Alegătorii non-COVID, prioritari la votul cu urna mobilă Sanatate
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 179 Vizualizări

Alegătorii non-COVID, prioritari la votul cu urna mobilă

Iuliu Moldovan, directorul executiv al Direcției de Sănătate Publică (DSP) Mureș, a punctat miercuri, 23 septembrie, cu prilejul unei conferințe de presă, câteva din măsurile care se impun în cazul apariției unor cazuri de îmbolnăvire în timpul procesului electoral.

Ce se întâmplă dacă apare o persoană cu febră în urma triajului observațional?

„Aceasta, conform ordinului comun și a metodologiei din acest ordin, va vota într-o cabină dedicată care ulterior va fi dezinfectată, ea urmând să fie folosită strict pentru această categorie de alegători. Dacă pe parcursul procesului de vot unul din membri comisiei de votare are probleme de ordin medical, aceasta se va izola. Erau și până acum prevăzute astfel de măsuri, se izolează persoana într-un spațiu, se solicită 112 și se înlocuiește acel membru conform metodologiei specifice”, a spus directorul DSP Mureș.

În ce privește urna mobilă, primii care își vor exercita dreptul de vor vor fi persoanele non-COVID, conform directorului DSP Mureș.

„În ziua de sâmbătă, în intervalul 18.00 – 20.00, trebuie depuse cererile la birourile electorale, urmând a se decide dacă sunt îndeplinite condițiile pentru deplasarea cu urna mobilă în cursul zilei de duminică. În ziua votului se începe cu cazurile care nu sunt în evidența noastră, a DSP-ului, persoane izolate la domiciliu ca și pozitivi, sau persoane aflate în carantină la domiciliu, practic persoane non-COVID. Persoana care duce urna mobilă, echipată cu mască și mănuși nu va intra în domiciliul persoanei respective, a alegătorului, se păstrează distanța regulamentară de un metru. Echipa de la urna mobilă trebuie să-și dezinfecteze mănușile, să le schimbe, iar procesul electoral continuă similar la următorul caz. La fel și în unitatea spitalicească, prima dată se merge cu urna mobilă la persoanele non-COVID, cu măsurile de protecție specifice secțiilor respective”, a precizat Iuliu Moldovan.

Alin ZAHARIE

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE