Un nou proiect de artă stradală în Târgu Mureș! Cultură
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 575 Vizualizări

Un nou proiect de artă stradală în Târgu Mureș!

Potrivit www.outinmures.ro, anul acesta, în cadrul proiectului Metamorfoze a fost realizată o nouă pictură murală pe zidul de la intersecția străzilor Cutezanței și Înfrățirii, realizată de Laurențiu Alexandrescu, cunoscut și sub pseudonimul ILRO. Proiectul a beneficiat și de sprijinul Caparol România.

,,Stilul său este cunoscut în special în raport cu mișcarea lowbrow, comics și graffiti, dar și datorită variațiunilor de teme pop suprarealiste și fantasy. În lucrările lui, personajele supranaturale se îmbină de fiecare dată cu teme mistice, uneori sub forma unor satire sau ironii controversate. Dialogul aparent repetitiv al personajelor sale reprezintă deseori înălțarea, trezirea conștiinței, o transformare ludică a sacrului evidențiată de contraste. De asemenea, este extraordinar faptul că în lucrările sale, care ajung la dimensiuni monumentale, subiectele abordate sunt tratate cu subtilitate”, informează sursa menționată.

Prima ediție a proiectului Metamorfoze s-a desfășurat în anul 2018, când s-au realizat cinci sculpturi din materiale reciclabile, amplasate în diferite zone ale orașului, o pictură murală în cartierul Unirii și o banca mozaicată în Piața Teatrului.

,,Lucrarea din Târgu Mureș pornește de la relația istorică îndelungată, neîntreruptă dintre etnii care au creat o Transilvanie multietnică. Această conviețuire istorică duce la confecționarea unei imagini la granița dintre subiectiv și obiectiv, care depășește interpretările deformate, precum clișeele anti-etnice și stereotipurile negative. Lucrarea va conține o serie de portrete ale personalităților și simboluri specifice bagajului identitar româno-maghiar, deci o ilustrare a universului simbolic paralel, care reprezintă patrimoniul cultural comun, colectiv”, a declarat artistul ILRO.

Andreea ȚIȚIU

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE