PENIBIL. Doar 3 voturi în contul unui candidat mureșean la funcția de primar! Politic
  • redactia
  • 1 comentarii
  • 3379 Vizualizări

PENIBIL. Doar 3 voturi în contul unui candidat mureșean la funcția de primar!

Contraperformanță greu de egalat consemnată la alegerile locale de duminică, 27 septembrie, de Adrian Claudiu Bucur, candidat din partea partidului Pro România la funcția de primar al comunei mureșene Băla, care a obținut nici mai mult nici mai puțin de… 3 voturi!

Potrivit paginii web www.prezenta.roaep.ro, la alegerile locale din Băla s-au prezentat la urne 423 de persoane (prezență la vot de 73,31%), iar voturile au fost distribuite astfel: 189 pentru Ioan Huza (PNL), 182 pentru Mariana Vlad (PSD) și 3 pentru Adrian Claudiu Bucur (Pro România). Totodată, 49 de voturi au fost declarate nule.

Haioasă la prima vedere, situația atrage după sine mai multe semne de întrebare, una dintre acestea referindu-se la veridicitatea listei de susținători necesară dosarului de candidatură. Din acest punct de vedere, Autoritatea Electorală Permanentă a publicat, în data de 7 iulie 2020, situația centralizată a numărului total de susținători necesari depunerii candidaturilor la alegerile locale din anul 2020 pentru fiecare unitate administrativ-teritorială din România, iar situația comunei Băla este următoarea: 576 de alegători înscriși în Registrul electoral și 100 de susținători conform Legii nr. 115/2015, număr redus la 50, prin Legea nr. 84/2020.

În concluzie, deși a avut la dosarul de candidatură o listă cu minim 50 de semnături de susținere, Adrian Claudiu Bucur a fost votat de doar 3 alegători din Băla…

Alex TOTH

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE