Administrația Bazinală de Apă Mureș se implică în proiecte educative privind protejarea mediului Administratie
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 636 Vizualizări

Administrația Bazinală de Apă Mureș se implică în proiecte educative privind protejarea mediului

Reprezentanții Administrației Bazinale de Apă Mureș au transmis vineri, 25 septembrie, prin intermediul unui comunicat de presă, faptul că între instituție și Liceul Vocațional de Artă din Târgu Mureș există o colaborare, a cărei bază este conceptul ,,Să păstrăm apele curate!”.

În anul 2020, din cauza contextului epidemiologic, în perioada iunie – septembrie, elevii de la profilul arte plastice, coordonați de profesorii Kolumbán – Kántor Zita și Petre Căpriță, au participat la prima ediție a proiectului ,,Descoperă Dunărea”, a cărui scop este formarea și educarea tinerilor în spiritul respectului pentru natură și asumarea responsabilităților de către aceștia în ceea ce privește gestionarea rațională a resurselor naturale cu o mare importanță în viața noastră, și anume apa.
,,De asemenea, proiectul contribuie la formarea unor deprinderi şi atitudini ale elevilor în spiritul respectului pentru mediu, precum şi realizarea unor acţiuni specifice în comunitatea în care trăiesc. Este o modalitate de a trage un semnal de alarmă pentru adulţi asupra faptului că dacă nu luăm măsuri azi, mâine poate fi prea târziu. Totodată, este o metodă de a stimula tinerii înşişi să creeze o legătură cu natura şi să acţioneze acum pentru găsirea şi aplicarea de soluţii durabile în relaţionarea cu aceasta”, se menționează în comunicat.

Festivitate de premiere
În ziua de joi, 24 septembrie, a avut loc premierea elevilor care au realizat cele mai bune lucrări de pictură, premiile fiind acordate de ing. Ervin Molnar, directorul general al Administrației Naționale ,,Apele Române” și de către ing. Cosmin Rareș Butiulcă, directorul Administrației Bazinale de Apă Mureș.
,,Este important să aflăm care este rolul şi impactul naturii în viaţa noastră şi să o tratăm cu respect şi consideraţie. Calitatea vieţii noastre depinde de cum gestionăm relaţia pe care o avem cu natura, de cât ne implicăm în protejarea ei şi de felul în care folosim resursele naturale în fiecare zi. Apa este prezentă în viaţa noastră prin efectele pe care le are asupra sănătăţii şi calităţii vieţii. Copiii de astăzi sunt prezentul României şi vor creea viitorul, ei trebuie să fie informaţi şi învăţaţi să respecte natura”, a declarat ing. Ervin Molnar, director general al Administraţiei Naționale „Apele Române”.

Andreea ȚIȚIU

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE