PSD, solicitare către BEJ Mureș pentru asigurarea unui ”flux normal al alegătorilor la urne” Politic
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 208 Vizualizări

PSD, solicitare către BEJ Mureș pentru asigurarea unui ”flux normal al alegătorilor la urne”

Partidul Social Democrat Mureș a sesizat duminică, 27 septembrie, Biroul Electoral de Circumscripție al Municipiului Târgu Mureş și Biroul Electoral Județean Mureș în legătură cu aglomerația din unele secții de votare.

”Vă aducem la cunoștință faptul că prin prezența în secțiile de votare cu doi sau chiar trei observatori sunt situații în care numărul celor care asigură derularea procesului de votare depășește cifra de 15. Astfel, unii președinți ai secțiilor de votare au decis să permită accesul a doar doi sau trei alegători deodată în incinta secției de votare. Considerăm că este impetuos necesar să se aducă la cunoștința președinților secțiilor de votare să găsească consensul necesar astfel încât să poată vota, deodată, atâția alegători câte cabine de vot sunt și fără a depăși numărul total permis de 20 de persoane care se pot afla în același timp în incinta secției de votare. Considerăm că rolul observatorilor este deosebit de important însă aceștia nu trebuie să îngreuneze derularea în condiții normale a procesului electoral, mai ales având în vedere condițiile impuse datorită situației pandemice care oricum crește timpul de procesare a unui alegător. Suntem conștienți că la anumite ore din zi, mai ales în mediul urban se vor crea cozi de așteptare care pot duce la situații neplăcute în jurul secțiilor de votare, situații pe care nimeni nu și le dorește. În acest sens vă rugăm să emiteți o circulară către președinții secțiilor de votare prin care să dispuneți să ia toate măsurile necesare pentru a asigura un flux normal al alegătorilor la urne. Solicităm soluționarea prezentei de urgență și cu precădere și de asemenea  să ne comunicaţi soluţia dispusă în prezentul caz”, se arată în sesizarea semnată de consilierul județean Dragoș Bardoși, secretar executiv al PSD Mureș.

Contactat de cotidianul Zi de Zi, Dragoș Bardoși a subliniat că sesizarea făcută de PSD Mureș are în vedere doar interesele alegătorilor, respectiv ca aceștia să își poată exercita dreptul la vot în condiții de siguranță.

”Solicităm ca de urgență să se dispună măsuri astfel încât accesul alegătorilor la urne să nu fie îngreunat în condițiile în care oricum sunt impuse măsuri de prevenire a infectării cu SARS COV 2. Este importantă prezența observatorilor în secțiile de votare însă considerăm că aceștia nu trebuie să îngreuneze nicidecum procesul electoral. Cu toții ne dorim să evitam orice fel de neplăceri sau evenimente în cadrul secțiilor de votare”, a declarat Dragoș Bardoși.

Alex TOTH

 

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE