Achizițiile publice din România, dezbătute la International Summer Law School Invatamant
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 610 Vizualizări

Achizițiile publice din România, dezbătute la International Summer Law School

În cursul zilei de marți, 22 septembrie au continuat conferințele celei de a XIII-a ediții a Taberei internaționale a școlii de drept (International Summer Law School), tema zilei fiind dedidacă achizițiilor publice din România. Printre invitații conferinței „Achiziții publice în România”, ajunsă în acest an la ediția a IV-a, s-au numărat  printre alții prof. univ. dr. Simona Gherghină (Universitatea București), prof. univ. dr. Dacian Cosmin Dragoș (Universitatea „Babeș-Bolyai” Cluj-Napoca), dr. Ionița Cochințu (Curtea Constituțională a României), conf. univ.dr. Mihaela-Liliana Göndör (UMFST Tîrgu Mureș), lect. univ. dr. Manole Decebal Bogdan (Universitatea „1 Decembrie 1918”, Alba Iulia), dr. av. Alina Cobuz-Bugnaru (UMFST Tîrgu Mureș) și dr. av. Florin Irimia (Asociația Experților în Achiziții Publice, București).

Raul Felix Hodoș, președintele Societății Române de Cercetare pentru Afaceri Publice și Private

„În fiecare an avem parte de o ediție inedită pentru că legislația se schimbă în fiecare lună, plus că în acest an avem parte și de această situație pandemică. Am încercat să o facem la Teatrul de Vară tocmai ca să respectăm toate condițiile. Este o conferință deosebită deoarece avem pentru prima dată alături de noi mari profesori de la București și Cluj, respectiv prof.univ.dr. Simona Gherghină de la Universitatea din București și prof. univ. dr. Cosmin Dacian Dragoș de la Universitatea „Babeș-Bolyai” din Cluj Napoca. Ei sunt practic cei care trasează liniile directoare în domeniul achizițiilor publice, inclusiv în ce privește partea de învățământ. Conferința se adresează în primul rând studenților, nu doar celor de la drept , doar că pe ei îi avem prezenți online,   masteranzilor de la „Achiziții publice” care îi avem la UMFST, profesorilor și tuturor celor care sunt interesați de astfel de subiecte”, ne-a declarat  Raul Felix Hodoș, președintele Societății Române de Cercetare pentru Afaceri Publice și Private, organizatorul International Summer Law School 2020.

Tabăra  internațională a școlii de drept are parte în acest an de teme diverse, cu invitați de marcă, printre care și Horia -Roman Patapievici care va susține joi, 24 septembrie, ora 18, la Teatrul de vară  conferința cu tema ,,Europa: calea romană”.

„În aceast an avem parte de teme diverse, am plecat de la ideea europeană, am discutat în prima zi despre Trianul și Europa națiunilor, în ziua de marți despre achiziții publice, miercuri despre societăți comerciale în vreme de pandemie și despre protecția datelor cu caracter personal. În cursul zilei de joi vom avea o conferință dedicată arbitrajului prilej cu care vom lansa și un album In honorem dedicat prof.univ.dr. Mircea N. Costin. Distinsul profesor a împlinit anul trecut vârsta de 80 de ani iar în onoarea sa am scos un volum destul de consistent, undeva la 600 de pagini. dedicat domniei sale. Invitatul special  al zilei de joi va fi  Horia – Roman Patapievici care va susține conferința ,,Europa: calea romană”, urmată de un recital susținut de Emeric Imre”, a precizat Raul Felix Hodoș.

Dr. av. Florin Irimia , Președintele Asociației Experților în Achiziții Publice, București, lect. univ. asociat, UMFST Tîrgu Mureș
Dr. av. Alina Cobuz-Bugnaru , lector universitar asociat, UMFST Tîrgu Mureș
Lect. Univ. dr. Manole Decebal Bogdan, Universitatea „1 Decembrie 1918”, Alba Iulia
Conf. univ.dr. Mihaela-Liliana Göndör (UMFST Tîrgu Mureș)

(A. Z.)

 

 

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE