Proiectul „Scriitori la școală” revine cu Dragomán György și Szabó T. Anna Cultură
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 273 Vizualizări

Proiectul „Scriitori la școală” revine cu Dragomán György și Szabó T. Anna

Proiectul „Scriitori la școală”,  derulat de Asociația Podium, revine în lunile septembrie și octombrie, prilej pentru elevii târgumureșeni să se întâlnească cu scriitori precum  Dragomán György, Szabó T. Anna, Hristina Doroftei, Radu Țuculescu, Szabó Róbert Csaba, Márton Evelin, Ioana Nicolaie și Radu Vancu.

„Aceștia vor ține ore de literatură română și maghiară contemporană pentru elevi de la Liceul Teoretic „Bolyai Farkas”, Liceul Vocațional de Arte din Târgu Mureș, Colegiul Pedagogic „Mihai Eminescu”, Liceul Tehnologic „Gheorghe Șincai” și Colegiul Național „Alexandru Papiu Ilarian”. La fel ca și până acum, scriitorii vor avea libertate absolută în modul de desfășurare a orelor, iar caracterul informal și prietenos al abordării va apropia elevii de literatura autohtonă contemporană care, în mare măsură, e complet absentă din programa școlară. Elevii vor avea șansa de a cunoaște latura umană a scriitorilor, povestea autentică a aventurii scriitoricești și vor avea ocazia de a adresa întrebări direct la sursă. Datorită contextului epidemiologic restrictiv, întâlnirile vor avea loc de această dată online, dar entuziasmul invitaților și încrederea pe care o avem în capacitatea acestora de a stabili conexiuni cu elevii vor suplini acest neajuns pasager”, afirmă reprezentanții Asociației Podium.

Ediția din acest an a proiectului „Scriitori la școală” va fi inaugurată de Dragomán György și Szabó T. Anna care joi, 24 septembrie se vor întâlni online cu elevi de la Liceul Vocațional de Arte din Târgu Mureș și de la Liceul Teoretic „Bolyai Farkas”.

În total, în cadrul primelor două ediții ale proiectului „Scriitori la școală”, elevii târgumureșeni au avut ocazia să cunoască și să discute cu 15 autori și autoare: Székely Csaba, Alina Nelega, Medeea Iancu, Attila Bartis, Crista Bilciu, Demény Péter, Gabriela Feceoru, Elise Wilk, Vida Gábor, Kali Ágnes, Tudor Ganea, Alex Văsieș, Láng Orsolya, Marin Mălaicu-Hondrari și László Noémi.

Până în prezent, au beneficiat de proiectul inițiat și derulat de Asociația Podium aproximativ 1000 de elevi și 24 de cadre didactice din 7 licee târgumureșene.

Proiectul Scriitori la școală este cofinanțat de Primăria Târgu Mureș și beneficiază de sprijinul instituțional al Inspectoratului Școlar Județean Mureș.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE