene

(Material comandat de: Partidul Național Liberal – Filiala Mureș / Cod unic de autentificare AEP: 21200012 / Executat de Zi de Zi Events SRL prin www.zi-de-zi.ro)


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Va face PSD alianțe pentru Primăria Târgu Mureș și CJ Mureș? Condițiile puse de Dumitrița Gliga

Distribuie Președintele Partidului Social Democrat Mureș, deputatul Dumitrița Gliga, a declarat vineri, 23 februarie, că …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.