Home / politica / Alegeri locale în siguranță la Mureș

Alegeri locale în siguranță la Mureș

Distribuie

Instituția Prefectului – Județul Mureș a transmis, prin intermediul unei postări pe pagina oficială de Facebook, faptul că Instituția Prefectului – Județul Mureș, alături de Autoritatea Electorală Permanentă și Biroul Electoral de Circumscripție Județeană Mureș, cu sprijinul unor instituții județene, au dus la îndeplinire toate acțiunile prevăzute în calendarul de organizare a alegerilor locale din data de 27 septembrie.

Numărul total de alegători din județul Mureș este de 477.291 de persoane, urmând să fie amplasate 570 de secții de  votare, cu două în plus față de alegerile prezidențiale din anul 2019. De asemenea, în județul Mureș au fost recepționate și pregătite pentru a fi trimise către secțiile de votare 2.102.360 de buletine de vot, au fost primite 2,850 de ștampile cu mențiunea VOTAT și 482.560 de timbre autocolante. Totodată, în secțiile din județul Mureș vor ajunge 120.090 măști de protecție, mănuși de protecție, 6.640 litri de dezinfectant pentru suprafețe și 1.820 de sticle de dezinfectant pentru mâini.

,,Îmi doresc ca mureșenii să înțeleagă faptul că votul de duminică se va derula în condiții de deplină siguranță sanitară. Toate instituțiile implicate în organizarea scrutinului din 27 septembrie și-au îndeplinit atribuțiile în termenul stabilit. Le dăm asigurări mureșenilor că vom supraveghea toată ziua votului, respectarea măsurilor de siguranță sanitară și derularea în cele mai bune condiții a tuturor activităților care necesită implicarea polițiștilor, a jandarmilor și a angajaților ISU Mureș. Am convingerea că fiecare locuitor al județului Mureș va ține cont de recomandările pentru ziua votului: să aibă un act de identitate valabil, să utilizeze masca de protecție când intră în secția de votare, să păstreze distanța fizică și să evite contactul fizic cu membrii secțiilor de votare. De asemenea, este foarte important ca după ce a votat, fiecare persoană să își dezinfecteze mâinile și să părăsească secția de votare pe traseul indicat. În județul Mureș vom reuși să trecem cu bine peste acest pas, la fel ca de fiecare dată, acționând ca o echipă și împărțind în mod egal responsabilitatea, cetățeni și autorități”, a transmis prefectul județului Mureș, Mara Togănel.

Andreea ȚIȚIU


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Dotări noi pentru școala din Acățari

Distribuie Conducerea Primăriei Comunei Acățari a atribuit, în data de 18 martie 2024, societății Dac …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.