Home / Invatamant / Un nou centru de învățare prin simulare la UMFST Târgu Mureș

Un nou centru de învățare prin simulare la UMFST Târgu Mureș

Reprezentanții Universității de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie (UMFST) ,,George Emil Palade” din Târgu Mureș au transmis vineri, 25 septembrie, faptul că la data curentă a avut loc recepția echipamentelor și o sesiune de instruire a cadrelor didactice pentru noul centru de învățare prin simulare al Facultății de Medicină Dentară din cadrul UMFST Târgu Mureș.

Noul centru de învățare prin simulare este dezvoltat prin reabilitarea și modernizaea compartimentului de simulare convențională și se bazează pe utilizarea tehnologiilor digitale 3D, oferind soluții integrate pentru educația stomatologică modernă, realizând trecerea de la instruirea preclinică a studenților, la pregătirea clinică.

,,Au fost achiziționate patru echipamente Planmeca complet digitale, replica perfectă a unor unituri dentare performante, care oferă oportunități deosebite atât pentru predare, cât și pentru învățare. Simulatoarele au la bază un concept unic de învățare incluzând instrumente avansate, de la unități de simulare și software până la controlul centralizat al infecțiilor și dispozitive de imagini 2D și 3D. Finanțarea a fost asigurată în cadrul proiectului ROSE Sim3DPrint și din venituri proprii Universității”, au transmis reprezentanții UMFST Târgu Mureș.

Andreea ȚIȚIU

Foto: UMFST Târgu Mureș

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Jurământ online. Extinderea realizărilor din Livezeni, obiectivul lui Bányai István

Primarul reales al comunei Livezeni la scrutinul din 27 septembrie, Bányai István, a depus jurământul …