Home / Cultură / Un nou proiect de artă stradală în Târgu Mureș!

Un nou proiect de artă stradală în Târgu Mureș!

Distribuie

Potrivit www.outinmures.ro, anul acesta, în cadrul proiectului Metamorfoze a fost realizată o nouă pictură murală pe zidul de la intersecția străzilor Cutezanței și Înfrățirii, realizată de Laurențiu Alexandrescu, cunoscut și sub pseudonimul ILRO. Proiectul a beneficiat și de sprijinul Caparol România.

,,Stilul său este cunoscut în special în raport cu mișcarea lowbrow, comics și graffiti, dar și datorită variațiunilor de teme pop suprarealiste și fantasy. În lucrările lui, personajele supranaturale se îmbină de fiecare dată cu teme mistice, uneori sub forma unor satire sau ironii controversate. Dialogul aparent repetitiv al personajelor sale reprezintă deseori înălțarea, trezirea conștiinței, o transformare ludică a sacrului evidențiată de contraste. De asemenea, este extraordinar faptul că în lucrările sale, care ajung la dimensiuni monumentale, subiectele abordate sunt tratate cu subtilitate”, informează sursa menționată.

Prima ediție a proiectului Metamorfoze s-a desfășurat în anul 2018, când s-au realizat cinci sculpturi din materiale reciclabile, amplasate în diferite zone ale orașului, o pictură murală în cartierul Unirii și o banca mozaicată în Piața Teatrului.

,,Lucrarea din Târgu Mureș pornește de la relația istorică îndelungată, neîntreruptă dintre etnii care au creat o Transilvanie multietnică. Această conviețuire istorică duce la confecționarea unei imagini la granița dintre subiectiv și obiectiv, care depășește interpretările deformate, precum clișeele anti-etnice și stereotipurile negative. Lucrarea va conține o serie de portrete ale personalităților și simboluri specifice bagajului identitar româno-maghiar, deci o ilustrare a universului simbolic paralel, care reprezintă patrimoniul cultural comun, colectiv”, a declarat artistul ILRO.

Andreea ȚIȚIU


De asemenea, verificati

Programe de formare profesională prin AJOFM Mureș

Distribuie În cursul anului 2022, Agenţia Județeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Mureș a …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.