Game of Thrones de pe malul Pocloșului – 5 motive pentru a vota un maghiar acum Administratie
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 459 Vizualizări

Game of Thrones de pe malul Pocloșului – 5 motive pentru a vota un maghiar acum

Poate că, la fel ca mine, mulți dintre dumneavoastră v-ați pus întrebarea care ar fi motivele pentru care un român să voteze un maghiar. Este o întrebare firească, pusă adesea mai ales aici în Transilvania, unde există încă stereotipul români vs maghiari.

Cu toții suntem cetățenii aceluiași stat, avem aceleași drepturi și îndatoriri, indiferent de etnie, religie, cultură sau tradiții.

Trăiesc în Târgu Mureș. În ultimele săptămâni am fost intoxicată cu promisiuni, reclame, scandaluri, ce fac unii și ce nu au făcut alții și de ce, sau de ce nu.

I-am urmărit pe toți cei treisprezece candidați ce s-au înscris în acest Game of Thrones, ce se desfășoară zilele acestea pe malurile Pocloșului. Fiecare dintre cei treisprezece își are propria motivație de a candida. Unii pentru bani, alții pentru a menține un sistem, unii pentru a-și crește și consolida notorietatea, fiind conștienți de faptul că nu vor câștiga, alții pentru că își doresc să schimbe ceva în acest oraș.

Nu-i greu să promiți. Cel mai greu este să îți ții promisiunile. Să fii om înainte de a te defini cu o funcție.

Dintre toți cei care vin astăzi în fața noastră și ne cer să îi votăm, singurul care a demonstrat că are capacitatea, abilitățile și este în stare să facă ceea ce și-a propus, NU aparține majorității, ci este de etnie maghiară. Orașul acesta are nevoie de ani pentru a se repara, este un diamant neșlefuit, care necesită o muncă titanică și susținută pentru a reuși să se transforme.

Soós propune o viziune coerentă, a adunat în jurul lui o echipă de specialiști din toate domeniile atât români cât și maghiari, care îi vor fi alături și la Primărie. Pe mulți îi cunosc personal și, la fel ca și mine, l-au ales pe el. Și sunt mândri de alegerea lor.

Campania dusă de acest om acum, s-a adresat în egală măsură celor două comunități, am înțeles mesajul comunicat coerent, fără echivoc, deoarece l-am citit în limba mea, limba română.

De ce aleg să votez, de data aceasta un maghiar în loc de unul dintre cei 12 candidați care aparțin majorității?

  1. Omul contează, nu etnia

Trăim în secolul XXI, într-o țară europeană în care barierele etnice nu ar trebui să mai existe. Într-un stat democratic, orice competiție este câștigată de cel care dovedește că este cel mai bun, deoarece ideile bune nu au etnie. La alegerea primarului contează omul, educația și sistemul de valori în care crede, dialogul constructiv, proiectele viabile propuse în dorința de a dezvolta orașul pentru a oferi o viață mai bună tuturor cetățenilor săi.

  1. Pentru că trăim împreună

Pentru că am vecini maghiari, pentru că am făcut școala împreună cu ei, pentru că m-am îndrăgostit de un maghiar și nu a contat etnia.

  1. Nu fură Ardealul

O legendă urbană de istorie recentă ne spune, odată la 4 ani, că ungurii vor să fure sau să vândă Ardealul, după caz. Apoi, după ce voturile sunt numărate, legenda își pierde din actualitate și lasă locul altor povești până când vine din nou timpul să fie readusă în actualitate. Ardealul este pământul natal și pentru români și pentru maghiari și pentru sași si romi. Cu toții ne-am născut aici, aici trăim de generații și tot aici ne-am format familiile și identitatea, AICI suntem ACASĂ! Și, nimeni nu își fură singur casa!

  1. Avem nevoie de un primar care lucrează pentru târgumureșeni, indiferent că ei sunt români sau maghiari.

Trebuie să fim conștienți de intențiile candidaților, dincolo de cuvintele frumoase rostite în campanie. Eu vreau să văd un primar care lucrează pentru târgumureșeni și nu a făcut parte din gașca lui Florea, iar care lucrează într-un mod cât se poate de transparent în favoarea cetățenilor.

  1. Ce riscăm dacă votăm un candidat maghiar și nu unul român?

Nimic, zic eu. În 2016 la Sângeorgiu de Mureș și Livezeni cetățenii au ieșit la vot. Nu au ales un ungur în locul unui român, nu au ales un UDMR-ist în locul unui PNL-ist sau PSD-ist, ci au pus ștampila pe omul care a venit cu viziune, cu o experiență de management și în administrația unui oraș, un bun gospodar. Se vede asta cu ochiul liber, că au ales bine.

Noi, aici, ce mai așteptăm?

Beldean Serena, medic stomatolog

Material comandat de Candidatul Independent SOOS ZOLTAN
Cod unic de autentificare AEP 24200171
Executat de ZI de ZI EVENTS SRL prin www.zi-de-zi.ro

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE