Home / Politic / Péter Ferenc: Miza alegerilor locale este dezvoltarea județului Mureș

Péter Ferenc: Miza alegerilor locale este dezvoltarea județului Mureș

Distribuie

În ultimii 4 ani am reușit așezarea  județului Mureș pe o cale de dezvoltare, dar mai sunt multe de făcut. Îmi doresc ca, în următorii zece ani, județul Mureș să ajungă pe primul loc în regiune. Acesta este obiectivul meu și știu ce trebuie să facem pentru a-l atinge.

Dacă dorim dezvoltarea pe termen lung continuitatea este foarte importantă, astfel este important ca cei care conduc această țară sau cei care stau în fruntea autorităților locale să ducă la capăt proiectele începute și să țină cont de strategiile aprobate.

În 2016 când am ajuns președintele Consiliului Județean Mureș mi-am propus să finalizez toate proiectele începute cu mulți ani în urmă care au ajuns într-o fundătură.

În primii patru ani de mandat am finalizat toate proiectele începute, și nu m-a interesat cine a inițiat, de la ce partid au venit ideile, dacă au fost idei bune le-am dus până la sfârșit. Asta deoarece, odată ce au fost investiții banii public, nefinalizarea lor înseamnă daune ce trebuie apoi plătite.

Într-o astfel de situație mă aflam spre exemplu cu circuitul Transilvania Motor Ring. La preluarea mandatului proiectul stagna de mai mulți ani, iar noi trebuia să decidem dacă plătim înapoi Uniunii Europene banii primiți pe acest proiect, sau finalizăm proiectul din surse proprii și astfel nu pierdeam nici finanțarea UE câștigată pentru acest proiect și comunitatea mureșeană nu pierdea cel mai mare circuit pentru sporturi cu motor din țară.

În administrație, dacă dorești rezultate, trebuie să ai seriozitatea maximă ca să rezolvi problemele, să nu te temi de dificultăți și să nu amâni rezolvarea acestora.

Toate proiectele pe care le-am început vreau să le termin. Dacă ajunge altcineva în fruntea Consiliului Județean există riscul să oprească proiectele pornite din diferite motive. Nu spun că ar fi din răutate, poate că nu dorește să se ocupe de un subiect anume, poate că nu-l consideră prioritar sau pur și simplu i se pare prea dificilă realizarea proiectului.

Trebuie să dezvoltăm în continuare infrastructura, să dezvoltăm Aeroportul din Târgu-Mureș, drumurile județene, rețeaua de apă potabilă și canalizare, să continuăm modernizarea spitalelor, dar, în același timp, să inițiem și investiții noi care să creeze locuri de muncă și să asigure un viitor pentru comunitatea mureșeană și pentru tineri, pentru generațiile următoare.

Un astfel de proiect este construirea Centrului de Inovare Transilvania, cel mai mare centru de evenimente din Transilvania.

Avem în pregătire foarte multe proiecte la nivelul unor studii de fezabilitate. Am  inițiat elaborarea acestor studii pentru a ne pregăti la următoarea perioadă de finanțare UE care se va derula în perioada 2021-2027 și care ne dă o posibilitatea enormă de a dezvolta județul Mureș din fonduri europene.

Scopul îmi este clar, dar pot continua munca începută doar dacă locuitorii județului mă susțin, dacă duminică îmi dau votul de încredere pentru a conduce Consiliul Județean Mureș în următorii 4 ani.

Cheia succesului pentru o dezvoltare însemnată, vizibilă a județului și a reședinței de județ este o colaborare între Primăria Târgu Mureș și Consiliul Județean Mureș. Dacă după alegeri reușim să formăm o echipă cu primarul Târgu Mureșului, aceasta va avea un efect benefic asupra comunității mureșene. Dacă ne uităm la județele și orașele care au avut parte de a dezvoltare semnificativă în ultimii 20 de ani au reușit acest lucru prin cooperare.

La noi, primarul actual al Târgu Mureșului nu a colaborat cu nimeni, astfel nu a reușit inițierea niciunei investiții de anvergură la Târgu Mureș care să fi adus prosperitate orașului. Dorin Florea nu a cooperat cu niciun președinte al Consiliului Județean Mureș, nu a ajutat proiectele care au fost importante atât pentru oraș cât și pentru județ, spre exemplu nu a sprijinit cu nimic aeroportul din Târgu Mureș, așa cum au făcut primarii din Cluj sau Brașov. La fel, când participam la ședințe ale Agenției de Dezvoltare Regională Centru, în timp ce celelalte județe formau o echipă și luptau împreună pentru interesele și proiectele importante locale, eu în cei 16 ani de când sunt membru în ADR Centru niciodată nu aveam un partener în primarul Târgu Mureșului.

A sosit momentul ca toată lumea să înțeleagă că fără cooperare pe nivel local, județean și regional, este imposibil să avem dezvoltare!

Am încrederea că după alegeri în fruntea orașului vom avea ca primar pe domnul Soós Zoltán, pe care îl cunosc de mult timp și știu că este un om bine pregătit și capabil pentru această funcție. Dacă va fi o relație bună între conducerea Târgu Mureșului și a județului, iar cele două instituții lucrează împreună, unindu-și forțele pentru dezvoltarea orașului și a regiunii, atunci acesta poate da Târgu Mureșului un imbold fără precedent în ultimele decenii.

Dacă avem parte de colaborare putem construi împreună cu primarii din zona metropolitană centura ocolitoare a Târgu Mureșului din partea de Câmpie, putem realiza nodul multimodal la Ungheni, să dezvoltăm aeroportul, să atragem investitori în județ și astfel să întărim economia locală.

Eu aș dori să existe continuitate, să continuăm dezvoltarea județului Mureș și să nu riscăm să se împotmolească. Îi  rog pe toți cetățenii din județul Mureș să meargă la urne pe 27 septembrie și să susțină cu votul lor pe candidatul la primărie Soós Zoltán și candidații UDMR de pe listele locale, respectiv județene. Votul dumneavoastră este important!

(Material comandat de UDMR Mureș/ Cod unic de autentificare AEP: 23200009 / Executat de Zi de Zi Events SRL prin www.zi-de-zi.ro)

 

 

 


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Încă o balastieră în județul Mureș

Distribuie Comisia de Analiză Tehnică din cadrul Agenției pentru Protecția Mediului Mureș a decis, recent, …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.