Silviu Megheș, viziune liberală și proiecte de dezvoltare pentru comuna Aluniș Politic
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 661 Vizualizări

Silviu Megheș, viziune liberală și proiecte de dezvoltare pentru comuna Aluniș

Infrastructura, dezvoltarea economiei locale și a turismului sunt principalele coordonate pe care și le propune reprezentantul PNL pentru alegerile de primar în comuna Aluniș. Silviu Megheș mizează pe experiență, putere de muncă și capacitatea de a atrage investitori.
Rep: Pentru cei care nu vă cunosc, vă rog să prezentați câteva elemente despre omul Silviu Megheș.
Silviu Megheș: M-am născut în Valea Izvoarelor, într-o familie creștină care m-a crescut și educat cu frică de Dumnezeu. În anul 2000 m-am căsătorit cu Anca Meghes, împreună având o fiică, Viviana Megheș, născută în 2002, an în care ne-am mutat în Comuna Aluniș.
În anul 1996 m-am angajat la CFR unde am lucrat până în 2017. Prin activitatea mea profesională am avut o mare răspundere legată de siguranța trenurilor și a traficlui auto la trecerile de nivel cu cale ferată. Experiența dobândită a făcut ca în anul 2017 să primesc o oferta de muncă de la o firmă internatională din din Olanda, TECLINE BV. Astfel, în ultimul an mi-am desfășurat activitatea profesională la noul tribunal din Amsterdam și la Aeroportul Internațional SCHIPOL din Amsterdam, cu o muncă ce presupune mare răspundere pentru siguranța cetățenilor. 
Ce v-a determinat să intrați în politică?
S.M.: Încă din anii tinereții am cochetat cu ideile liberale iar ulterior, dată fiind situația prin care trece țara, am decis să fiu membru activ. Astfel, în 2010 am înființat organizația PNL din localitatea Aluniș, devenind președintele acesteia. După alegerile din 2016 am devenit consilier local PNL, în cadrul Consiliului Local Aluniș.                                 Pe toată durata mandatului de consilier am încercat să vin cu idei constructive în cadrul consiliului. Astfel, am reușit împreună cu colegii consilieri, indiferent de culoarea politică, să adoptăm o serie de proiecte de hotărâri, care au contribuit la dezvoltarea localității.
Cu toate acestea, neavând la îndemână și funcția executivă nu am putut face tot ceea ce ar fi fost nevoie pentru ca Aluniș să devină a comună dezvoltată, puternică.
Printre elementele care lispsesc și asupra cărora mă voi concentra în special, dacă primesc votul de încredere al majorității locuitorilor comunei, se numără următoarele:
– Introducerea rețelei de canalizare, cuprinsă în mega planul de investiți de mai mulți ani.
– Atragerea de investitori și implicit atragerea și crearea a noi locuri de muncă bine retribuite
– Dezvoltarea turismului local prin susținerea investițiilor în domeniul agroturismului și a turismului balnear
– Implicarea populației de etnie rromă în programe cu caracter cultural educativ și profesional
– Asigurarea lemnelor de foc pentru toată comuna
– Implicarea tinerilor în proiecte profesionale pentru a avea motive să rămână în comună
– Reînnoirea pădurilor cu puieți
– Urgentarea programului de întabulare a caselor din comună
– Acces la rețeaua de apă și pentru puținele familii care acum nu sunt conectate la rețea.
Ce calități vă recomandă pentru funcția de primar?
Consider că sunt un om onest, capabil să dea un impuls pozitiv comunei. Activitatea profesională m-a ajutat să știu să iau decizii rapide și ferme. Tot activitatea profesională din ultimii ani mi-a oferit posibilitatea de a întâlni oameni de afaceri din străinătate, care pot contribui la dezvoltarea comunei pe două direcții: afaceri și turism.
Desigur, în calitate de primar voi continua proiectele existente sau în curs de demarare. Astfel, voi lupta pentru a avea utilități în toată comuna și pentru asfaltarea tuturor străzilor. De asemenea, voi acorda mare atenție amenajărilor de trotuare și iluminatului public cu led. O atenție specială voi acorda canalizării, pentru că o localitate din Uniunea Europeană, chiar dacă este o așezare mai mică, trebuie să beneficieze de condiții de viață decente.
Legat de dezvoltarea turismului, aș mai spune că putem exploata lacurile de apă sărată de pe teritoriul comunei pentru a crea o mică stațiune balneoclimaterică și de agrement. Tot o atracție turistică poate deveni și rezervația de lalele pestrițe FRITILLARIA MEGRAGRIS din Lunca Mureșului.
Dezvoltarea turismului mai poate fi făcută și prin promovarea zonelor montane
(avem vârful Zaspad la cota 1241m).
În zona culturală avem un proiect pentru sprijinirea unei asociații multiculturale care să promoveze dansul și tradițiile populare din această zonă.
Pentru o bună oraganizare a activității în comună și pentru a cunoaște cât mai bine problemele oamenilor, ca primar m-am gândit să organizez cetățenii astfel încât la fiecare 100 de locuințe să fie un reprezentat, care să ne țină la curent cu problemele stringente ale oamenilor.
Toate cele mai sus amintite reprezină o prioritate pentru mine și pentru echipa de consilieri PNL.
Aș încheia, spunând că prin muncă și dăruire, cu o echipa bună și cu ajutorul cetățenilor vom putea construi și realiza tot ce e nevoie pentru o viață mai bună a oamenilor comunei. Doamne ajută!(Material comandat de: Partidul Național Liberal – Filiala Mureș / Cod unic de autentificare AEP: 21200012 / Executat de Zi de Zi Events SRL prin www.zi-de-zi.ro)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE