Home / Invatamant / Mureș: Sute de școli în care vor funcționa secții de votare suspendă cursurile la clasă în perioada 25-29 septembrie

Mureș: Sute de școli în care vor funcționa secții de votare suspendă cursurile la clasă în perioada 25-29 septembrie

Distribuie

Prefectul judeţului Mureş, Mara Togănel, a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă, că în cele 310 unităţi de învăţământ în care sunt amenajate secţii de votare pentru alegerile locale, cursurile la clasă vor fi suspendate în perioada 25-29 septembrie.
Potrivit Marei Togănel, în cele 310 unităţi de învăţământ sunt înscrişi 29.389 de elevi, iar aceştia vor beneficia de cursuri predate online.
Prefectul judeţului Mureş a mai arătat declarat că pentru scrutinul de duminică, în secţiile de votare din judeţ au ajuns peste 6.600 de litri de dezinfectant pentru suprafeţe şi 1.820 de sticle dezinfectant pentru mâini, astfel încât procesul electoral să se desfăşoare în siguranţă pe fondul pandemiei de SARS-COV-2.
”În secţiile de votare vor ajunge 6.640 litri de dezinfectant pentru suprafeţe şi 1.820 sticle dezinfectant pentru mâini. Numărul total de măşti de protecţie care vor ajunge în secţiile de votare: 120.090 (…) Au fost primite 2.850 de ştampile cu menţiunea VOTAT şi sunt pregătite un număr de 482.560 de timbre autocolante. Potrivit datelor publicate de Autoritatea Electorală Permanentă, numărul total de alegători cu domiciliul sau reşedinţa în judeţul Mureş, înscrişi în Registrul electoral la data de 17 septembrie 2020, este de 477.291 persoane. În judeţul Mureş vor exista 570 de secţii de votare la alegerile locale 2020 şi au fost recepţionate şi pregătite pentru a fi trimise către secţiile de votare un număr de 2.102.360 de buletine de vot”, a declarat Mara Togănel, într-o conferinţă de presă.
Prefectul de Mureş a spus că votul de duminică se va derula în condiţii de deplină siguranţă sanitară şi că toate instituţiile implicate în organizarea scrutinului din 27 septembrie şi-au îndeplinit atribuţiile în termenul stabilit.
”Le dăm asigurări mureşenilor că vom supraveghea toată ziua votului, respectarea măsurilor de siguranţă sanitară şi derularea în cele mai bune condiţii a tuturor activităţilor care necesită implicarea poliţiştilor, a jandarmilor şi a angajaţilor ISU Mureş. Am convingerea că fiecare locuitor al judeţului Mureş va ţine cont de recomandările pentru ziua votului: să aibă un act de identitate valabil, să utilizeze masca de protecţie când intră în secţia de votare, să păstreze distanţa fizică şi să evite contactul fizic cu membrii secţiilor de votare. De asemenea, este foarte important ca după ce a votat, fiecare persoană să îşi dezinfecteze mâinile şi să părăsească secţia de votare pe traseul indicat. În judeţul Mureş vom reuşi să trecem cu bine peste acest pas, la fel ca de fiecare dată, acţionând ca o echipă şi împărţind în mod egal responsabilitatea, cetăţeni şi autorităţi”, a mai spus Mara Togănel.
La conferinţa de presă au mai participat şeful Direcţiei de Sănătate Publică Mureş, dr. Iuliu Moldovan, care a prezentat normele sanitare de desfăşurare a scrutinului, şi şeful Direcţiei Judeţene de Statistică, Ioan Matei, care a arătat modul în care va fi organizată activitatea de numărare a voturilor, centralizarea acestora precum şi procedura de predare a materialelor electorale de către reprezentanţii secţiilor de votare.

(www.agerpres.ro)


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

VIDEO. Pui drăgălaș de pavian cu mantie, noua vedetă la la Grădina Zoo

Distribuie Un pui drăgălaș de pavian cu mantie este noua vedetă a Grădinii Zoologice din …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.