Bányai István, realizări și noi proiecte majore pentru dezvoltarea comunei Livezeni Politic
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 767 Vizualizări

Bányai István, realizări și noi proiecte majore pentru dezvoltarea comunei Livezeni

”Am terminat cel de-al patrulea an din mandatul meu de primar al comunei Livezeni. Am împărțit în trei etape procesul de muncă: prima a fost pentru elaborarea planurilor, a doua a vizat realizarea lor, iar cea de a treia etapă este pentru punerea în funcțiune a acestora.”
Rep: Cum au fot cei 4 ai de mandat?
Bányai István: Pentru mine și pentru Comuna Livezeni ultimii patru ani au fost plini de evenimente și rezultate. În 2016, când am fost ales primarul acestei comune frumoase, mi-am propus să-mi închei mandatul cu capul sus. Azi sunt convins că am reușit acest lucru, împreună cu echipa mea. Infrastructura, respectiv viața culturală, socială și economică a comunei au făcut un salt spectaculos. Menținând această tendință de creștere, putem face pași mari înainte, pentru ca în următorii patru să ne ocupăm de planuri cu viziune: scopul meu principal este de a face comuna Livezeni mai atractivă, mai frumoasă, mai primitoare pentru actualii și viitorii locuitori. Acest lucru presupune muncă multă, iar eu mă pregătesc pentru următorii patru ani, cu proiecte noi.
Vă rog să ne enumerați câteva dintre proiectele realizate.
B. I.: Sunt multe, dar am să enumăr doar câteva, pe care le consider mai relevante:
– după organizare și planificare, realizate cu un efort imens, am început construirea rețelei de canalizare la Livezeni. Aceasta este cea mai mare investiție din istoria comunei, lucrările sunt în desfășurare.
– am terminat lucrările de renovare și dezvoltare la grădinița din Livezeni, astfel am pus punct unui proiect multianual. Investiția a fost realizată din fonduri europene.
– am renovat curțile școlilor din satele aparținătoare comunei
– am finalizat renovarea clădirii Primăriei Livezeni
– am finalizat extinderea rețelei de apă
– am terminat renovarea vestiarului sportiv din Livezeni
– reabilitarea drumului județean 135, zona Livezeni este în desfășurare. Deși este proiectul Consiliului Județean Mureș, ideea mi-a aparținut, încă din anul 2016, când am fost ales primarul comunei.
– am reabilitat sistemul de electricitate al comunei
– prin programul POCU 1, printre altele, am înființat 39 de firme noi în comună, cu sprijin finanicar de la Uniunea Europeană.Construirea rețelei de canalizare
Ce urmează pentru comuna Livezeni?
B.I.: Odată cu următorul mandat de primar începe o nouă perioadă în distribuirea finanțărilor Uniunii Europene. Ce posibilități de finanțare și alte detalii pentru perioada de după 2020 și, mai ales, ce oportunități financiare vom avea, nu știm cu certitudine, având în vedere că trebuie să ne luptăm și cu o pandemie. Cert este, însă, faptul că în calitate de primar voi conecta comuna Livezeni la toate sursele posibile de finanțare, așa cum am făcut-o în ultimii patru ani. În această perioadă am atras fonduri echivalente cu bugetul comunei pe 20 de ani. Din aceste fonduri, completate cu alte surse, voi acorda o atenție specială anumitor domenii în următorii patru ani:
 construirea rețelei de canalizare la Poienița, Ivănești și Sânișor. Proiectul este pregătit pentru depunere în vederea atragerii fondurilor
 asfaltarea tuturor străzilor din comună. Avem proiectul pregătit pentru obținerea de finanțare.
 lărgirea drumului județean: finalizarea lucrărilor începute recent
 construirea casei mortuare la Poienița, proiectarea casei mortuare la Ivănești.
 aranjarea albiilor pârâurilor
 înlocuirea maxi-taxiurilor cu autobuze
 atragerea antreprenorilor, asigurarea condițiilor egale pentru întreprinzători
 sprijinirea afacerilor locale pentru accesul la fonduri de finanțare
 îmbunătățirea imaginii externe a comunei, în scopul dezvoltării turismului
 construirea unui ștrand/mini aquapark în comună
 aprofundarea relațiilor cu localitățile înfrățite
 îmbunătățirea permanentă a condițiilor de educație în grădinițe și școli, dezvoltarea infrastructurii, pentru asigurarea unei educații de calitate pentru copiii noștri
 asigurarea de condiții pentru practicarea sportului, lărgirea ofertei actuale
 monitorizarea și menținerea colectării selective a gunoiului, organizarea activităților periodice de curățenie generalăCea mai frumoasă grădiniță din județ este probabil la Livezeni

Care sunt principiile pe care vă bazați în activitatea de primar?
B.I.: Baza activității mele de primar o reprezintă onestitatea și încrederea reciprocă. Pentru realizarea și întărirea acestui deziderat, doresc transformarea locuitorilor comunei într-o comunitate în care cetățenii acționează împreună și se acceptă reciproc, drept garanție pentru ca drumul nostru comun să conducă spre un viitor mai frumos și mai trainic. Țelul este mare și frumos, iar eu îmi voi folosi cunoștințele pentru dezvoltarea comunei, pentru bunăstarea locuitorilor ei. Pentru atingerea rezultatelor propuse este nevoie de timp și de răbdare. De aceea îi rog pe locuitorii comunei Livezeni să îmi urmărească cu atenție activitatea. Dacă dorim să progresăm, este nevoie de toată lumea. Așadar, mizez pe încrederea și suportul cetățenilor din Livezeni pentru un start bun spre următorii patru ani de mandat, cu proiecte noi!

Stații noi de autobuz

Material comandat de:  Uniunea Democrata Maghiara din Romania – Filiala Mures / Cod unic de autentificare AEP: 24200107 / Executat de Zi de Zi Events SRL prin www.zi-de-zi.ro)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE