Victor Prodan: ”Mergem mai departe împreună!” politica
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 2582 Vizualizări

Victor Prodan: ”Mergem mai departe împreună!”

Primar al orașului Ungheni din anul 2012, liberalul Victor Prodan candidează pentru un nou mandat la alegerile locale din acest an.
”Sloganul meu este ”mergem mai departe împreună”, consider că e cel mai potrivit slogan în acest an deoarece aproximativ 90% din ceea ce am promis în anul 2012 s-a realizat”, a afirmat edilul șef al localității. ”Experiența acumulată în acești 8 ani de activitate este un important atuu pentru viitorul mandat. Totul este posibil atunci când ai credință în Dumnezeu și când iubești cu adevărat comunitatea în care ai crescut și care ți-a dat șansa să demonstrezi că poți munci în folosul ei.”
Infrastructura, prioritară
Modernizarea infrastructurii a reprezentat pentru primarul Victor Prodan o prioritate constantă de-a lungul mandatelor anterioare.
”În 2012 am preluat administrarea unui oraș cu multe lipsuri, cu străzi fără apă potabilă, aproape 20% din comunitatea noastră fiind lipsită de elementarul acces la aceasta. La fel a fost și în ceea ce privește accesul la curent electric. Azi, aproape 99,9% din populația orașului Ungheni are curent electric și apă potabilă. În 2012, în localitate nu aveam niciun metru de asfalt. Avem în Vidrasău 3 străzi asfaltate, în Cerghid și Morești avem câte 2 străzi asfaltate, precum și în orașul Ungheni, toată zona blocurilor, adică aproximativ 2,5 kilometri de străzi asfaltate. În Ungheni, in cartierul de blocuri și pe strada Tineretului am reușit să schimbăm conducta de apă și am realizat branșamentele la canalizare. Adăugăm și cele 280 de noi locuri de parcare în Ungheni”, realizate pentru a răspunde necesităților locuitorilor noștri”, a spus Victor Prodan.
Parc de joacă nou și iluminat modern
Tot în zona blocurilor din Ungheni, autoritățile locale vor da în folosință, în curând, un parc modern pentru copii, în prezent investiția fiind finalizată în proporție de 90%.
”Cea mai mare satisfacție a unui părinte este când își vede copilul bucuros”, a argumentat Victor Prodan.
Atât orașul Ungheni cât și localitățile aparținătoare beneficiază de iluminat modern, cu leduri, iar realizarea planurilor parcelare și sistematizarea serviciilor din Primărie reprezintă în continuare o prioritate pentru echipa primarului Victor Prodan.
”În această perioadă ne-am ocupat și de întăbularea domeniului public și privat al orașului. Am pus toate chestiunile acestea la punct. La preluarea mandatului am avut cam 40 de hectare de pășune întăbulate, acum avem toate pășunile întăbulate, iar 90% din drumuri sunt în aceeași situație”, a precizat Victor Prodan.
Pod nou între Șăușa și Vidrasău
Autoritățile din Ungheni au inaugurat, în luna septembrie 2020, un pod nou peste râul Mureș, pe DC 124, care face legătura între localitățile aparținătoare Șăușa și Vidrasău.
”Podul peste râul Mureș, podul vechi, de la Ungheni la Morești, era într-o stare deplorabilă, iar Primăria a depus eforturi pentru menținerea lui într-o stare funcțională. Practic, podul a beneficiat de o renovare capitală. Recent am inaugurat un pod nou, construit de la zero. Am promis că vom face un pod nou pentru a uni localitățile Șăușa și Vidrasău. E o realizare foarte importantă pentru întreaga comunitate din orașul Ungheni”.Grijă pentru Învățământ și Cultură
Echipa primarului Victor Prodan s-a îngrijit, în perioada 2012-2020, și de asigurarea unor condiții optime în școala și în căminele culturale aparținătoare.
”Școala Generală ”Emil Drăgan” este pusă la punct, iar condițiile sunt decente. De exemplu, în 2012 în școală nu erau nici măcar toalete, iar în prezent nici nu se mai pune problema pentru așa ceva. Școala noastră este una dintre unitățile de învățământ model ale județului Mureș. La fel pot să spun și despre sala de sport, în 2012 se afla în condiții impropri desfășurării de activități sportive pentru elevi, iar în prezent starea ei este foarte bună. Căminele culturale din localitățile, Cerghid, Cerghizel și Vidrasău, au beneficiat de reparații, au fost schimbate acoperișurile și ștocăturile. Strategia mea a fost să conservăm tot patrimoniul orașului, chiar dacă sunt cămine care nu mai funcționează” în prezent. Observăm însă o revigorare a interesului pentru această zonă, ceea ce ne creează ipoteza ca în viitorul nu foarte îndepărtat să asistăm la o întinerire a populației și la o migrare spre aceste zone, din cele urban aglomerate, dat fiind și faptul că extindem constant toate utilitățile necesare unui trai civilizat, a afirmat Victor Prodan.Baza sportivă a orașului, modernizată
În cele două mandate de primar, Victor Prodan a fost un susținător constant al sportului, dovadă în acest sens stă baza sportivă modernă existentă în oraș, precum și promovarea echipei de fotbal CS Unirea Ungheni 2018 în Liga a III-a de fotbal.
”Baza sportivă era în paragină în urmă cu 8 ani. Primăria orașului Ungheni a investit în modernizarea acestei baze sportive, am creat condiții decente, pot spune la nivelul Ligii a II-a sau chiar de Liga I-a. Am reușit o performanță foarte mare, orașul Ungheni are o echipă bună de fotbal, am promovat în Liga a III-a, dar pe viitor ne dorim performanțe mai mari”, a explicat Victor Prodan. Nu a fost neglijată nici activitatea sportivă a tinerilor, fiind susținute logistic și financiar o serie de activități sportive destinate celor mai tineri.Demersuri pentru o policlinică nouă
Sincer cu locuitorii orașului Ungheni, Victor Prodan a dezvăluit și singurul său of al celor două mandate de primar, respectiv lipsa unei policlinici. Totuși, în viitorul apropiat există perspective pentru dezvoltarea unui parteneriat public-privat pentru realizarea acestui obiectiv extrem de important pentru comunitatea din Ungheni și comunele învecinate.
”Cred că din toate proiectele pe care mi le-am propus în anul 2012 singura nerealizare este cea referitoare la o policlinică în Ungheni. Au fost perioade în care Guvernul a desființat spitale și policlinici pentru că erau foarte aproape de municipii. Așa a fost și cazul nostru, noi fiind la 9-10 kilometri de municipiul Târgu Mureș. Totuși nu abandonez această idee, deoarece am avut discuții cu investitori în domeniul medical din Târgu Mureș pentru a realiza o policlinică în parteneriat public-privat. Investitorul privat ar urma să dețină majoritatea în acest parteneriat viitor, iar Primăria îi va acorda sprijinul necesar prin punerea la dispoziție a unui teren”, a declarat Victor Prodan.
Investiții noi pentru mandatul 2020-2024
Pentru mandatul 2020-2024, Victor Prodan își propune să continue unele proiecte începute, dar și să demareze noi investiții menite să ridice nivelul de confort al comunității din orașul Ungheni.
”Am demarat o amplă investiție care prevede asfaltarea a 21 de străzi, alături de un alt proiect care prevede asfaltarea a 26 de străzi, astfel rețeaua rutieră internă va fi modernizată în proporție de 99%. Ne dorim să legăm, prin asfaltare, satul Vidrasău de satul Șăușa. Îi asigur pe cetățenii orașului Ungheni și ai satelor aparținătoare că în 2021 vom inaugura Grădinița cu Program Prelungit și Creșa, care va fi construită în Ungheni și care va deservi atât cetățenii din orașul nostru cât și din comunele limitrofe. Vor fi două grupe atât la creșă, cât și la grădiniță. Intenționăm, de asemenea, să construim o pistă pentru alergare și pentru relaxare, pe digul râului Niraj, pe o lungime de circa 2 kilometri. În zona unde vor fi creșa și grădinița vom construi și un parc orășenesc. Dorim, de asemenea, să facem încă un parc de joacă pentru copii și un teren sintetic de sport de 40 x 20 de metri, în zona blocului ANL, unde ne-am propus să realizăm și copertine la parcări, iar în zona blocurilor ne dorim să construim locuri noi de parcare, acoperite, și să instalăm tomberoane subterane pentru colectarea selectivă a deșeurilor menajere. În zona blocurilor Moară vom realiza un parc de joacă pentru copii și vom reabilita termic blocurile din zona Moară și Gară, prin accesare de fonduri europene. Tot în perioada următoare, obiectivul pentru localitățile aparținătoare este să nu avem nici o gospodărie nebranșată la apa potabilă și la gaz metan. În privința școlii, ne-am propus să realizăm termoizolarea în interior și să reabilităm curtea interioară. Nu în ultimul rând, în perioada viitoare vom construi un sediul multifuncțional în care să funcționeze Poliția, ISU și SMURD. Locația este identificată, se află chiar în centrul orașului Ungheni. De asemenea, vom continua realizarea planurilor parcelare și extinderea rețelei de apă, vom reface trotuarele care se află pe marginea drumului E60”, a mai dezvăluit Victor Prodan dintre principalele obiective aflate în agenda sa pentru mandatul 2020-2024.
Loc fruntaș după PIB-ul per locuitor
În luna mai 2020, specialiștii de la UrbanizeHub au dat publicității un Top al orașelor din România realizat după valoarea Produsului Intern Brut per locuitor, ierarhie în care orașul Ungheni ocupă un onorant loc 21.
”Orașul Ungheni se află la ora actuală pe locul 21 într-un clasament realizat în funcție de Produsul Intern Brut per cap de locuitor. Îmi doresc ca în următorii 8 ani să ne situăm în Top 10 orașe din România în funcție de Produsul Intern Brut per cap de locuitor, ceea ce înseamnă o creștere importantă a bunăstării cetățenilor. Cred că acest lucru este posibil cu sprijinul cetățenilor pe care îi rog să îmi acorde încrederea mie și echipei liberale de consilieri locali. Împreună vom aduce plusvaloare pentru orașul Ungheni”, a conchis Victor Prodan.

Alex TOTH

(Material comandat de: Partidul Național Liberal – Filiala Mureș / Cod unic de autentificare AEP: 21200012 / Executat de Zi de Zi Events SRL prin www.zi-de-zi.ro)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE