477.291 de mureșeni așteptați la vot Politic
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 252 Vizualizări

477.291 de mureșeni așteptați la vot

Instituția Prefectului – Județul Mureș, alături de Autoritatea Electorală Permanentă și Biroul Electoral de Circumscripție Județeană Mureș, cu sprijinul unor instituții județene au dus la îndeplinire toate acțiunile prevăzute în calendarul de organizare a alegerilor locale, care vor avea loc în data de 27 septembrie. Potrivit datelor publicate de Autoritatea Electorală Permanentă, numărul total de alegători cu domiciliul sau reședința în județul Mureș, înscriși în Registrul electoral la data de 17 septembrie 2020 este de 477.291 persoane. În județul Mureș vor exista 570 de secții de votare la alegerile locale 2020, cu două secții în plus față de alegerile prezidențiale desfășurate în anul 2019. În județul Mureș au fost recepționate și pregătite pentru a fi trimise către secțiile de votare 2.102.360 de buletine de vot. Totodată, au fost primite 2.850 de ștampile cu mențiunea ”VOTAT” și 482.560 de timbre autocolante. În secțiile de votare din județul Mureș vor ajunge 120.090 de măști de protecție, mănuși de protecție, 6.640 de litri de dezinfectant pentru suprafețe și 1.820 sticle cu dezinfectant pentru mâini.

“Îmi doresc ca mureșenii să înțeleagă faptul că votul de duminică se va derula în condiții de deplină siguranță sanitară. Toate instituțiile implicate în organizarea scrutinului din 27 septembrie și-au îndeplinit atribuțiile în termenul stabilit. Le dăm asigurări mureșenilor că vom supraveghea toată ziua votului, respectarea măsurilor de siguranță sanitară și derularea în cele mai bune condiții a tuturor activităților care necesită implicarea polițiștilor, a jandarmilor și a angajaților ISU Mureș. Am convingerea că fiecare locuitor al județului Mureș va ține cont de recomandările pentru ziua votului: să aibă un act de identitate valabil, să utilizeze masca de protecție când intră în secția de votare, să păstreze distanța fizică și să evite contactul fizic cu membrii secțiilor de votare. De asemenea, este foarte important ca după ce a votat, fiecare persoană să își dezinfecteze mâinile și să părăsească secția de votare pe traseul indicat. În județul Mureș vom reuși să trecem cu bine peste acest pas, la fel ca de fiecare dată, acționând ca o echipă și împărțind în mod egal responsabilitatea, cetățeni și autorități” a spus, într-o conferință de presă, Mara Togănel, prefectul județului Mureș.

Cum va decurge procesul de vot

Noutatea acestor alegeri este dată de situația nemaintâlnită până acum la vreun scrutin electoral, condițiile de siguranță ce trebuie îndeplinite, atât de alegători cât și de membri secțiilor de votare. „Cetățeanul se prezintă la secția de votare de care aparține. Acolo, păstrând distanțarea socială și organizat fiind de către un personal tehnic auxiliar, la o distanță de 1 metru se va face triajul epidemiologic – luarea temperaturii, dezinfectare – după care i se va permite accesul în secția de votare. Acolo, primul pas va consta în identificarea, se va aplica cartea de identitate în aparat, alegătorul va îndepărta ușor masca la distanța regulamentară câteva secunde pentru a putea fi identificat. Apoi va pune buletinul în aparat, după care se va îndrepta către reprezentantul din secția de votare, va lua buletinul de vot, ștampila se va prezenta în cabina de vot, urmând ca la întoarcere să pună jos ștampila de vot, își va aplica singur autocolantul votat, respectiv ștampila, și își va cartea de identitate, se va dezinfecta și apoi va părăsi pe circuitul de ieșire secția de vot. Termenul fizic de așteptare nu va fi foarte mare pentru că se va asigura fluidizarea, astfel încât să nu se staționeze foarte mult în interior”, a precizat prefectul Mara Togănel.

Alin ZAHARIE

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE