Home / Stiri regionale / Compartiment de cercetare la un spital din Transilvania

Compartiment de cercetare la un spital din Transilvania

Potrivit www.agerpres.ro, Spitalul de Psihiatrie din Sibiu, unul dintre cele mai vechi din Europa, cu o tradiție de peste 150 de ani, va avea un compartiment de cercetare, după ce va obține statutul de spital clinic.

,,Acest spital înfiinţat în 1863, care mai este alături de Heidelberg, Germania, singurul centru care a fost înfiinţat cu scopul de a fi spital de psihiatrie şi încă în momentul actual, din întreaga Europă, funcţionează ca şi spital de psihiatrie alături de Heidelberg. Spitalul acesta are o tradiţie în ceea ce reprezintă partea de învăţământ. Menţionez aici, spre exemplu, Şcoala medico-pedagogică înfiinţată în 1921 în spitalul acesta sau Centrul de ergoterapie ştiinţifică, care a fost făcut pentru prima dată în România, în anul 1933, în spitalul acesta. Avem o tradiţie veche şi ne bucurăm că în momentul actual încercăm să o continuăm. O continuăm prin faptul că, în momentul actual, fiind două secţii clinice în Spitalul de Psihiatrie, putem obţine statutul de spital clinic, care va duce după sine, dincolo de activităţi medicale de înaltă calitate, de activităţi de învăţământ medical, la activităţi de cercetare ştiinţifică medicală şi de educaţie medicală continuă”, a precizat directorul medical al spitalului, Ciprian Băcilă.

Conducerea spitalului estimează că până la finalul acestui an, unitatea va primi statutul de spital clinic, iar studenții de la Facultatea de Medicină din Sibiu vor putea efectua stadii clinice și practică de specialitate în Secția Psihiatrie III, care a primit statutul de secție clinică în data de 18 septembrie.

,,Sibiul poate să ţintească mai sus pentru că are resursa umană necesară. Ca urmare a primirii statutului clinic pentru secţia Psihiatrie III, creşte prestigiul spitalului de psihiatrie şi se deschid noi oportunităţi pentru a derula proiecte de cercetare. Totodată, este un beneficiu notabil pentru studenţii la Medicină şi cei de la Psihologie care pot aplica cunoştinţele dobândite. Spitalul de Psihiatrie Dr.Gheorghe Preda intră în linie dreaptă pentru obiectivul privind obţinerea statutului de spital clinic, fapt care va îmbunătăţi şi posibilităţile de finanţare şi de desfăşurare de proiecte de cercetare” a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Sibiu, Daniela Cîmpean.

Andreea ȚIȚIU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

”Azi, la școala online, vorbim despre Europa!”, competiție cu premii pentru cadrele didactice

”Să vorbim despre Europa” este o activitate online dedicată cadrelor didactice din Regiunea Centru, propusă …