Primarul Ioan Vasu, scrisoare deschisă către comunitatea din Râciu Administratie
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 1043 Vizualizări

Primarul Ioan Vasu, scrisoare deschisă către comunitatea din Râciu

Primarul liberal al comunei Râciu, Ioan Vasu, a publicat luni, 21 septembrie, pe pagina sa de Facebook, o scrisoare deschisă către comunitatea din Râciu, document pe care îl redăm, integral, în rândurile de mai jos.

”Dragi consăteni ai comunei Râciu,

Au trecut 24 de ani, intrând în al 25-lea an de administrație si gospodărire a comunei Râciu. Îmi aduc aminte că am găsit o comună cu multe lipsuri și gospodărită ineficient din foarte multe din vedere: lipsa sistemului de alimentare cu apă, a sistemului de canalizare, fără străzi și drumuri comunale, școli neîngrijite, dispensare degradate, inactivitate pe linie de cultură și sport, probleme cu terenuri neînregistrate, o comună în care 40 de familii aveau apă curentă și cu excepția celor de la bloc, 5-6 familii aveau baie în case.

Comuna noastră nu a fost și nu este o comună ușor de administrat, având în componența sa 15 sate și cătune și o lungime de peste 90 km de drumuri și străzi. Mă retrag din activitate cu sufletul împăcat, căci las o comună mare, dezvoltată și un nume pe harta județului și a țării. Las în urma mea o comună cu multe proiecte implementate (introducere sistem de alimentare cu apă, canalizare, asfaltarea a peste 50% din drumuri și străzi, dezvoltarea unei baze sportive cu sală de sport, teren sintetic, teren de fotbal, școli modernizate, Casa de Cultură modernizată de două ori, realizare și dotare punct de lucru SMURD Râciu, dispensar modern, construirea și modernizarea unor lăcașuri de cult, capele, reducerea vizibilă a numărului de asistați sociali și încurajarea integrării acestora pe piața muncii, întăbularea terenurilor intravilane, etc.) Totodată, las în urmă o comună fără niciun leu datorie, cu multe alte proiecte în derulare, precum și o echipă tânără de viitor care cu certitudine ne vor reprezenta peste tot cu demnitate, omenie și cinste.

În cei aproape 25 de ani de activitate, nu am avut hotărâre de consiliu să fie respinsă de departamentul juridic al Prefecturii, iar acestea nu au fost puține. Nu am fost și nu am implicat comuna în niciun proces și cât am putut am apărat și cetățenii.

Nu voi scrie toate realizările fiindcă sunt foarte multe, dar vă spun cu sinceritate că mi-am dorit să mulțumesc cu putință cât mai multă lume. Sunt și locuri, și cetățeni, care pot fi nemulțumiți că nu am ajuns peste tot cu proiectele de modernizare. Acest lucru nu s-a întâmplat din rea voință sau rea pricepere, ci din motive obiective ce țin de bugetul limitat al UAT-ului și a unor zone care nu se încadrau în standardele de eligibilitate pentru accesarea unor linii de finanțare europeană, dar vă asigur că las în primărie proiecte de viitor unde fiecare localitate, sat, este cuprins în dezvoltare. Nu sunt povești și viitorul ne va fi martorul acestui fapt.

Nu dau vina pe nimeni pentru ceea ce am găsit, dar trebuie să le mulțumesc CETĂȚENILOR, CONSILIERILOR, COLEGILOR DIN PRIMĂRIE și lui DUMNEZEU, căci mi-au dat putere să mă întorc la obârșie la vârsta de 41 de ani și mi-au fost alături în muncă titanică pe care mi-am asumat-o cu responsabilitate pentru administrarea și modernizarea comunei. Am fost și rămân un om puternic, cu personalitate, cu demnitate și mândru că sunt râcean.

Pentru cei care candidează la funcția de primar îi rog să fie responsabili, mai au puțin timp să se pregătească, întrucât a reprezenta Comuna Râciu este o onoare.
Împreună cu ceilalți consilieri ai PNL am decis să îl susținem pe tânărul inginer Ciprian Belean din foarte multe motive bine întemeiate ce țin atât de pregătirea profesională a acestuia (ocupând actualmente o poziție de conducere a uneia dintre cele mai importante companii de stat, Romgaz), cât și pentru vivacitatea, implicarea și integritatea de care a dat dovadă în ultimii patru ani de mandat de consilier local. În spatele acestei decizii stau numeroasele proiecte inițiate de acesta, prezența continuă în mijlocul comunității și soluționarea multiplelor probleme întâmpinate de localnici, precum și întreaga sa evoluție în ceea ce presupune experiența administrativă.

În acest context le spun celor care dezinformează populația comunei că MĂ RETRAG DEFINITIV din activitatea politică și administrativă a Comunei Râciu și nu voi mai fi implicat nici ca și consilier local sau județean, poziție din care ar putea fi influențată direcția administrației locale a Comunei Râciu. Cei care mă cunosc știu că am onoare și îmi respect cuvântul dat!

În încheiere, acum după 25 de ani, vă mulțumesc pentru colaborarea pe care am avut-o și pentru tot ceea ce am realizat împreună pentru comunitate și vreau să îmi îndrept către dumneavoastră dragi Râciu cele mai bune gânduri de sănătate, împliniri și realizări.

Vă mulțumesc!
Cu respect,
VASU IOAN”

(Redacția)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE