Modernizarea continuă la Iernut! Iernut
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 1226 Vizualizări

Modernizarea continuă la Iernut!

Ing. Ioan Nicoară, candidatul Partidului Național Liberal pentru funcția de primar al Orașului Iernut, a intrat optimist în campania electorală pentru obținerea unui nou mandat. Având în spate numeroasele realizări din ultimele 3 mandate, ing. Ioan Nicoară are ca obiective de viitor continuarea proiectelor începute în mandatul precedent și implementarea de noi proiecte în beneficiul orașului Iernut, dar și al satelor aferente acestuia.

,,Candidatura mea la un nou mandat este în strânsă legătură cu experiența dobândită în calitate de primar al Orașului Iernut. Pregătirea mea profesională, împreună cu experiența acumulată, sunt factorii determinanți în asumarea acestei candidaturi, alături de o echipă puternică, bine pregătită, formată din profesioniști din diverse domenii de activitate. Putem continua împreună cu dumneavoastră, cu responsabilitate și determinare, toate proiectele aflate în implementare și pe cele aflate în portofoliul de proiecte pentru perioada 2021 – 2027, o perioadă extrem de importantă în ceea ce privește accesarea de fonduri europene. Garanția că alături de echipa mea orașul nostru își va continua dezvoltarea, se bazează pe încrederea și votul dumneavoastră de duminică, 27 septembrie. După cum spune și sloganul acestei campanii, suntem ,,Împreună pentru dezvoltare”, a declarat ing. Ioan Nicoară, primarul orașului Iernut din anul 2008.

În ceea ce privește principalele proiecte și realizări din mandatul precedent, acestea sunt prezentate în ordine cronologică, după cum urmează:

Anul 2016 s-a axat pe modernizarea sistemului de educație, desfășurându-se activități de reabilitare a grădiniței cu program prelungit. S-a amenajat parcul central, 7 locuri de joacă și alte spații verzi pentru desfășurarea activităților de recreere. S-au modernizat străzile și trotuarele din Iernut și s-a instalat un sistem de supraveghere video în punctele cheie ale orașului.

În anul 2017 s-a demarat faza de proiectare pentru creșterea eficienței energetice pentru blocurile de locatari, s-a implementat un plan de mobilitate urbană, s-au făcut demersuri pentru intabularea spațiilor care aparțin de domeniul public, s-a modernizat DC 119 Lechința de Mureș – Dătășeni și s-a construit un pod peste valea Comlod.

În anul 2018 s-au demarat lucrările de elaborare a planului urbanistic zonal pentru locuințele sociale din Iernut, orașul beneficiind de o finanțare de 900.000 de lei prin care se vor ridica 32 de locuințe sociale. De asemenea, s-au demarat lucrări de reparații capitale la școlile din oraș, luându-se în considerare și modernizarea unităților de învățământ cu mijloace moderne și s-a amenejat un loc de joacă în incinta grădiniței cu program normal din cartierul Gheorghe Doja. Tot în acest an s-a demarat un proiect integrat în valoare de aproximativ 3,3 milioane de euro în Cipău și s-a amenajat o platformă de depozitare a gunoiului de grajd în valoare de 32.000 de lei.

Noua școală, care se încadrează în sistemul european de învățământ prin dotări, tehnologia utilizată și mediul creat a fost inaugurată în anul 2019, deservind clasele 0 – IV. Tot în acest an s-au demarat lucrările de proiectare a modernizării DC 86 Iernut – Sălcud, la Cipău s-au desfășurat lucrări de construire a trotuarelor și a parcărilor din centrul satului, iar modernizarea străzilor a avut loc și în satul Sfântu Gheorghe. Un al proiect a fost reprezentat de îmbunătățirea și extinderea rețelei de apă și canalizare în cartierul Mihai Eminescu Nou și în satul Oarba de Mureș.

Deși anul 2020 este un an dificil din cauza contextului epidemiologic, lucrările au continuat în ceea ce privește construirea locuințelor sociale de pe strada Târgului, dar și a lucrărilor de implemenatre a sistemului de canalizare și alimentare cu apă potabilă a satului Sălcud, un proiect ce va cuprinde mai multe stații de pompare și o stație de epurare, iar DC 86 Iernut – Sălcud va beneficia de asfaltare. De asemenea, s-a decis amenajarea unui spațiu nou pentru Asociația ,,Raza de Soare”, astfel eliberându-se un spațiu atât de necesar, în condițiile actuale, Grădiniței cu Program Prelungit Iernut.

Printre proiectele aflate în derulare sau în diverse faze de implementare, se pot aminti următoarele: asfaltarea DC 86 Iernut – Sălcud, finanțarea  proiectului integrat Cipău pentru care se așteaptă semnarea contractului de finanțare și licitație în desfășurare pentru lucrările de  reabilitare rețea de distribuție apă și canal în cartierul Mihai Eminescu Nou.

 

(Material comandat de: Partidul Național Liberal – Filiala Mureș / Cod unic de autentificare AEP: 21200012 / Executat de Zi de Zi Events SRL prin www.zi-de-zi.ro)

 

 

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE